Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Τρόικα: "Αποτύχατε σε όλα" - Απειλούν με την 5η δόση εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο


- Η τρόικα σημειώνει μεγάλες καθυστερήσεις και αποτυχίες σε όλους σχεδόν τους τομείς
- Αναφέρεται ακόμα και στη συναίνεση λέγοντας πως δεν είναι πολύ πιθανή
- Προβλέψεις για δραματική εκτόξευση της ύφεσης και φέτος
- Σενάριο ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων που έχουν ιδιώτες επενδυτές


Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει, με τηλργράφημά του από το Βερολίνο, ότι περιήλθε στην κατοχή του αντίγραφο έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία τονίζει ότι η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα ενδέχεται να μην αποδεσμευτεί έως ότου διορθωθεί η υποχρηματοδότηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της.

Η έκθεση της λεγόμενης τρόικας αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μην επιτύχει τους στόχους τους όσον αφορά την μείωση του ελλείμματος χωρίς περαιτέρω μέτρα σταθεροποίησης και ότι η ύφεση που πλήττει τη χώρα φαίνεται πως είναι πιο παρατεταμένη και βαθύτερη από ό,τι θεωρείτο αρχικά.

«Η χρηματοδοτική στρατηγική χρειάζεται να επανεξεταστεί. Δεδομένης του ότι απέχει πολύ η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δανεισμού το 2012, το πρόγραμμα προσαρμογής είναι σήμερα υποχρηματοδοτημένο», σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

«Η επόμενη αποδέσμευση (της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα) δεν μπορεί να λάβει χώρα έως ότου επιλυθεί το ζήτημα της υποχρηματοδότησης αυτής». Η τρόικα ανέφερε ότι πρόκειται να συσταθεί σύντομα η υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων στην οποία θα μπορούν να διορίζουν μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

Στην ουσία η τρόικα περιγράφει στην έκθεσή της μία πλήρη αποτυχία της ελληνικής οικονομίας να εξυγιανθεί και στην ουσία με βάση αυτή την έκθεση απειλείται η χρηματοδότηση της χώρας μας με την εκταμίευση της νέας δόσης, που σε περίπτωση δεν δοθεί η χώρα δεν θα έχει ρευστό προκειμένου να πληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην έκθεση γίνεται και για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, όπου αναφέρεται πως μία ενδεχόμενη πολιτική συναίνεση δεν φαίνεται να έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Χαρακτηριστικό της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup όπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα και στην οποία έλαβε μέρος και ο ευρισκόμενος στη Φρανκφούρτη, Όλι Ρεν. Αντικείμενο της συζήτησης οι εκθέσεις που συνέταξε η τρόικα μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο σε γενικές γραμμές αναγνωρίζεται η προσπάθεια της Ελλάδας για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου, ενώ αντικείμενο συζήτησης ήταν και η αρωγή προς την ελληνική οικονομία. 



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Καταδικάστηκε μπλόγκερ σε κάθειρξη 19,5 ετών για κατασκοπεία

Σε κάθειρξη 19,5 ετών για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ καταδικάστηκε ένας Ιρανο-καναδός μπλόγκερ από δικαστήριο της Τεχεράνης, σύμφωνα με ιστοσελίδες της αντιπολίτευσης.

Ο Χοσέιν Ντερακχσάν συνελήφθη στο Ιράν τον Νοέμβριο του 2008 και από τότε κρατείται.

Μία από τις βασικές κατηγορίες εναντίον του σχετίζεται με μία επίσκεψή του το 2006 στο Ισραήλ, καθώς στο Ιράν τα ταξίδια προς το Ισραήλ απαγορεύονται.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή της θανατικής ποινής κατά του μπλόγκερ αλλά τον Σεπτέμβριο ένα δικαστήριο πρότεινε την καταδίκη του σε κάθειρξη 19,5 ετών, η οποία και επιβεβαιώθηκε τώρα.

