Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο Γιώργος Παπανδρέου ιδρύει νέο κόμμα !

Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη, μπορεί κανείς να διακρίνει το… οικόσημο των Παπανδρέου. Υπό την έννοια ότι η πολιτική διαθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου, του πολιτικού ηγέτη που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ και το μετέτρεψε αστραπιαία στον κεντρικό πόλο εξουσίας στην Ελλάδα για σχεδόν δυο δεκαετίες, περιλαμβάνει… τίτλους ιδιοκτησίας στο Κίνημα και για λογαριασμό των επιγόνων του.

Στο πλαίσιο αυτό, κανείς φυσικά δεν μπορεί να φανταστεί το ΠΑΣΟΚ χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου, από τη στιγμή μάλιστα που ο τελευταίος των Παπανδρέου διετέλεσε επί οκτώ χρόνια πρόεδρός του, και πρωθυπουργός της χώρας μετά τις εκλογές του 2009. Πόσο μάλλον, να φανταστεί κανείς τον Γιώργο Παπανδρέου να… ιδρύει άλλο κόμμα.

Η σχετική φημολογία… σέρνεται στα δημοσιογραφικά γραφεία και τα πολιτικά πηγαδάκια εδώ και αρκετό καιρό, και συνδέεται ευθέως με την επιθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να παραμείνει πολιτικά ενεργός, και να υπερασπιστεί το έργο και ην υστεροφημία του, τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος όχι μόνο δεν κάνει κάτι τέτοιο, αλλά αντιθέτως τον κατηγορεί ευθέως για κακοδιαχειρίση στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, που οδήγησε το Κίνημα σε λογιστική χρεοκοπία, πέραν δηλαδή της πολιτικής χρεοκοπίας του με τη συρρίκνωση σε ποσοστά πέριξ του 5%.

Σήμερα, το “Πρώτο Θέμα” δίνει περαιτέρω βάση στα σενάρια αυτά, υποστηρίζοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάρει μέσα του τη μεγάλη απόφαση. Κάτι που σημαίνει ότι αναζητούνται ο χρόνος και το κατάλληλο πολιτικό πλαίσιο για την εκδήλωση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Και δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής η εκδηλωθείσα πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να πραγματοποιήσει περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να εκφωνήσει ομιλίες. Και να υπερασπιστεί το έργο του, καταθέτοντας την ίδια στιγμή το όραμά του για την έξοδο της Ελλάδας από τη σημερινή κρίση.

Έρχεται η… Δημοκρατική Παράταξη, θα μπορούσε να πει κάποιος, ενθυμούμενος την παλαιότερη επιθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να αλλάξει το όνομα του ΠΑΣΟΚ.




http://ysterografa.gr/
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα 6 λάθη που κάνουν οι γυναίκες στο σεξ

Αμερικανοί ειδικοί στο σεξ και στις σχέσεις λένε πως οι άντρες δεν είναι οι μόνοι που κάνουν λάθη στο σεξ, όπως αρέσκονται να πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, αλλά έχουν κι εκείνες το μερτικό τους στις εσφαλμένες αντιλήψεις και αντιδράσεις. Να ποια είναι τα πιο συνηθισμένα:

1. Περιμένουν πάντα από τον άντρα να κάνει το πρώτο βήμα. Πολλές γυναίκες διστάζουν να εκδηλώσουν την ερωτική επιθυμία τους, για να μη θεωρηθούν πιεστικές ή «επιθετικές».

Ωστόσο, ο δρ Λες Πάροτ, καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Seattle Pacific και συγγραφέας πολλών βιβλίων για το σεξ, εκτιμά πως το να περιμένουν πάντα από τον άντρα το πρώτο βήμα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν στο σεξ.

«Οι περισσότεροι άντρες δυσφορούν όταν πρέπει πάντοτε αυτοί να αρχίζουν το ερωτικό παιχνίδι, διότι αισθάνονται ότι δημιουργεί δυσαρμονία στην ερωτική πλευρά της σχέσης τους», λέει. «Επιπλέον, από κάποια στιγμή και

μετά αρχίζουν να νιώθουν πως δεν προσελκύουν ερωτικά τη σύντροφό τους».

