Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ρύθμιση χρεών στα ταμεία ως και σε 96 δόσεις




Με πέντε προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την τρόικα οι επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν στο νέο καθεστώς ρύθμισης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Η νέα ρύθμιση αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις καθώς θα δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής ως και σε 96 δόσεις.










Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο ήδη τρόικα φαίνεται πως έχει ανάψει το πράσινο φως.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” υπάρχουν πέντε βασικές προϋποθέσεις:
Η ρύθμιση αφορά όσους έχουν ενεργή απασχόληση, απασχολούν δηλαδή έστω και ένα άτομο.
Να υπάρχει ανώτατο όριο χρεών που θα μπορούν να ρυθμιστούν. Η τρόικα θέτει όριο τις 100.000 ευρώ και εξάμηνη περίοδο χάριτος για όσους πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας.
Να καθοριστεί ένα νέο σύστημα δόσεων βάσει των κριτηρίων βιωσιμότητας και τέλος να αποτυπωθεί εξ αρχής το ποσό που μπορούν να εισπράξουν τα Ταμεία.

Στη ρύθμιση δεν μπορούν να ενταχθούν οι πτωχευμένες επιχειρήσεις, όσες επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί κατ' επανάληψη σε ρύθμιση αλλά τα χρέη δεν έχουν μειωθεί, αλλά και οι επαγγελματίες που δεν απασχολούν καθόλου προσωπικό.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Να γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν άτρωτοι στη μάχη! Αποκάλυψη



Το 1961 ο Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και καθηγητής μεταλλουργίας δρ Λάιλ Μπόρστ επισκέφθηκε την Σπάρτη επηρεασμένος από την ανδρεία των αρχαίων Σπαρτιατών αλλά και για να μελετήσει τα όπλα που χρησιμοποιούσε αυτός ο πολεμικός λαός της αρχαίας Ελλάδας.

Ζήτησε λοιπόν από τους εκεί αρχαιολόγους να δει δείγματα οβολών από το Ηραίον ( ναό – θησαυροφυλάκιο της αρχαίας Σπάρτης) του 670 π.χ και αφού τα ανέλυσε απεφάνθη πως οι Σπαρτιάτες δεν είχαν απλώς σίδερο αλλά ατσάλι!
Δηλαδή ένα κράμα σιδήρου και άνθρακα με περιεκτικότητα σε άνθρακα μεταξύ 0,2 και 0,8%.Κατά την δήλωση του στους New York Times, αυτό ισοδυναμούσε με την κατοχή ατομικής βόμβας για τα…μέτρα της εποχή. Αυτό εξηγεί επιστημονικά, πέρα από την αποδεδειγμένη ανδρεία που υπέδειξαν ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες του στη μάχη των Θερμοπυλών και πέρα από την επιλογή του τέλειου στρατηγικού σημείου της μάχης, το πώς 300 άνδρες αποδεκάτισαν έναν στρατό Περσών, Μήδων και Σακών που αριθμούσαν τις 50.000 πάνοπλων αδρών, συμπεριλαμβανομένων και των πλέων επίλεκτων ταγμάτων των Περσών των αθανάτων, πριν πέσουν όλοι από τα βέλη των τοξοτών μετά απ΄ την προδοσία του Εφιάλτη.

Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται (και μέσα από την επιστήμη) το πόσο προηγμένη τεχνολογία διέθεταν οι αρχαίοι Έλληνες. Φανταστείτε τώρα με πόση ευκολία μπορούσαν τα ατσάλινα ξίφη των Σπαρτιατών να διαπεράσουν τις χάλκινες και σιδερένιες πανοπλίες των Περσών και ακόμα πόσο φόβο θα προκάλεσε στους Πέρσες το γεγονός πως στα δικά ξίφη τους οι Σπαρτιάτικές πανοπλίες έμεναν ανεπηρέαστες.


Πηγή onalert
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το βίντεο των Ισπανών με το «ευχαριστώ στην Ελλάδα» που κάνει τον γύρο του κόσμου [βίντεο]

Το βίντεο των Ισπανών με το «ευχαριστώ στην Ελλάδα» που κάνει τον γύρο του κόσμου [βίντεο]


Με έναν δικό τους πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο, Ισπανοί μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους, αποδίδουν τα εύσημα στην Ελλάδα για όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα μέχρι σήμερα.
Οι μαθητές από τη Μούρθια, έφτιαξαν ένα βίντεο με το οποίο ευχαριστούν την χώρα μας, μιλώντας μάλιστα και στα ελληνικά. Το βίντεο  έχει τίτλο «Gracias Grecia Nuestra herencia», που σημαίνει: Ευχαριστούμε Ελλάδα για την κληρονομιά μας.
Οι Ισπανοί αποτίουν φόρο τιμής στη χώρα μας για την προσφορά της μεταξύ άλλων, στη φιλοσοφία, στα μαθηματικά και στη μουσική.
Όπως λέει και ο καθηγητής λατινικών, Arístides Mínguez, που δείχνει να είναι μεγάλος λάτρης της Ελλάδας, στην αρχή του βίντεο, «περισσότερα πράγματα απ' όσα νομίζετε είναι ελληνικά».



