Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Αφού πεθάνουμε, τι απογίνεται η “ηλεκτρονική” μας ζωή;





Στις μέρες μας, η πλειοψηφία των ανθρώπων διαθέτει και τη λεγόμενη “ηλεκτρονική ζωή”, η οποία περιλαμβάνει τους λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα (FacebookTwitterMySpace κλπ.), υπηρεσίες internet (email, videos, φωτογραφίες κλπ.). Τί θα απογίνουν όλα αυτά όταν (κούφια η ώρα) ένας χρήστης αποδημήσει εις Κύριον;
Εάν δεν έχει δώσει όλα τα passwords σε κάποιον έμπιστο δικό του άνθρωπο για να τα διαγράψει, τότε μία επιλογή είναι να απευθυνθεί (πριν το μοιραίο φυσικά…) σε κάποια από τις νέες εταιρίες (που ξεφύτρωσαν…), οι οποίες αναλαμβάνουν τη διαχείριση της ηλεκτρονικής του ζωής, για κάποιο διάστημα μετά το θάνατο του! Μία από αυτές είναι και η LifeEnsured.
Η εν λόγω εταιρία, εκτός από τη διαγραφή του λογαριασμού στο Facebook, μπορεί να ανεβάσει ένα τελευταίο status update, να απενεργοποιήσει τις κοινοποιήσεις στον τοίχο του χρήστη (Wall Postings), να αλλάξει το βιογραφικό (μεταφορά σε παρελθοντικό χρόνο), ακόμη και να μεταβιβάσει την κυριότητα του λογαριασμού!
Παρόμοιες μεταθανάτιες ενέργειες προσφέρονται για περισσότερες από 30 online υπηρεσίες όπως είναι τα PayPal, WordPress, Dropbox, Twitter, Flickr κλπ., αλλά και οι ιστοσελίδες συνοικέσιων, όπως τα Match.com και eHarmony.
Ένα από τα πιθανά τελευταία μηνύματα που μπορεί να παραγγείλει ο χρήστης είναι το “Ευχαριστώ για το friend request, θα μπορούσαμε να γίνουμε φίλοι, αλλά είμαι νεκρός!
Να σημειωθεί ότι η LifeEnsured βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλους οίκους τελετών για την ενσωμάτωση των υπηρεσιών της στα πακέτα ταφής…
[πηγή AllThingsD]
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πυροβόλησαν τον Μπαϊρακτάρη




Αντιμέτωπος με τρεις αδίστακτους ληστές, ήρθε ο Σταύρος Μπαϊρακτάρης, ο ένας από τους τρεις συνιδιοκτήτες του γνωστού σουβλατζίδικου στο κέντρο της Αθήνας.
Ο 61χρονος άνδρας επέστρεφε στο σπίτι του στην οδό Βαλτινών στου Γκύζη, όταν την ώρα που έφτανε στην πόρτα είδε να εμφανίζονται μπροστά του τρεις άγνωστοι.
Οι ληστές κρατούσαν όπλα, ωστόσο ο άνδρας προσπάθησε να αντιδράσει. Το αποτέλεσμα ήταν ο ένας από αυτούς να στρέψει το όπλο πάνω του και να τον πυροβολήσει τρεις φορές στα πόδια.
Οι δράστες άρπαξαν την τσάντα που κρατούσε ο άτυχος άνδρας και έφυγαν τρέχοντας, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο.
Από τους πυροβολισμούς ξεσηκώθηκε ολόκληρη η γειτονιά και έτσι, ο 61χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλεύεται.
Πηγή news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άρση ασύλου και μεταλυκειακά κολέγια