Η λύση είναι απλή: Να κάνετε εσείς από καιρού εις καιρόν το πρώτο βήμα. Είναι πιθανό να ανακαλύψετε επίσης πως θα περάσει η ερωτική σας ζωή σε ένα νέο επίπεδο ικανοποίησης, κατά την ειδικό σε θέματα σεξουαλικότητας δρα Ρουθ Γουέστχαϊμερ, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και λέκτορα στα πανεπιστήμια Γέιλ και Πρίνστον.

2. Ανησυχούν για την εμφάνισή τους. Το να ανησυχεί μια γυναίκα για την εμφάνισή της στη διάρκεια του σεξ την εμποδίζει να το απολαύσει και έτσι καταστρέφει την ερωτική επαφή.

«Όταν κάνουμε σεξ, η μόνη μας έγνοια πρέπει να είναι η απόλαυση που αποκομίζουμε», λέει η δρ Γουέστχαϊμερ. Και ο δρ Πάροτ προσθέτει: «Οι άντρες θέλουν από τις συντρόφους τους να “αφήνονται” στο σεξουαλικό παιχνίδι, πράγμα που δεν μπορεί να συμβεί όταν εκείνες αγωνιούν για την εμφάνισή τους».

Από την πλευρά της, η δρ Έλεν Φίσερ, ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Ράτγκερς, λέει πως ούτως ή άλλως οι άντρες δεν δίνουν σημασία στα μισά απ’ όσα απασχολούν τις γυναίκες.

«Οι άντρες είθισται να έλκονται από τις γυναίκες που είναι γεμάτες ζωντάνια, υγεία και νεανικότητα», λέει. «Είναι ένας εξελικτικός μηχανισμός που λειτουργεί υποσυνείδητα μεν, αλλά υπάρχει ακόμα. Αντί λοιπόν να ασχολείται μια γυναίκα με το σχήμα της μέσης και των γοφών της, προτιμότερο είναι να ασχοληθεί με την ενεργητικότητα, τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον της για τον σύντροφό της».

3. Νομίζουν ότι το σεξ είναι καθαρά σαρκικό για τους άντρες. «Το σεξ είναι εξίσου σημαντικό για τα δύο φύλα και οι γυναίκες δεν πρέπει να υποτιμούν τους άντρες πιστεύοντας ότι δεν περικλείει συναισθηματισμό γι’ αυτούς», λέει ηδρ Γουέστχαϊμερ.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν επιβεβαιώσει πως άντρες και γυναίκες απολαμβάνουν καλύτερα το σεξ στο πλαίσιο μιας στενής, μονογαμικής σχέσης, συνηγορεί ο δρ Πάροτ.

Και προσθέτει ότι, βάσει των υπαρχόντων στοιχείων, «αυτοί που απολαμβάνουν περισσότερο και συχνότερα το σεξ είναι τα παντρεμένα ζευγάρια ή όσα συμβιώνουν – και αυτό λέει πολλά για τις ανεπάρκειες του περιστασιακού σεξ».

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν η δρ Φίσερ και οι συνεργάτες της, διαπίστωσαν πως το 50% των γυναικών και το 52% των ανδρών που κάνουν σεξ με περιστασιακούς ερωτικούς συντρόφους, κατά βάθος ελπίζουν ότι θα δημιουργήσουν μαζί τους μακροχρόνια σχέση – και το ένα τρίτο τελικά την αρχίζει.

Τί σημαίνει αυτό το εύρημα; «Ότι ποτέ δεν πρέπει μια γυναίκα να πιστεύει ότι οι άντρες δεν είναι ρομαντικοί», απαντά η δρ Φίσερ. «Συχνά είναι πολύ πιο ρομαντικοί από τις γυναίκες».