Πηγή: | iefimerida.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οργή Παπανδρέου για την ακύρωση του νόμου περί ιθαγένειας

Οργή Παπανδρέου για την ακύρωση του νόμου περί ιθαγένειας



Του Νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας υπεραμύνθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι  «ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται», αφήνοντας αιχμές ουσιαστικά εναντίον όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της Δικαιοσύνης που έκρινε αντισυνταγματικό τον Νόμο Ραγκούση.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε: «Ο νόμος 3838, περί απόδοσης ιθαγένειας, έκανε πράξη μία σαφή προεκλογική μας δέσμευση και αποτέλεσε θεμελιώδη προοδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, παρά την λυσσαλέα αντίδραση των δυνάμεων της οπισθοδρόμησης», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, o κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι αυτή «δεν ακυρώνει τα δομικά στοιχεία του νόμου, με βάση τα οποία, μεταξύ άλλων, προστατεύονται και ενισχύονται θεμελιώδη δικαιώματα χιλιάδων παιδιών νομίμων μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα ή φοιτούν στα σχολεία μας, τα διδάσκουν οι δάσκαλοί μας, παίζουν στις αυλές των σχολείων μας όπως όλα τα παιδιά».
Η ουσία είναι, τόνισε, ότι η απόφαση για το αν θα πάμε μπροστά ή πίσω στο κρίσιμο αυτό θέμα είναι έτσι κι αλλιώς βαθύτατα πολιτική.Είναι απόφαση της κυβέρνησης, είπε … «αυτή οφείλει -και μπορεί- να μην επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα και να διασφαλίσει αυτήν την προοδευτική μεταρρύθμιση. Ταλαντεύσεις, οπισθοδρομήσεις, μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν επιτρέπονται».

Πηγή newsbomb


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γραμματόσημα με γεύση σοκολάτας


Τη δόξα του εκκεντρικού σοκολατοποιού του Ρόαλντ Νταλ, Βίλι Βόνκα, ζήλεψαν τα βελγικά ταχυδρομεία, τα οποία θα αποδόσουν τιμής στους Βέλγους σοκολατοποιούς και στο εθνικό γλυκό τους με ειδικά γραμματόσημα που σαλιώνοντάς τα θα έχουν γεύση σοκολάτας.

Οι παραλήπτες με των ειδικών χαρακτηριστικών γραμμάτων ή ταχυδρομικών καρτών θα μπορούν να απολαμβάνουν το γλυκό άρωμα των συγκεκριμένων γραμματοσήμων.

«Με αυτά τα γραμματόσημα προωθούμε την αίσθηση του μοντέρνου και της καινοτομίας», ανέφερε ο διευθυντής των Βελγικών Ταχυδρομείων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ταχυδρομείου, η γεύση της σοκολάτας προστέθηκε στη βάση της κόλλας με τη μορφή αιθέριων ελαίων βουτύρου κακάο, που γίνεται αισθητή στη γλώσσα.

Στα γραμματόσημα, που θα κυκλοφορήσουν στις 25 Μαρτίου, απεικονίζεται η σοκολάτα σε διάφορα σχήματα και μεγέθη: σε κόκκους, σε κομματάκια και σε μορφή κακάο μάζας.

Παράλληλα, το ταχυδρομείο σχεδιάζει και μία σειρά γραμματοσήμων με θέμα την οδική ασφάλεια, τα οποία θα είναι τυπωμένα με φωσφορίζον μελάνι.


ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η τραγωδία της Θύρας 7


Αποφράδα ημέρα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο η 8η Φεβρουαρίου, καθώς το 1981 συνέβη η τραγωδία της Θύρας7.