Ο μπλόγκερ, ο οποίος έχει προθεσμία τριών εβδομάδων για να ασκήσει έφεση, κατηγορείται ακόμη για προπαγάνδα και για συνεργασία με κυβερνήσεις εχθρικές προς το Ιράν.



zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ιερή παγίδα στο διαδίκτυο


Θύματα απατεώνων που εμφανίζονται ως ιερείς και προσφέρουν υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, έχουν πέσει συμπολίτες μας.
Τουλάχιστον τέσσερις πολίτες έχουν προχωρήσει σε καταγγελία για εξομολογήσεις από ιερείς-μαϊμού, τις οποίες ερευνά το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με το Amen.gr, πρόκειται για καταγγελίες Ελλήνων πολιτών οι οποίοι έπεσαν στην παγίδα και εξομολογήθηκαν  σε άγνωστο άτομο που υποστήριζε πως ήταν ορθόδοξος ιερέας.
Σε μία από τις καταγγελίες γίνεται αναφορά και σε χρηματικό ποσό που δόθηκε στον "ιερέα".
Η συμμορία των "διαδικτυακών εξομολογητών", στέλνει σε κινητά μηνύματα με την διεύθυνση τα οποία πληροφορούν τους ανυποψίαστους ότι μπορούν να μιλήσουν μέσω υπολογιστή με κάποιον "πνευματικό" ή με τον "Γέροντα" μονής που συνήθως δεν υπάρχει.
Η σύνδεση γίνεται με εικονοκλήση, ακόμη και από κινητό, μέσω της εφαρμογής Skype.
Όπως αναφέρει το Amen.gr ο υποτιθέμενος εξομολογητής, είναι πολίτης, που δεν έχει σχέση με την ορθόδοξη εκκλησία, αλλά απλά φορά πετραχήλι.
Για να ξεκινήσει η διαδικτυακή εξομολόγηση ο πιστός πληρώνει είτε μέσω πιστωτικής είτε μέσω prepaidcard ένα ποσό.
Ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι ο ιερέας-μαϊμού, κάνει πολύ προσωπικές ερωτήσεις, για την εργασία, τις τραπεζικές καταθέσεις, την οικογενειακή κατάσταση και άλλα, που φυσικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον.
Σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία,  "η Εξομολόγηση είναι αναπόσπαστο στοιχείο τής ορθόδοξης χριστιανικής ζωής. Διαδικτυακή εξομολόγηση δεν γίνεται. Κατά την εξομολόγηση ο ιερέας δεν μεταδίδει την άφεση εξ αποστάσεως, αλλά δια της επιθέσεως των χειρών στην κεφαλή του μετανοούντα. "

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σκάνδαλο – παρανομία στα διόδια !

