Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Απολύσεις κορυφής στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα"

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, απολύθηκε η διοικητής του νοσοκομείου "Αλεξάνδρα" Έλενα Ρογδάκη και ο υπεύθυνος για τις εφημερίες αναπληρωτής διοικητής.
Αιτία, το ζήτημα που προέκυψε με τη διακοπή εφημεριών στο νοσοκομείο.
Μετά την κατάθεση του πορίσματος της ΕΔΕ, που διενήργησε ο Αρης Μουσιώνης, διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής  διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τα υλικά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με το πόρισμα μεγάλος αριθμός κρεβατιών ήταν μεν ελεύθερα, αλλά είχαν κρατηθεί από γιατρούς του νοσοκομείου, πιθανότατα για "δικούς" τους ασθενείς.
Νέος διοικητής του "Αλεξάνδρα" αναλαμβάνει ο διοικητής του νοσοκομείου "Έλενα", ο οποίος στο εξής θα συνδιοικεί και τα δυο νοσοκομεία.
Στο πόρισμα προτείνεται η  η άσκηση πειθαρχικής δίωξης στη διευθύντρια της διοικητικής υπηρεσίας, στην προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας και σε μια διοικητική υπάλληλο.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από την αρχή είχε καταγγείλει τεχνητές ελλείψεις, με στόχο την υπονόμευση του ΕΣΥ, ενώ τόνισε ότι το θέμα δεν έχει λήξει ακόμα. Μάλιστα διέταξε τη διενέργεια δεύτερης ΕΔΕ, για να διαπιστωθούν οι ευθύνες των γιατρών.

news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...