Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σε ειδικό εφέτη - ανακριτή τα «στημένα» παιχνίδια


Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή θα ανατεθεί η δικογραφία για τη διερεύνηση των «στημένων» αγώνων, που ξέσπασε το καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στις 15 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να επιλέξει τον ειδικό-εφέτη ανακριτή που θα προχωρήσει στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Έως τώρα τον χειρισμό της υπόθεσης έχει αναλάβει ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Γ. Κασίμης, η κρίση του οποίου για μη προφυλάκιση του εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη προκάλεσε αντιδράσεις .
Ο κ. Κασίμης είχε την άποψη ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας Μ. Ψωμιάδης, που ήταν καταζητούμενος επί τρεις μήνες, θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγυοδοσία 600.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Στην άποψη του διαφώνησε η Εισαγγελέας με αποτέλεσμα το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του κατηγορουμένου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του. Στο μεταξύ όμως ο Μ.Ψωμιάδης είχε «εξαφανιστεί» γεγονός που προκάλεσε δυσμενή κριτική σε βάρος των ανακριτικών χειρισμών.


ethnos.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ζητούν ακριβότερα τσιγάρα για την υγεία μας


Αύξηση στην τιμή των τσιγάρων κατά 2 ευρώ εισηγούνται οι ειδικοί επιστήμονες προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των καπνιστών.
Επικαλούμενοι τις υψηλές δαπάνες υγείας που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του καπνίσματος, επισημαίνουν ότι η αύξηση στην τιμή των τσιγάρων θα μπορούσε να είναι σωτήρια και για τα οικονομικά του ΕΣΥ.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, εκτιμά ότι με την αύξηση των δύο ευρώ αυτή θα μειωθεί κατά 460.000 ο αριθμός των καπνιστών και ότι το κράτος θα έχει κέρδος 440 εκατομμύρια έως 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.
Με αφορμή το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, με θέμα "Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα", το οποίο πραγματοποιείται από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, ο καθηγητής σημείωσε ότι τα πιο ακριβά τσιγάρα μπορούν να αποτρέψουν 150.000 νέους να ξεκινήσουν το κάπνισμα και να μειώσουν κατά 235.000 τους πρόωρους θανάτους που σχετίζονται με τη συνήθεια του καπνίσματος.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Μπεχράκη, εμφανίζει θετικά σημάδια στην προσπάθεια για τη μείωση του καπνίσματος.
Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα κατά το χρονικό διάστημα 2009 – 2011 οπότε και καταγράφηκε μείωση 4,1% στο ποσοστό των συστηματικών καπνιστών και 15% της συνολικής κατανάλωσης τσιγάρων.
Μειώθηκαν επίσης κατά 35% τα επίπεδα έκθεσης σε μικροσωματιδιακή ρύπανση από τον καπνό σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.
Η προσέλευση καπνιστών στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε έως και κατά 50%.


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Η Αρχαία Μακεδονία δεν είναι δική μας ούτε η ιστορία της"