Από τις 4 Απριλίου 2011 οι εργολάβοι που κατασκευάζουν το τμήμα Κόρινθος-Πάτρα θα έπρεπε να έχουν σταματήσει να εισπράττουν διόδια, αφού δεν έχουν ολοκληρώσει τα έργα μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία των 32 μήνων.
Με βάση τη σύμβαση και συγκεκριμένα το άρθρο 24.2.3 του νόμου 3621/2007, «παύει η πληρωμή διοδίων τελών στα μη ολοκληρωμένα τμήματα» που περιλαμβάνονται στο κομμάτι από τον ανισόπεδο κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου ώς την Πάτρα, το οποίο σήμερα είναι διάσπαρτο από εργοτάξια και δεν έχει δοθεί στην κυκλοφορία ούτε ένα νέο τμήμα!
Η καταγγελία έγινε από το σωματείο «Γαλαρία» των εργαζομένων στο συγκεκριμένο έργο και επιβεβαιώνεται από τους αρμοδίους του υπουργείου Υποδομών. Σε ερώτηση της «Ε» αποκάλυψαν ότι οι εργολάβοι προσέφυγαν στην επιτροπή επίλυσης διαφορών και πέτυχαν παράταση στη συμβατική προθεσμία με υπαιτιότητα του Δημοσίου.
Καθυστερήσεις
Αξιοποίησαν τη σύμβαση και επικαλέστηκαν καθυστερήσεις στις αρχαιολογικές ανασκαφές και κυρίως στις απαλλοτριώσεις, οι οποίες έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2009, αλλά στο τέλος του ίδιου χρόνου είχαν φτάσει μόλις στο 15%.
Ο δημοτικός σύμβουλος Πάτρας Κ. Αϊβαλής ζήτησε τη διακοπή καταβολής διοδίων στον σταθμό του Ρίου και κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία όμως απορρίφθηκε. Η «Γαλαρία» καταγγέλλει ότι στο δικαστήριο το Δημόσιο και εργολάβοι δεν παρουσίασαν κάποιο έγγραφο για παράταση. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι ισχύει ώς το 2012 και των εργολάβων ώς το 2013! Στο θέμα επανήλθε με νέα προσφυγή ο Δικηγορικός Σύλλογος Πάτρας.
Οι εργολάβοι, και κυρίως οι τράπεζες που χορηγούν τα δάνεια, υποστηρίζουν ότι το χρηματοδοτικό μοντέλο έχει καταρρεύσει, γεγονός που αποδίδουν στην οικονομική κρίση και τα μέτρα που επιβλήθηκαν μέσω του Μνημονίου, με τις συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ και των φόρων στα καύσιμα.
Αμεση επίπτωση, σύμφωνα με τους εργολάβους, ήταν η πτώση του κυκλοφοριακού φόρτου και επομένως των εσόδων από τα διόδια, χωρίς όμως να δώσουν περισσότερα στοιχεία. Το σωματείο, πάντως, απορρίπτει τους ισχυρισμούς και επισημαίνει ότι έχει γίνει πρόβλεψη ακόμη και για πτώση της κυκλοφορίας κατά 27%, που είναι σενάριο δυσμενέστερο σε σχέση με την εκτιμώμενη μείωση.
Με βάση στοιχεία που έδωσε στην «Ε» η κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός», η οποία έχει αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, ώς τον Μάρτιο του 2011 τα έσοδα ήταν σχεδόν ισοσκελισμένα με τις δαπάνες!
Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 2,17 δισ. ευρώ και στους 34 μήνες που έχουν περάσει από την έναρξη εφαρμογής της σύμβασης το Δημόσιο μαζί με την κοινοτική χρηματοδότηση έχει καταβάλει 243 εκατ. ευρώ και οι οδηγοί μέσω διοδίων άλλα 202 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα οι τράπεζες έχουν διαθέσει 336 εκατ. και οι εργολάβοι μέσω ιδίων κεφαλαίων συμμετείχαν με 80 εκατ. ευρώ. Αναφέρονται και ανεξόφλητα έργα της τάξης των 97 εκατ. ευρώ.
Σκάνδαλο
Το σωματείο των εργαζομένων, πάντως, υπενθυμίζει ότι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας έχουν δηλώσει επανειλημμένως πως για «κάθε ευρώ που εισπράττουν επενδύουν πέντε ευρώ» και με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και καλύπτουν την περίοδο ώς τον Ιούλιο του 2010, οι εργολάβοι «εμφανίζουν έσοδα περίπου 100-110 εκατ. ευρώ, που σημαίνει πως έχουν κέρδος».
Αναφέρουν επίσης ότι, με βάση τη σύμβαση, το Δημόσιο αποδέχεται πως το έργο θα έχει αποσβεστεί ώς το 2022 και εν γνώσει του το παραχωρεί στους ιδιώτες για άλλα 15 χρόνια αναθέτοντάς τους τη συντήρηση και επιστροφή στα κρατικά ταμεία έως και το 93% των εσόδων από τα διόδια.
«Είναι σκάνδαλο ο τρόπος που γίνονται τα έργα στην Ελλάδα», καταλήγει η ανακοίνωση της «Γαλαρίας» και επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση εργολάβοι και τράπεζες έχουν αναλάβει το ρίσκο της επένδυσης και δεν μπορούν να ζητούν από το Δημόσιο να καλύψει τη διαφορά των επιτοκίων, τα οποία από 1-1,5% το 2007 έφτασαν στο 5-6%.


greek-radar.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Άφαντες οι αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων της Πάτρας