Προτάσεις που αναμένεται να προκαλέσουν θύελλα αντιδράσεων περιλαμβάνει το πόρισμα της "Επιτροπής Σοφών",  για την μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε πόρισμα που κατέθεσαν στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα, προτείνουν μεταξύ άλλων άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, δημιουργία μεταλυκειακών κολεγίων, αξιολόγηση καθηγητών και ιδρυμάτων, αλλά και λογοδοσία για τις δαπάνες.
Η επιτροπή εντοπίζει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των πανεπιστημίων, όπως:
*Από τους 600.000 φοιτητές που πιστεύεται ότι είναι εγγεγραμμένοι στα Ελληνικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 180.000 περίπου έχουν εγγραφεί για να παραλάβουν τα δωρεάν εγχειρίδια που παρέχονται από το κράτος.
*Ανάμεσα σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ, η Ελλάδα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό φοιτητών που αφήνουν την Ελλάδα για πανεπιστήμια της Ευρώπης και άλλων χωρών. Κάθε χρόνο, 60.000 Έλληνες φοιτητές μεταναστεύουν.
*Τα ποσοστά ανεργίας των πτυχιούχων, είναι απαράδεκτα υψηλά, καθώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν πτυχιούχους άλλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.
*Οι πανεπιστημιακοί χώροι δεν είναι ασφαλείς.
* Η πολιτικοποίηση των πανεπιστημίων - και ειδικότερα η πολιτικοποίηση των συμβάλλει στην ταχεία υποβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
*Η ερευνητική προσπάθεια υστερεί σε σύγκριση με τα άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με βάση τα παραπάνω προβλήματα η επιτροπή ζητά:
*Το Υπουργείο θα πρέπει να προσδιορίσει ένα σύστημα Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ των ιδρυμάτων αυτών που προωθούν την συνεργασία και τον συντονισμό αντί να ενθαρρύνουν τον ανταγωνισμό και τις τριβές.
*Να λειτουργήσει μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: τα διετή περιφερειακά κολέγια, με τους καλύτερους σπουδαστές να μεταπηδούν στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τετραετούς φοίτησης, με καθορισμένες προϋποθέσεις και διαδικασίες.
*Οι πρυτάνεις, αντιπρυτάνεις, πρόεδροι τμημάτων και άλλοι διοικητικοί υπεύθυνοι ακαδημαϊκών μονάδων πρέπει να επιλέγονται από ειδικές επιτροπές αναζήτησης με εκπροσώπηση από αποφοίτους, καθηγητές, φοιτητές, μέλη μη ακαδημαϊκού προσωπικού και εξωτερικά διοριζόμενα μέλη, τα οποία χαίρουν μεγάλου σεβασμού για την επαγγελματική ή κοινωνική συνεισφορά τους και την ακεραιότητά τους.  Οι επιτροπές αυτές πρέπει να συνδέονται με το το συμβούλιο διοίκησης του πανεπιστημίου.
*Οι επιλογές εκπαιδευτικού προσωπικού μαζί με τις κρίσεις και τις προαγωγές μελών του διδακτικού ερευνητικού προσωπικού θα πρέπει να αποτελούν αρμοδιότητα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου με τις αποφάσεις (είτε αφορούν διορισμούς, είτε προαγωγές) να εξετάζονται και να λαμβάνουν τελική έγκριση από τον Πρόεδρο (Πρύτανη).
*Τα Πανεπιστήμια να αξιολογούν τις επιδόσεις του σε ετήσια βάση
*Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου θα πρέπει να είναι υπεύθυνη για την αναθεώρηση και την έγκριση του περιεχομένου των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών. –Σύσταση  Σχολών ή Γραφείων Μεταπτυχιακών Σπουδών σε κάθε ίδρυμα
*Κάθε Πανεπιστήμιο πρέπει να πραγματοποιεί το δικό του λογιστικό έλεγχο των διαφόρων οικονομικών λειτουργιών και να υποβάλλει τακτικά έκθεση με τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού.
Τα μέλη της "Επιτροπής Σοφών"
Οι σοφοί της Παιδείας επελέγησαν τον Σεπτέμβριο του 2010 για να καταθέσουν τις απόψεις τους.
Τα μέλη της επιτροπής είναι διεθνείς επιστήμονες με εκτεταμένη εμπειρία ως πρόεδροι μεγάλων πανεπιστημίων από την Ε.Ε., τις Η.Π.Α., την Αυστραλία και την Ασία.
Μια υποομάδα της επιτροπής αποτελούμενη από την Πρύτανη κα Κατέχη, τον Πρόεδρο κ. Sexton, τον Πρόεδρο κ. Naylor, τον Πρόεδρο κ. Hernes και τον Πρόεδρο κ. Ritzen, επισκέφθηκε την Ελλάδα στις 17 Δεκεμβρίου 2010, και συμμετείχε σε συζητήσεις με την Υπουργό κα. Διαμαντοπούλου, τον Υφυπουργό κ. Πανάρετο, τους Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις διαφόρων Ελληνικών Πανεπιστημίων καθώς και με αντιπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