Λίγο μετά τη δικαίωση των Σκοπίων από το δικαστήριο της Χάγης στο θέμα της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι, μιλώντας στο "Radio Free Europe", επιτίθεται στο νυν πρωθυπουργό, προκαλώντας τριγμούς στο εσωτερικό της χώρας.
Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος "VMRO DPNE", του οποίου σήμερα ηγείται ο πρωθυπουργός κ. Νίκολα Γκρούεφσκι, επιτίθεται κατά του διαδόχου του για την πολιτική "αρχαιομακεδονοποίησης" που προωθεί τα τελευταία πέντε χρόνια, τονίζοντας με νόημα πως επιχειρεί να "ξαναγράψει την ελληνική ιστορία", ενώ θεωρεί πως τα Σκόπια θα εκμεταλλευτούν την απόφαση της Χάγης, προκειμένου να μην υπάρξει λύση με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.
"Αυτήν την ιστορία που θέλουν σήμερα να μας επιβάλλουν ως κρατική πολιτική για την αρχαία Μακεδονία, την αποκαλώ ως καρικατούρα ιστορίας, γιατί πρόκειται για ασύνδετα γεγονότα. Ο λαός μας βομβαρδίζεται καθημερινά με ψέματα, με παραπληροφόρηση, με ντοκιμαντέρ στα οποία βλέπουμε  ότι η ελληνική ιστορία έχει γίνει δική μας και παρουσιάζεται ανάλογα. 
Για μένα είναι  πολύ σαφές ότι υπάρχει ξεκάθαρος διαχωρισμός της λεγόμενης αρχαίας Ιστορίας της Μακεδονίας και της Σλαβικής Ιστορίας.
Υπερασπίζομαι ακόμη τη θέση ότι εκεί που μπορούμε να στηριχτούμε και το  οποίο δεν είναι λανθασμένο, είναι η Σλαβική Ταυτότητά μας, οι πνευματικοί μας δημιουργοί, όπως ο Άγιος Κύριλλος και Μεθόδιος, ο Άγιος Κλήμης, ο Άγιος Ναούμ.
Αυτή είναι η ιστορία μας όπου εμείς μπορούμε με ασφάλεια να βασιστούμε" δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Γκεοργκιέφκσι, ένας από τους λίγους πολιτικούς άνδρες στα Σκόπια, που αμφισβητεί ευθέως το καθεστώς "αρχαιομακεδονοποίησης" που προωθεί η κυβέρνηση Γκρούεφκσι.
Όσον αφορά της απόφαση της Χάγης, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε : "Η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης θα επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της χώρας μας και της Ελλάδας.  Επί δύο μήνες θα είμαστε γεμάτοι χαρά και θα λέμε πόσο ισχυροί είμαστε ως ηθικοί νικητές. Αλλά δεν θα υπάρχει βούληση για την επίλυση και αυτό θέτει σε κίνδυνο τη χώρα αφού δεν θα μπορέσει να γίνει τίποτε μέσα,  στα επόμενα,  τουλάχιστον στα δύο ή τρία χρόνια", προέβλεψε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση Γκρούεφσκι είναι σε θέση να συμβιβαστεί με την Ελλάδα,  ώστε να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε κατηγορηματικά:
"Όχι. Δεν βλέπω, ασφαλώς, κανένα σημάδι από την πλευρά της χώρας μας. Και αυτό διαφαίνεται από τους κρατικούς δημοσιογράφους που καθημερινά κηρύττουν την κυβερνητική πολιτική. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο πέρα από αυτό που βλέπουμε στα κρατικά μέσα ενημέρωσης με την κυβερνητική προπαγάνδα. Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση υπεραμύνεται το όνομα χωρίς να έχει κάποια άλλη επιλογή".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ο παιδόφιλος ρίχνει την ευθύνη στους ανήλικους


