Τρίτη 19 Απριλίου 2011

“Αγοράστε Ελλάδα”, οι Γερμανοί, “πουλήστε”, Ρώσοι και Ιάπωνες

Long θέσεις στα ελληνικά ομόλογα λήξης Μαρτίου 2012  προτιμά η Γερμανική Τράπεζα Deutsche Bank, η οποία σε έκθεση της εκτιμά ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους βραχυπρόθεσμα, τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής άποψης.

Ωστόσο, το δικό της μοντέλο ανάλυσης υποδεικνύει ότι για να είναι διαχειρίσιμο μακροπρόθεσμα το χρέος θα χρειαστεί ένα κούρεμα κατά 50% ( προφανώς εννοεί για όλο το χρέος των 340 δισ ευρώ ).

Η γερμανική τράπεζα έχει υπολογίσει ότι για να επιτευχθεί το κούρεμα 50% θα χρειαστεί ένας συνδυασμός επιμήκυνσης, «κούρεμα» στα υφιστάμενα ομόλογα και ιδιωτικοποιήσεις.

Δεδομένου του συστημικού ρίσκου που θα προκαλούσε μια σκληρή αναδιάρθρωση ( λ. χ μόνο με κούρεμα ομολόγων ) δεν είναι πιθανή  βραχυπρόθεσμα.

Τέλος, μια «απαλή» προσέγγιση αναδιάρθρωσης θα ήταν για την Γερμανική Τράπεζα ένα εθελοντικό roll over στο χρέος ή μια επαναγορά ομολόγων η οποία θα έχει χορηγό την Ε. Ε και το IMF.

Mια τέτοια πιθανότητα θα ήταν πιο πιθανή στο επόμενο διάστημα.        
Αντίθετα, αυξάνει τις short θέσεις της στην Ελλάδα και την Πορτογαλία η Nomura, ενώ και ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα σταματήσει να επενδύσει σε ελληνικά ομόλογα.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.capital.gr/News.asp?id=1175241
και στο http://www.capital.gr/news.asp?id=1175273

protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...