 Πηγή news247.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιχείρηση "Αστραπή" κατά της παιδικής πορνογραφίας - 4 Έλληνες "τέρατα" διακινούσαν υλικό φρίκης με μικρά παιδιά




 Τρεις έλληνες συνελήφθησαν και ένας κτηνοτρόφος από την Κρήτη αναζητείται στα βουνά
- Δύο από τους κατηγορούμενους είναι παντρεμένοι με δύο παιδιά ο καθένας
- Συνολικά βρέθηκε υλικό σε δίσκους χωρητικότητας 3.000 GB
- Αθήνα και Χανιά στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος









Την ονομασία «Αστραπή», έδωσαν οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, στην πρώτη αυτόνομη διαδικτυακή έρευνα, με τη χρήση του ειδικού λογισμικού, για την διακίνηση-κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Μετά από δύο μήνες ερευνών, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων Ελλήνων, με τις κατηγορίες για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια, εκ των οποίων οι τρεις συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται ο τέταρτος. Πρόκειται για έναν μηχανοδηγό του ΟΣΕ, έναν γκρουπιέρη καζίνο, έναν άνεργο, ενώ ο αναζητούμενος κτηνοτρόφος έχει καταφύγει στα βουνά της Κρήτης. Σημειώνεται ότι δύο από τους κατηγορουμένους είναι παντρεμένοι και έχουν από δύο παιδιά ο καθένας.

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, μέσω του ειδικού προγράμματος διαδικτυακής έρευνας TLO, διαπίστωσαν την ύπαρξη ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ, σε on line διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας. Από την ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν τέσσερις χρήστες Ίντερνετ, από τις πόλεις της Αθήνας και των Χανίων, να διακινούν στο διαδίκτυο, υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κλιμάκια Αστυνομικών πήγαν στις συγκεκριμένες διευθύνσεις, όπου διενήργησαν έρευνες, από τις οποίες προέκυψαν ότι οι κατηγορούμενοι κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Οι εμπλεκόμενοι χρήστες είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων (peer-to-peer) και «κατέβαζαν» υλικό παιδικής πορνογραφίας, από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορε χώρες.

Κατασχέθηκαν οκτώ σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, οι οποίοι θα εξετασθούν ψηφιακά από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο συνολικός αποθηκευτικός χώρος των δίσκων των κατασχεμένων ηλεκτρονικών συσκευών ανέρχεται στα 3.000 GB. Σε βάρος του κατηγορουμένου από τα Χανιά είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψής από το 27ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα Αθηνών, για αποπλάνηση ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ετοιμάζουν στον Έβρο πολυτελές χωριό με bungalows για τους παράνομους μετανάστες




- Θα κατασκευαστούν περίπου 45 οικίσκοι που θα έχουν 5 διαμερίσματα των 2 ατόμων
- Κάθε οικίσκος θα έχει θερμαντικά σώματα και air condition και κάθε διαμέρισμα θα έχει διπλή κουκέτα, κουνουπιέρα, διάφορα αξεσουάρ και δύο καθρέφτες
- Προβλέπονται χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπη νοσηλευτική μονάδα και πλυντήρια ρούχων
- Θα προσφέρεται διατροφή 3 γευμάτων με ειδικό διαιτολόγιο για χριστιανούς και μουσουλμάνους












