Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κατασκοπευτικό δορυφόρο εκτοξεύουν οι Τούρκοι.

O πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Τουρκίας Göktürk-2 θα εκτοξευθεί στο διάστημα απο την Κίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ζaman το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας υπέγραψε συμφωνία με το Πεκίνο για να εκτοξευθεί απο τους Κινέζους, ο Göktürk-2 έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
O συγκεκριμένος δορυφόρος ο οποίος μπορεί να καταγράψει και να φωτογραφήσει  αντικείμενα ακόμη και μεγέθους 2.5 μέτρων, έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία. Η κάμερα του έχει εισαχθεί απο τη Νότια Κορέα.Το συνολικό βάρος του είναι 200 κιλά και μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει τοποθετηθεί σε τροχιά.Το κόστος του δορυφόρου έχει φτάσει στα 100 εκατομμύρια δολάρια.
 
Οι γείτονες μας ετοιμάζουν και δεύτερο κατασκοπευτικό δορυφόρο τον Göktürk-1 o οποίος κατασκευάζεται απο την ιταλική Τelespazio. Θα είναι πιο εξελιγμένος και απο τον Göktürk-1 και το συνολικό του κόστος θα φτάσει στα 270 εκατομμύρια δολάρια.
 
Το μόνο περίεργο στα δυο προγράμματα είναι πως θα εκτοξευθεί πρωτα ο δορυφόρος με το νούμερο 2 και λίγα χρόνια μετά ο δορυφόρος με το νούμερο 1! 
onalert.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...