Φορώντας ένα λευκό αλεξίσφαιρο γιλέκο και υποβασταζόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς, μεταφέρθηκε ενώπιον των ανακριτικών αρχών, ο 47χρονος παιδεραστής του Ρεθύμνου.
Στη μαραθώνια και επεισοδιακή απολογία του, που διήρκεσε τουλάχιστον τέσσερις ώρες, ο εκπαιδευτικός και προπονητής μπάσκετ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι όλα έγιναν με τη θέληση των ανήλικων παιδιών και πως δεν υπήρξε σεξιστικό περιεχόμενο στις πράξεις του!
Ο Σειραγάκης επέμεινε δηλαδή και στην αρχική του κατάθεση λέγοντας δηλαδή ότι δεν προχώρησε σε αμιγώς σεξουαλική πράξη, αλλά ότι όλα συνέβησαν καθώς ήταν μέρος της μύησης της ομάδας των «ρούκις» που στόχο είχε τα παιδιά να γίνουν πιο  «δυνατά» και «να πιστέψουν στον εαυτό τους».
Ο 47χρονος παραδέχτηκε τις πράξεις του για εννέα μόνο παιδιά, από το 2009 έως και σήμερα.
Μίλησε πάντως για μία μανιοκαταθλιπτική διαταραχή που είχε ο ίδιος, όπως υποστήριξε, από το 2004 ως το 2008 για την οποία ακολουθούσε και αγωγή και υπέβαλε αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου, Θωμάς Λεχωβίτης μετά το τέλος της απολογίας του εντολέα του, είπε: «Αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία έχει κυρίως εμπλέξει και διασύρει την οικογένεια του και είναι συντετριμμένος γι’ αυτό και για τα παιδιά, τα ονόματα των οποίων δυστυχώς άγονται και φέρονται στο χώρο του Ρεθύμνου». Σε ερώτηση για το εάν πελάτης του έχει μετανιώσει για τις πράξεις του, ο κ.Λεχωβίτης απάντησε:  «Αν εννοείτε αν είναι μετανοημένος επειδή έπραξε κάτι το οποίο θεωρεί ότι ήταν υπό την έννοια της κακοποίησης των παιδιών, το αρνείται.
Θεωρεί ότι δεν κακοποιήθηκαν τα παιδιά. Θεωρεί ότι αυτές οι πράξεις γίνονταν στα πλαίσια μίας ιδιότυπης σχέσης που μπορεί να έχουν ο προπονητής με τα παιδιά. Αρνείται οποιαδήποτε σχέση πέραν των 9 παιδιών. Και με τα εννέα παιδιά που δέχθηκε ότι είχε κάποια συνεύρεση, είπε ότι δεν είχε ποτέ διείσδυση, ούτε ότι είχε με την έννοια του καθαρά σεξουαλικού χαρακτήρα συνεύρεση μαζί τους».
Ο Νίκος Σειραγάκης, μετά το πέρας της απολογίας του, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή. 
Πάντως έγινε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης να οριστεί πραγματογνώμονας για την ψυχιατρική εξέταση του. Θα κρατηθεί στο Ηράκλειο απόψε και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο για σωφρονιστικό κατάστημα εκτός Κρήτης, όπου θα προφυλακιστεί.
Πηγή: cretalive.gr, goodnet.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

H Βουλγαρία αποσύρεται από τον πετρελαιαγωγό

Η βουλγαρική κυβέρνηση αποφάσισε την Τετάρτη να εγκαταλείψει το έργο κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη που θα μετέφερε αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Σόφια προτείνει στη Ρωσία και την Ελλάδα τη διάλυση της τριμερούς συμφωνίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού και δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από το έργο εάν μετά από 12 μήνες η Αθήνα και η Μόσχα αρνηθούν να ακυρώσουν οικειοθελώς τη συμφωνία που υπεγράφη το 2007, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα σχέδια, ο αγωγός θα είχε μήκος 300 χλμ. και δυνατότητα μεταφοράς έως 50 εκατ. τόννους αργού ετησίως. 




protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Χριστουγεννιάτικος... μποναμάς της εφορίας για χιλιάδες οικογένειες




 650 ευρώ πρέπει να πληρώσουν μέσα στις γιορτές
- "Γιορτινά ραβασάκια" έκτακτης εισφοράς για πάνω από 200.000 οικογένειες
- "Τρέχουν" και οι προθεσμίες για υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω διαδικτύου








Χριστουγεννιάτικα ο ταχυδρόμος θα «χτυπήσει» την πόρτα σε 212.000 νοικοκυριά όχι όμως για να «αφήσει» κάποιο δώρο: Αλλά για να ρίξει στο γραμματοκιβώτιο τα «ραβασάκια» με τις ισάριθμες έκτακτες εισφορές που κατά μέσο όρο θα «φεσώσουν» με 650 ευρώ κάθε έναν από τους αποδέκτες τους.

Συνολικά το υπουργείο Οικονομικών από αυτή την παρτίδα υπολογίζει να εισπράξει 137 εκατ. ευρώ.
Και βέβαια την ίδια περίπου περίοδο στις εφορίες θα σπεύδουν και όσοι έχουν να πληρώσουν τη δόση των τουλάχιστον 300 ευρώ της έκτακτης εισφοράς που τους καταλογίστηκε με «ραβασάκια» που ταχυδρομήθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

Παράλληλα όμως τρέχει και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω ίντερνετ, για όσους είχαν απέκτησαν ή εκχώρησαν ακίνητο μέσα στο 2010.