Σύμφωνα με το Βήμα, η πρόταση για τη δημιουργία ''Πρότυπου κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών'' υποβλήθηκε τον Φεβρουάριο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από έναν γερμανικό όμιλο ενώ συμμετέχει ελληνική κατασκευαστική εταιρεία.
 
Το ''χωριό'', αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα αποτελείται από οικίσκους με κλιματισμό, ενώ θα προσφέρεται διατροφή με ειδικό διαιτολόγιο για χριστιανούς και μουσουλμάνους.
 
Σύμφωνα με τα σχέδια θα δημιουργηθούν χώροι ψυχαγωγίας, πρότυπη νοσηλευτική μονάδα, οικήματα για πλυντήρια ρούχων ενώ σε όλους τους παράνομους μετανάστες θα δίνονται ειδικά σετ υποδοχής με είδη ρουχισμού και καθαριότητας, που θα περιλαμβάνουν οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σετ ξυριστικών, πετσέτες, σεντόνια, κουβέρτες και άλλα αναγκαία είδη ενώ στις μητέρες με βρέφη θα παραδίδονται αμέσως κούνιες, μπιμπερό, πάνες.
 
Κάθε οικίσκος θα έχει θερμαντικά σώματα και air condition. Θα έχει πέντε διαμερίσματα στα οποία θα διαμένουν από δύο άτομα. Το κάθε διαμέρισμα θα έχει διπλή κουκέτα, κουνουπιέρα, διάφορα αξεσουάρ και δύο καθρέφτες κατά τα πρότυπα του αμερικανικού στρατού.
 
Εντυπωσιακή θα είναι η μέριμνα για τη σίτιση των μεταναστών.Στο σχετικό έγγραφο προβλέπεται :''ο καθορισμός των τριών γευμάτων ημερησίως, θα γίνεται με γνώμονα την ισορροπημένη διατροφή, τους θρησκευτικούς περιορισμούς και τις ιδιαίτερες διατροφικές ανάγκες για εγκύους, παιδιά, ασθενείς και βρέφη''.
 
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις το ημερήσιο κόστος διαμονής των 250 παρανόμων μεταναστών σε αυτό το χωριό θα ανέρχεται περίπου στα 5.000 ευρώ.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt σχετικά με τον φράχτη, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η κατασκευή του, όμως ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και θα ξεκινήσει σύντομα το έργο.
 
Ο Φράχτης μήκους 12,5 χλμ θα κατασκευαστεί μεταξύ Νέας Βύσσας και Καστανιών στα σύνορα της Ελλάδας με τη Τουρκία αποτρέποντας μέρος λαθρομεταναστών που περνούν μέσω των χερσαίων συνόρων.
 
Ο φράχτης θα είναι στα πρότυπα των φραχτών ΗΠΑ - Μεξικού και Ισπανίας - Μαρόκου με αγκαθωτό συρματόπλεγμα, θερμικές κάμερες κλπ. Η κατασκευή του θα είναι πιθανότατα από τσιμέντο και με σιδερένιους στύλους που θα εκτείνονται σε μεγάλο ύψος ενώ δεν θα γίνει χρήση ηλεκτροφόρου συρματοπλέγματος.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καρατζαφέρης: «Θα βυθίζω πλοία με λαθρομετανάστες»

Καρατζαφέρης: «Θα βυθίζω πλοία με λαθρομετανάστες»