Άφαντες οι αποζημιώσεις των σεισμόπληκτων της Πάτρας



Θα πρέπει να επανελεγχθούν τα ακίνητά τους

Νέα εμπόδια στους σεισμόπληκτους της Πάτρας φαίνεται πως βάζει το υπουργείο Υποδομών, αφού όπως όλα δείχνουν, δεν θέλει να πληρώσει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται. Έτσι τρία χρόνια μετά το σεισμό οι άνθρωποι αυτοί που δεν έχουν πάρει δεκάρα, θα υποστούν νέα ταλαιπωρία, καθώς τα ακίνητά τους θα πρέπει να επανελεγχθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Πάτρας «Πελοπόννησος» δεν φτάνει που οι απαιτήσεις έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ με τους σεισμοπαθείς να περιμένουν για περισσότερο από ένα χρόνο τις πιστώσεις, στο εξής θα μπαίνουν και στη διαδικασία επανελέγχου όσες επισκευές έχουν προϋπολογισμό μεγαλύτερο από 150 χιλιάδες ευρώ.

Τρία χρόνια μετά τον σεισμό του 2008 οι σεισμοπαθείς δεν έχουν ακόμη δει το χρώμα του χρήματος. Το 2010 αποδόθηκαν μόλις 12,5 εκατομμύρια ευρώ στους δικαιούχους, ενώ περισσότεροι από 4000 περιμένουν να τους καταβληθούν οι δόσεις. Οι απαιτήσεις έχουν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ και προ 20ημέρου έφθασαν στον ΤΑΣ μόνο 2 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: thebest.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρίκαλα: Παντρεμένος έβαλε απόδειξη από οίκο ανοχής στην εφορία!




Ο επιχειρηματίας κατάθεσε ανάμεσα με τις άλλες αποδείξεις και τη συγκεκριμένη για την φορολογική δήλωση που κάνει απο κοινού με την σύζυγό του.






Ο παντρεμένος επιχειρηματίας φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα σχολασταστικός στις αποδείξεις του αλλά δεν υπολόγισε και το γεγονός ότι η δήλωσή του είναι από κοινού με τη γυναίκα του.

Η απόδειξη που κατέθεσε μαζί με τις υπόλοιπες ήταν  250 ευρώ για παροχή υπηρεσιών. Ποιες ήταν αυτές οι υπηρεσίες; "Μασάζ - φουλ έξτρα"!

Το καλό βέβαια για εκείνον είναι ότι η γυναίκα του δεν έχει πάρει χαμπάρι τις ερωτικές του "αταξίες" και ο λογιστής του δεν πρόκειται να τον "καρφώσει" ωστόσο ο πρωτότυπος τρόπος που ζήτησε επιστροφή φόρου έγινε γρήγορα θέμα συζήτησης. 