Η τραγωδία εκτυλίσσεται ένα ηλιόλουστο κυριακάτικο απόγευμα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός των Σαργκάνη, Γαλάκου, Αναστόπουλου και Νικολούδη, αντιμετωπίζει την ΑΕΚ των Αρδίζογλου, Μπάγεβιτς και Μαύρου στο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Οι ερυθρόλευκοι είναι καταιγιστικοί... Συντρίβουν 6-0 τους μεγάλους αντιπάλους τους με 3 γκολ του Γαλάκου και από ένα των Κουσουλάκη, Ορφανού και Βαμβακούλα.

Η χαρά των 35.450 οπαδών του Θρύλου φθάνει στα ουράνια. Το πιο ζωντανό τμήμα της ολυμπιακής οικογένειας, τα παιδιά της Θύρας 7, βιάζονται να «καταπιούν» τα σκαλιά και να βρεθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στη Θύρα 1 για να αποθεώσουν τα ινδάλματά τους. Και τότε συμβαίνει το μοιραίο. Κάποιος γλιστράει σ' ένα μαξιλαράκι και κυλάει από τα σκαλιά ως την πόρτα, που για κάποιους ήταν κλειστή και για άλλους μισάνοιχτη. Η αποσυμφόρηση του χώρου είναι αδύνατη, με αποτέλεσμα αυτοί που ακολουθούν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του 18χρονου τότε Ηλία Λύτρα που έπεσε από τους πρώτους στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 και τραυματίστηκε. «Η πόρτα ήταν μισάνοιχτη. Όταν έφτασα όμως στα τελευταία σκαλοπάτια, γλίστρησα και έπεσα. Πριν καταλάβω καλά-καλά τι έγινε άρχισαν να πέφτουν πάνω μας ένας, δύο, τρεις, δέκα, εκατό..»

Το ρολόι δείχνει 5 παρά 2 και η χαρά μετατρέπεται σε θρήνο. Κάποιοι αστυφύλακες καταφέρνουν να "ξεριζώσουν" ένα από τα τουρνικέ και να απεγκλωβίσουν έτσι αρκετό κόσμο. Νεκροί και τραυματίες μεταφέρονται στο Τζάννειο. Οι συγγενείς αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, εκατοντάδες φίλαθλοι ψάχνουν τους φίλους τους. Οι πρώτοι νεκροί αναγνωρίζονται. Θα ακολουθήσουν και άλλοι. Ο αριθμός τους θα φθάσει τους 21. Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν επαρκεί για την περίθαλψη των τραυματιών και γίνονται εκκλήσεις για ιατρικές ενισχύσεις και αίμα.

Στο Τζάνειο καταφθάνουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, που ενημερώνουν διαρκώς τον πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η τηλεόραση διακόπτει την κανονική ροή του προγράμματός της και μεταδίδει σοβαρή μουσική.

Όλη η Ελλάδα, φίλαθλη και μη, πενθεί. Οι οπαδικές προτιμήσεις υποχωρούν μπροστά στη μεγαλύτερη τραγωδία του ελληνικού αθλητισμού. Το πιο εξοργιστικό γεγονός της όλης ιστορίας είναι ότι μέχρι σήμερα κανείς από τους υπευθύνους δεν έχει λογοδοτήσει για την απίστευτη αυτή τραγωδία.

Η μνήμη των 21 αδικοχαμένων φιλάθλων τιμάται κάθε χρόνο από τους παράγοντες, τους παίκτες, την τεχνική ηγεσία και τους φίλους του Ολυμπιακού.


Οι πεσόντες στην Θύρα 7

Παναγιώτης Τουμανίδης (14 ετών)

Κώστας Σκλαβούνης (16 ετών)

Ηλίας Παναγούλης (17 ετών)

Γεράσιμος Αμίτσης (18 ετών)

Γιάννης Κανελλόπουλος (18 ετών)

Σπύρος Λεωνιδάκης (18 ετών)

Γιάννης Σπηλιόπουλος (19 ετών)

Νίκος Φίλος (19 ετών)

Γιάννης Διαλυνάς (20 ετών)

Βασίλης Μάχας (20 ετών)

Ευστράτιος Πούπος (20 ετών)

Μιχάλης Κωστόπουλος (21 ετών)

Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου (23 ετών)

Σπύρος Ανδριώτης (24 ετών)

Κώστας Καρανικόλας (26 ετών)

Μιχάλης Μάρκου (27 ετών)

Κώστας Μπίλας (28 ετών)

Αναστάσιος Πιτσόλης (30 ετών)

Αντώνης Κουρουπάκης (34 ετών)

Χρήστος Χατζηγεωργίου (34 ετών)

Δημήτριος Αδαμόπουλος (40 ετών)



sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...