«Όποιο πλοίο με παράνομους μετανάστες διέρχεται από τα ελληνικά ύδατα θα βυθίζεται», δήλωσε μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο, στη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στα σχέδιά του, όταν «έρθει στα πράγματα», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σε ξενοφοβικό ντελίριο, προειδοποίησε ... τους ενδιαφερόμενους, λέγοντας: «βολευτείτε όσο καιρό είναι στη βουλή Παπανδρέου και Σαμαράς» ... και κατέληξε, λέγοντας ότι «όταν έρθει στα πράγματα, μέσα στον πρώτο χρόνο», θα φροντίσει «να φύγουν από την Ελλάδα 1,7 εκατομμύρια αλλοδαποί».
Πηγή ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ευρώπη «γλιστράει» κάτω από την Αφρική

Η Ευρώπη «γλιστράει» κάτω από την Αφρική


Ολλανδοί επιστήμονες παρουσίασαν νέα στοιχεία σε συνέδριο Γεωεπιστημών

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρίνους Βόρτελ, του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης εδώ και πολλά εκατομμύρια χρόνια η λιθοσφαιρική (τεκτονική) πλάκα της Αφρικής συγκρούεται με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή και βυθίζεται αργά κάτω από την τελευταία. Η γεωλογική αυτή διαδικασία προκαλεί συνεχείς σεισμούς και, σπανιότερα, τσουνάμι στη Μεσόγειο. Όμως, σύμφωνα με τον ολλανδό καθηγητή ίσως ήρθε η ώρα αυτή η διαδικασία να αντιστραφεί και να αρχίσει πλέον η Ευρώπη να γλιστράει κάτω από την Αφρική.

Όπως μετέδωσε το BBC o κ. Βόρτελ παρουσίασε νέες εκτιμήσεις στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών (EGU) στη Βιέννη, με βάση τις οποίες έχει σταματήσει πια η βόρεια άκρη της αφρικανικής τεκτονικής πλάκας να βυθίζεται κάτω από τη νότια άκρη της ευρασιατικής πλάκας, πάνω στην οποία βρίσκεται η Ευρώπη.

Όπως είπε, είναι πιθανό ότι ήδη έχει αρχίσει η αντιστροφή της διαδικασίας. Οι δύο πλάκες θα συνεχίσουν να συγκλίνουν, αλλά «αυτή τη φορά η Ευρώπη θα γλιστράει κάτω από την "μαύρη ήπειρο"».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γεωλόγων του πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, η αργή σύγκλιση των δύο πλακών, με ρυθμό λίγων εκατοστών το χρόνο, εμποδίζεται από τη σύγκρουσή τους στην περιοχή της Τουρκίας, αλλά και από το γεγονός ότι η αφρικανική ήπειρος είναι πιο ελαφριά και δυσκολεύεται να γλιστρήσει άλλο κάτω από την ευρασιατική πλάκα.

Γι' αυτούς τους λόγους, η αφρικανική πλάκα που ήδη έχει βυθιστεί κάτω από την Ευρώπη, έχει διασπαστεί και σταδιακά βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στο μανδύα της Γης, το στρώμα που είναι κάτω από το φλοιό.

Την ίδια στιγμή, τμήματα της ευρασιατικής πλάκας, στα οποία ανήκουν η Κρήτη, οι Βαλεαρίδες νήσοι, η Σικελία και η Σαρδηνία, κινούνται νότια. Τελικά, σύμφωνα με εκτιμήσεις των σχετικών προσομοιώσεων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, που έκαναν οι ολλανδοί γεωλόγοι, είναι πιθανή ή έναρξη της αντίστροφης διαδικασίας, δηλαδή της βύθισης της Ευρώπης κάτω από την Αφρική.

Ο καθηγητής Βόρτελ πιστεύει ότι οι παρατηρήσεις των σεισμών στην Μεσόγειο ενισχύουν αυτό το σενάριο, καθώς υποστηρίζει ότι τα επίπεδα των σεισμικών ρηγμάτων φαίνεται να κινούνται προς το νότο.