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 8 Ιουνίου

Γεγονότα
452 - Οι Ούννοι, με επικεφαλής τον Αττίλα, εισβάλλουν στην Ιταλία.
1824 - Στον Καναδά επιδίδεται το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
1909 - Βρετανοί εκδότες κατηγορούν τον Μαρκ Τουέιν για λογοκλοπή από τον Σαίξπηρ.
1921 - Μεγάλη εκστρατεία εναντίον του στρατού του Μουσταφά Κεμάλ αποφασίζεται στο Κορδελιό, κατά το πολεμικό συμβούλιο, που συγκροτείται υπό την προεδρία του βασιλιά Κωνσταντίνου και τη συμμετοχή όλης της στρατιωτικής ηγεσίας.
1929 - Ο Λέων Τρότσκι ζητά από τον πρωθυπουργό ΜακΝτόναλντ να γίνει δεκτός στην Αγγλία, τόσο για ιατρική περίθαλψη όσο και για φιλολογική εργασία.
1930 - Ο Έλληνας πρωτοπαλαιστής Τζιμ Λόντος ανακηρύσσεται πρωταθλητής κόσμου.
1932 - Κατατίθεται και ψηφίζεται στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο περί κοινωνικών ασφαλίσεων κι έτσι μπαίνουν οι βάσεις για την ίδρυση του ΙΚΑ.
1939 - Στην Ελλάδα αποφασίζεται η κατάργηση των οκτατάξιων σχολείων και η ίδρυση εξατάξιων γυμνασίων.
1949 - Το FBI εκδίδει λίστα κομμουνιστών, μεταξύ των οποίων και πολλοί καλλιτέχνες.
1952 - Πόλεμος της Κορέας: Αναχωρούν για την Κορέα 400 Έλληνες στρατιώτες.
1968 - Συλλαμβάνεται ο Τζέιμς Ερλ Ρέι, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
1991 - Το πανευρωπαϊκό βραβείο Λεονάρντο ντα Βίντσι απονέμεται στον Έλληνα βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο.
1993 - Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στη Γερμανία σκοτώνεται ο 28χρονος Κροάτης καλαθοσφαιριστής Ντράζεν Πέτροβις.
1993 - Στη Γαλλία, ο Ρενέ Μπουκέ, 82 ετών, αστυνομικός διοικητής της κυβέρνησης του Βισύ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δολοφονείται έξω από το σπίτι του στο Παρίσι.
1995 - Η απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης να καταφύγει σε στρατιωτικά μέσα, αν η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, προκαλεί την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης.
1995 - Στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Φράνιο Κούτσμαν διορίζει νέο πρωθυπουργό τον Γεβγκέν Μαρτσούκ.
1996 - Η Κίνα προβαίνει σε υπόγεια, ειρηνική, πυρηνική δοκιμή στο Λοπ Νορ.
1996 - Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τον Παναθηναϊκό και μετακομίζει στο ΝΒΑ.
1998 - Ο Τσάρλτον Ίστον αναλαμβάνει την προεδρία της Αμερικανικής Ένωσης Οπλοχρηστών.
2000 - Η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφονεί τον Βρετανό στρατιωτικό ακόλουθο Στίβεν Σόντερς στη λεωφόρο Κηφισίας.
Γεννήσεις
1916 – Φράνσις Κρικ, Βρετανός βιοφυσικός και νομπελίστας
1921 – Σουχάρτο, πρόεδρος της Ινδονησίας
1930 – Γιάννης Ιωαννίδης, συνθέτης και μουσικολόγος
1930 - Ρόμπερτ Όμαν, Γερμανοϊσραηλινός μαθηματικός και νομπελίστας
1951 – Μπόνι Τάιλερ, Ουαλή τραγουδίστρια και μουσικός
1954 – Μάριος Τόκας, Κύπριος μουσικοσυνθέτης
1955 – Τιμ Μπέρνερς Λι, Άγγλος δημιουργός του Παγκόσμιου Ιστού
1963 – Καίτη Γαρμπή, Ελληνίδα τραγουδίστρια
1972 - Μπάμπης Μάντουκας, Έλληνας φωτογράφος
1978 – Μαρία Μενούνος, Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια
Θάνατοι
218 – Μακρίνος, Ρωμαίος αυτοκράτορας
632 – Μωάμεθ, Προφήτης του Ισλάμ
1809 - Τόμας Πέιν, Αμερικανός επαναστάτης και συγγραφέας
1874 – Κόχις, αρχηγός των Απάτσι
1876 – Γεωργία Σάνδη, Γαλλίδα συγγραφέας
1881 - Γρηγόριος ΣΤ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως
1962 – Στέλιος Σπεράντζας, Έλληνας καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής και λογοτέχνης
1970 – Αβράαμ Μάσλοου, Αμερικανός ψυχολόγος
1972 – Τζίμι Ράσινγκ, Αμερικανός μπλουζ τραγουδιστής
1973 – Μάρκος Αυγέρης, Έλληνας λογοτέχνης και κριτικός
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κατασκοπευτικό δορυφόρο εκτοξεύουν οι Τούρκοι.

O πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Τουρκίας Göktürk-2 θα εκτοξευθεί στο διάστημα απο την Κίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ζaman το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υπέγραψε συμφωνία με το Πεκίνο για να εκτοξευθεί απο τους Κινέζους, ο Göktürk-2 έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
O συγκεκριμένος δορυφόρος ο οποίος μπορεί να καταγράψει και να φωτογραφήσει  αντικείμενα ακόμη και μεγέθους 2.5 μέτρων, έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία. Η κάμερα του έχει εισαχθεί απο τη Νότια Κορέα.Το συνολικό βάρος του είναι 200 κιλά και μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει τοποθετηθεί σε τροχιά.Το κόστος του δορυφόρου έχει φτάσει στα 100 εκατομμύρια δολάρια.
 