Η σχετική εφαρμογή άνοιξε χθες για όσους έχουν κωδικούς εισόδου στο taxisnet και ΑΦΜ που λήγει σε 1. Έχουν τη δυνατότητα επίσης, εφόσον διαπιστώνουν λάθη στις δηλώσεις Ε9 της περασμένης διετίας, να τα διορθώσουν επί τόπου και χωρίς πρόστιμο με τροποποιητικές δηλώσεις. Συνολικά την πρώτη ημέρα υπεβλήθησαν 1500 οριστικές δηλώσεις, ενώ οι προσωρινά αποθηκευμένες (χωρίς υποβληθούν οριστικά) φτάνουν τις 3000.
 
Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 προσφέρονται δυνατότητες, όπως:

-           επιτρέπει  στα φυσικά πρόσωπα, εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους. Έτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των φορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος.
-           επιτρέπει την εκτύπωση των δηλώσεων Ε9 που υποβάλλονται καθώς  των περιουσιακών καταστάσεων (για τα φυσικά πρόσωπα).
-           γίνεται ο εντοπισμός του ακινήτου στο οικοδομικό τετράγωνο, με χρήση χάρτη. 
Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταθέτουν τις πινακίδες για να μην πληρώσουν τα τέλη


Καταθέτουν τις πινακίδες για να μην πληρώσουν τα τέλη


Οι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα οικονομικά βάρη

Δεν έχει προηγούμενο ο αριθμός των πολιτών που τρέχουν στις κατά τόπους εφορίες με σκοπό να παραδώσουν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα τους.

Συγκεκριμένα, στο Μηχανολογικό για να χωρέσει τις πινακίδες που έχουν καταθέσει στο Ηράκλειο, οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων αυτοκινήτων. 

Όπως διαβάζουμε στην «Πατρίς» κάθε ρεκόρ αναμένεται να σπάσουν φέτος οι καταθέσεις πινακίδων, ώστε να μην πληρωθούν τέλη κυκλοφορίας. Ο αριθμός των κατατεθειμένων πινακίδων, μόνο για τα ενοικιαζόμενα στο Ηράκλειο, προβλέπεται να ξεπεράσει τις 10.000 και να σπάσει κάθε ρεκόρ προηγούμενων ετών. 

Ρεκόρ θα σπάσουν όμως, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις και οι καταθέσεις πινακίδων οχημάτων ιδιωτών στις εφορίες, αφού ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες παροπλίζουν τα οχήματα τους, προκειμένου να ελαφρύνουν κάπως τη σωρεία φόρων που καλούνται να πληρώσουν.

Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και την εικόνα που παρατηρείται σε ολόκληρη την Ελλάδα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το 2011, θα είναι η κορυφαία χρονιά σε κατάθεση πινακίδων, ξεπερνώντας ακόμα και το 2009.
Πηγή newsbeas
t
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

180.000 ευρώ στον... αμισθί σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου!




Τα σχέδια για το Ελληνικό... σέρνονται εδώ και χρόνια, έτσι μετά βαϊων και κλάδων υποδεχθήκαμε τον πολυβραβευμένο αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο






που με τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ως προσωπικός φίλος του Γ. Παπαπνδρέου θα αναλάμβανε σύμβουλός του, αμισθί, και θα εκπονούσε σχέδιο για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Μόλις χθες και από επίσημα χείλη, μάθαμε ότι τελικά το αμισθί... πήγαινε μόνο στο σύμβουλος, καθώς το περιβόητο master plan του αρχιτέκτονα για το πρώην αεροδρόμιο αποδείχθηκε μπίζνα και μάλιστα καλοπληρωμένη.

Η αποζημίωση λοιπόν όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος στη Βουλή ανήλθε στα 180.000 ευρώ.Η αποζημίωση λοιπόν όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος στη Βουλή ανήλθε στα 180.000 ευρώ.

Επιπλέον ενώ έχει εκπονηθεί το σχέδιο δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι και αυτό που θα ακολουθηθεί, αν είναι υποχρεωτικό για τους επενδυτές και έτσι μπορεί τα 180.000 που όλοι μας πληρώσαμε εν μέσω κρίσης μπορεί και να πήγαν... στο βρόντο.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...