Στο ίδιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών, ο καθηγητής Στέφανο Τίντι, του πανεπιστημίου της Μπολόνια της Ιταλίας, εξέφρασε την ανησυχία του, την οποία συμμερίζονται κι άλλοι επιστήμονες, ότι η Ε.Ε. δε διαθέτει επαρκείς χρηματοδοτήσεις για τη δημιουργία συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στη Μεσόγειο (μόνο 8 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία), όταν την ίδια περίοδο μόνο η Γερμανία προσέφερε περίπου 55 εκατ. ευρώ για κατασκευή ανάλογου συστήματος προειδοποίησης στην Ινδονησία.
Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκότωσε 4 κουταβάκια με φτυάρι στις Σέρρες - Τιμωρήκε με τρεις μήνες φυλακή




Το δικαστήριο αποφάσισε αυτή την ελάχιστη ποινή γιατί ο αυτόπτης μάρτυρας δεν κατήγγειλε τον ασυνείδητο δράστη.






Το Μονομελές Πρωτοδικείο Σερρών τιμώρησε τον δράστη με τρίμηνη ποινή φυλάκισης για τα πέντε κουταβάκια που είχε σκοτώσει με φτυάρι πριν από περίπου ένα χρόνο.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, η μητέρα των κουταβιών ούρλιαζε όταν ο ασυνείδητος δράστης τα χτυπούσε με μανία.

Ωστόσο, επειδή o αυτόπτης μάρτυρας δεν έχει έννομο συμφέρον για να τον καταγγείλει, σύμφωνα με το zoosos.gr, η ποινή του ήταν ελάχιστη και δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι με αναστολή λόγω πρότερου έντιμου βίου.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Επιτέλους δικαίωση! Οι τηγανητές πατάτες κάνουν καλό ακόμα και στον έρωτα!




Οι τηγανητές πατάτες και τα τσιπς χάρη στο αλάτι που περιέχουν μειώνουν τα επίπεδα των ορμονών που προκαλούν άγχος, ενώ παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα της «ορμόνης του έρωτα» στο αίμα.






Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Neuroscience έδειξε ότι η προτίμησή μας δεν είναι τυχαία.

'Eγινε σε αρουραίους και έδειξε ότι η αντίδρασή τους σε μια στρεσογόνο κατάσταση, όπως είναι ο εγκλεισμός, διαφοροποιήθηκε ανάλογα με τα επίπεδα αλατιού που είχαν στο σώμα τους.

Σε εκείνους με υψηλά επίπεδα αλατιού, παρατηρήθηκε μειωμένη δραστηριότητα στο νευρικό σύστημα του εγκεφάλου, σε σύγκριση με εκείνους που το αλάτι βρισκόταν σε φυσιολογικό επίπεδο. Επιπλέον, οι υπερνατριαιμικοί, όπως λέγονται όσοι έχουν αυξημένα επίπεδα νατρίου στον οργανισμό τους, συνήλθαν πιο σύντομα από την κρίση άγχους.

Όσο για την ωκυτοκίνη, την ορμόνη που συνδέεται με την ικανότητά μας να δημιουργούμε κοινωνικούς δεσμούς, φιλικούς ή ερωτικούς, παρατηρήθηκε αυξημένη απελευθέρωση σε όσους είχαν υψηλά επίπεδα νατρίου. Και μιας και οι κοινωνικές επαφές συχνά μας αγχώνουν, η ορμόνη αυτή θεωρείται από τους ειδικούς κρίσιμη για την καταπολέμηση του άγχους.

Τέλος, ας μην παραβλέπουμε και το αίσθημα της δίψας που μας προκαλούν οι τηγανίτες πατάτες και τα τσιπς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο οργανισμός είναι προετοιμασμένος όταν αντιμετωπίζει αυτό το στρεσογόνο αίσθημα να υπερβαίνει τον φόβο και το άγχος. Έτσι, όταν καταναλώνουμε τα τρόφιμα αυτά, θέτουμε σε λειτουργία τον φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του άγχους.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...