Οι γείτονες μας ετοιμάζουν και δεύτερο κατασκοπευτικό δορυφόρο τον Göktürk-1 o οποίος κατασκευάζεται απο την ιταλική Τelespazio. Θα είναι πιο εξελιγμένος και απο τον Göktürk-1 και το συνολικό του κόστος θα φτάσει στα 270 εκατομμύρια δολάρια.
 
Το μόνο περίεργο στα δυο προγράμματα είναι πως θα εκτοξευθεί πρωτα ο δορυφόρος με το νούμερο 2 και λίγα χρόνια μετά ο δορυφόρος με το νούμερο 1! 
onalert.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δήλωση-σοκ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών

Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος άτακτης χρεοκοπίας στην Ελλάδα

«Είμαστε αντιμέτωποι με τον πραγματικό κίνδυνο της πρώτης άτακτης χρεοκοπίας κράτους εντός της ευρωζώνης», προειδοποίησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Βόλφνγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το Reuters.

O κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι περιμένει σημαντική επέκταση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέροντας ότι έχει στείλει σχετικό γραπτό αίτημα προς τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η επιστροφή της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές το 2012 είναι τουλάχιστον απίθανη.

Αναφορικά με τη μορφή της βοήθειας, τονίζει ότι οι ιδιώτες θα πρέπει να εμπλακούν σε μια πιθανή αναδιάρθρωση χρέους.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελληνικές επιχειρήσεις στόχος των Αµερικανών

Ζητούσαν παρεμβάσεις χωρίς να έχει διαπιστωθεί παρανομία!

Διπλωματικά έγγραφα που αποκαλύπτουν την παρακολούθηση επιχειρήσεων ελληνικών συμφερόντων από αμερικανικές υπηρεσίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks.

Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού έχει χαρακτηριστεί «απόρρητο», διαβάθμιση που μαρτυρά την ευαίσθητη φύση των συγκεκριμένων πληροφοριών. Ιδιαίτερη εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως στη μία από τις δύο περιπτώσεις που παρουσιάζουν «τα Νέα», οι αμερικανοί άσκησαν πιέσεις στις ελληνικές Αρχές να παρέμβουν χωρίς καν να διαπιστωθεί παραβίαση της ελληνικής ή της διεθνούς νομοθεσίας.

H ελληνική εταιρεία Valpak, η οποία φέρεται, σύμφωνα μα τα έγγραφα που διέρρευσαν, να βρίσκεται στο στόχαστρο των Αμερικανών, στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι προμηθεύει την παγκόσμια αγορά με καινοτόμα, εξειδικευμένα προϊόντα, όπως πολυφασματικά δίχτυα παραλλαγής για το καμουφλάζ στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ο επικεφαλής πολιτικών-στρατιωτικών - θεμάτων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα υπογράμμισε το αίτημα προς την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποτρέψει τον εν λόγω εξαγωγέα από τη συνεργασία με τη Συρία.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά την ελληνικών συμφερόντων γερμανική φίρμα S&B Industrial Minerals.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Ελληνικό με τη ματιά του Αθεμπίγιο

Σε πράσινο αναμένεται να μετατραπεί το 72% της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, σύμφωνα με την πρόταση του Ισπανού αρχιτέκτονα Χοσέ Αθεμπίγιο για την ανάπλαση του Ελληνικού.
Το 15% πάλι θα καλύπτεται από δρόμους και το 12% θα είναι το δομημένο τμήμα με σπίτια, γραφεία, εμπορικό και συνεδριακό κέντρο, πανεπιστήμιο, κυβερνητικά κτίρια κ.α.
Αυτό είναι ουσιαστικά ο βασικός κορμός της πρότασης που παρουσιάστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της "Ελληνικό ΑΕ", εταιρείας που συστάθηκε για τη διαχείριση και την αξιοποίηση της έκτασης.
Βάσει της πρότασης αυτής και άλλων που έχουν διατυπωθεί, όπως επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, θα διαμορφωθεί η τελική πρόταση για την τελική κυβερνητική πρόταση για την αξιοποίηση της έκτασης και θα ακολουθήσει πρόσκληση για εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από επενδυτές.
Ο Χοσέ Αθεμπίγιο στάθηκε στη μοναδικότητα του ακινήτου κατά την παρουσίασή του, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή πόλη μια τόσο μεγάλη έκταση με τρία χιλιόμετρα παραλιακό μέτωπο, πρόσβαση σε τραμ, μετρό και οδικούς άξονες, κοντά στο αεροδρόμιο, κοντά στο κέντρο της πόλης, απόλυτα επίπεδη και ιδιοκτησίας του Δημοσίου.
"Το Ελληνικό μπορεί να απογειωθεί, είναι εθνική υπόθεση και μπορεί να αποτελέσει τον οικονομικό καταλύτη για τη χώρα, όχι μόνο για την Αττική και τους γύρω Δήμους", επισήμανε.
Επανέλαβε πως είναι εργαζόμενος και όχι ιδιοκτήτης του ισπανικού φορέα που έχει αναλάβει σύμβουλος της κυβέρνησης για το Ελληνικό, ενώ για τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, είπε ότι δεν είναι φίλος του, αν και θα το ήθελε πολύ.
Τα βασικά στοιχεία της πρότασης
* Η συνολική επιφάνεια των κτιρίων που θα υπάρχουν στο Ελληνικό (υφιστάμενων και νέων) θα είναι τουλάχιστον 2 εκατ. τετραγωνικά μέτρα και όχι πάνω από 3 εκατ.
* Στην προς αξιοποίηση έκταση περιλαμβάνεται και το γκολφ της Γλυφάδας αλλά και το παραλιακό μέτωπο που περιλαμβάνει τη μαρίνα. Για το λόγο αυτό η παραλιακή λεωφόρος προβλέπεται να υπογειοποιηθεί ενώ στο επίπεδο του εδάφους θα διατηρηθεί οδικός άξονας που θα εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες μετακινήσεων
* Η έκταση της πρώην πίστας του αεροδρομίου θα μετατραπεί σε πράσινο, δεν θα είναι όμως η μοναδική πράσινη περιοχή της έκτασης. Το πράσινο θα εκτείνεται μέχρι και τις παρυφές του ακινήτου, στα σύνορα με τους γύρω Δήμους
Ορισμένες από τις χρήσεις που προβλέπονται
* Οικιστική: προβλέπεται η κατασκευή 6200-6500 σπιτιών με 15.000 κατοίκους
* Κυβερνητικά κτίρια: προβλέπεται η μεταφορά του 2 - 3% των κυβερνητικών υπηρεσιών (υπουργείων) που βρίσκονται τώρα στο κέντρο της Αθήνας
* Συνεδριακό κέντρο μεγάλου βεληνεκούς, χωρητικότητας δεκάδων χιλιάδων ατόμων. Τέτοια κέντρα είπε ο κ. Αθεμπίγιο υπάρχουν μόνο δύο στην Ευρώπη (Βαρκελώνη και Βιέννη)
* Εμπορικό κέντρο
* Πανεπιστήμιο και κέντρο έρευνας
* Media Park, καλλιτεχνικό κέντρο, μουσείο, ξενοδοχείο
* Γραφεία επιχειρήσεων
Στόχος των προτάσεων είναι να καταστεί το Ελληνικό διεθνές οικονομικό κέντρο. Τέτοιο κέντρο στην περιοχή της Μεσογείου θα μπορούσε να γίνει στο Τελ Αβίβ ή στο Λίβανο, αλλά το Ελληνικό, όπως σημείωσε ο Χοσέ Αθεμπίγιο, συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που δεν έχουν οι πόλεις αυτές.
Η πρόταση του Χοσέ Αθεμπίγιο δίνει ιδιαίτερο βάρος στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια, ενώ προβλέπει και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε πολλές από τις ταράτσες των κτιρίων, όπως και την κατασκευή θερμοκηπίου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κοσμοπολίτικα ράσα 10.000 € !

Η νέα στολή του αρχιερέα, καμία σχέση με «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα», του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, δεν μοιάζει με το κλασικό παραμύθι.
Είναι μια σύγχρονη πραγματικότητα όπου μια δημοτική αρχή, αυτή της Μυκόνου, κατά πλειοψηφία, 14 υπέρ, 7 κατά, αποφασίζει να διαθέσει σε ιεροραφείο περίπου 10.000 ευρώ για κατασκευή αρχιερατικής στολής προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Μυκόνου Δωρόθεο με αφορμή τα δέκα χρόνια ποιμαντορίας του.
Δέκα χρόνια ποιμενάρχης
Η ιστορία ξεκινά στις 18 Μαΐου όταν ο δήμαρχος Μυκονίων Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας δέχεται από τον πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Κ. Μαραγκό, πρωθιερέα τού εν Μυκόνω Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, επιστολή με την οποία υπενθυμίζεται πως ο μητροπολίτης Δωρόθεος κλείνει φέτος δέκα χρόνια ως ποιμενάρχης της πολυνησιακής μητρόπολης και πως «η γενέτειρά του διά του δήμου πρέπει να του προσφέρει ένα εκκλησιαστικό δώρο ως πνευματικό αντίδωρο...
»Εχουμε ηθική υποχρέωση απέναντί του. Την 5η Ιουνίου, στην Ερμούπολη θα τελεστούν περίλαμπροι εορτασμοί και θα αφιχθούν επί τούτου δεκάδες αρχιερείς απ' όλη τη χώρα για να του ευχηθούν. Προτείνω και ελπίζω στην από κοινού ομόφωνη συγκατάθεσή σας ο δήμος μας εξ ονόματος όλου του μυκονιάτικου λαού να προσφέρει εκείνη την ημέρα στον εορτάζοντα μητροπολίτη μας μια αρχιερατική στολή».
Η επιστολή συνοδευόταν και από την προσφορά ιεροραφείου στη Θεσσαλονίκη -με κεντημένο ανθικό διάκοσμο και παράσταση μερικής απόψεως της Μυκόνου συμπεριλαμβανομένων της Θεοτόκου Τουρλιανής και Παραπορτιανής- που ανέβαζε το κόστος κοντά στα 10.000 ευρώ.
Το θέμα πάει στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο στις 31 Μαΐου αποφασίζει να προφέρει στο μητροπολίτη τη στολή. Τη συγκεκριμένη απόφαση κατήγγειλαν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης «Μύκονος-Επόμενη Μέρα» του Ανδρέα Φιορεντίνου, ο Αντώνης Κουσαθανάς και η δημοτική σύμβουλος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δέσποινα Νάζου η οποία μας είπε: «Είναι πρόκληση σε περίοδο οικονομικής κρίσης να δοθούν αυτά τα χρήματα όταν υπάλληλοι στον δήμο παραμένουν απλήρωτοι.
»Τέτοια ζητήματα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Ούτε συμβολικά ούτε κυριολεκτικά έχει λογική μια τέτοια προσφορά. Τέτοια αλισβερίσια δεν τα έχει ανάγκη η Εκκλησία. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον μητροπολίτη με ευχαριστήρια επιστολή, αυτό φτάνει. Ακόμη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα δυσανασχετούσε με ένα τέτοιο δώρο».
Λαϊκή δυσφορία
Να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Φιορεντίνος εξέφρασε την αντίθεσή του, ζητώντας όμως τα χρήματα να δοθούν σε κοινωφελείς σκοπούς. Χθες ο δήμαρχος Μυκόνου, εισπράττοντας τη λαϊκή δυσφορία, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. «Διογκώθηκε ένα θέμα που όμως δεν υφίσταται. Οταν το έμαθε ο μητροπολίτης ευχαρίστησε αλλά μας είπε πως δεν μπορεί να δεχτεί ένα τέτοιο δώρο, του αρκεί η αγάπη του ποιμνίου του. Το σεβαστήκαμε. Οσο για μένα προσωπικά, του χάρισα ένα εγκόλπιο».

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...