4. Πιστεύουν ότι οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ. Μπορεί οι περισσότεροι έφηβοι και είναι έτοιμοι και πρόθυμοι σχεδόν κάθε φορά, αλλά αυτό δεν ισχύει για τους άντρες, τονίζει η δρ Φίσερ.

«Μπορεί να σοκαριστούν οι γυναίκες, αλλά όπως εκείνες δεν είναι πάντοτε έτοιμες για σεξ, έτσι δεν είναι και εκείνοι. Και όπως εκείνες δεν αγαπούν λιγότερο τους άντρες τους επειδή δεν θέλουν όλη την ώρα να κάνουν σεξ, έτσι κι αυτοί δεν τις απορρίπτουν όταν δεν έχουν όρεξη για σεξ», λέει.

«Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ανασφάλεια των γυναικών», προσθέτει.

5. Δεν λένε τι τους αρέσει. Οι περισσότερες γυναίκες δεν μιλούν ευθέως για το σεξ, για το τι τους αρέσει στη διάρκειά του και τι όχι, ακόμα κι όταν βρίσκονται πολλά χρόνια σε σχέση με τον ίδιο άντρα, κατά τον δρα Πάροτ. Ωστόσο, η τακτική αυτή τις εμποδίζει να έχουν μια ικανοποιητική σεξουαλική σχέση.

«Οι γυναίκες πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσον αφορά τις ερωτικές τους επαφές», συνηγορεί η δρ Γουέστχαϊμερ. «Αν η γυναίκα δεν απολαμβάνει όσα κάνει με τον άντρα, δεν μπορεί να έρθει σε οργασμό – και εκείνος δεν μπορεί να μαντεύει τι της αρέσει και τι όχι».

Τα καλά νέα, προσθέτει, είναι πως οι άντρες κατά κανόνα θέλουν πάρα πολύ να ικανοποιήσουν τη σύντροφό τους.

«Το κλειδί είναι να εκφράσουν όσα νιώθουν με τρόπο που δεν θα πληγώσει τον εγωισμό του άντρα – και εκείνος θα εκτιμήσει τα σχόλιά τους και πιθανότατα θα τα λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν», λέει η δρ Φίσερ.

6. Συγχύζονται όταν εκείνος προτείνει κάτι νέο. Όταν ένα ζευγάρι είναι καιρό μαζί, φυσικό είναι να θελήσει κάποια στιγμή ο άντρας να «τονώσει» λίγο τα πράγματα με κάτι νέο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την σύντροφό του: απλώς θέλει να βάλει λίγο «αλατοπίπερο» στο κρεβάτι.

«Μην παίρνετε προσωπικά κάθε αίτημα για μια νέα στάση στο σεξ», συνιστά ο δρ Πάροτ. «Ούτε να αισθάνεστε υποχρεωμένες να πείτε “ναι”. Αν σας προτείνει κάτι που αισθάνεστε ότι υπερβαίνει την ηθική σας, αρνηθείτε και εξηγήστε τους λόγους.

»Αν το αίτημά του απλώς σας αιφνιδιάσει και αρχικά σας προκαλέσει ενόχληση, προσπαθήστε να μην αντιδράσετε με υπερβολικό τρόπο. Πείτε απλώς ότι θέλετε λίγο χρόνο για να το σκεφθείτε».




4boys.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το απίστευτο κείμενο μαθητή στα Μαθηματικά έγινε το τραγούδι των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Το γραπτό που παρέδωσε ένας μαθητής από τη Θεσσαλονίκη στις εξετάσεις των μαθηματικών, έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έκπληξη και γέλια, ωστόσο δεν έμεινε εκεί, αφού κάποιοι εμπνέστηκαν και φρόντισαν να το μελοποιήσουν και να το ανεβάσουν στο youtube.


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

“Μπόνους” σε εργαζομένους που "καρφώνουν" επίορκους στο Δημόσιο

Την πάταξη της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα εκ των έσω προωθεί η κυβέρνηση με τον θεσμό “μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» ήδη προωθείται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής μεταρρύθμισης, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται προστασία αλλά και κίνητρα στους υπαλλήλους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα προβαίνουν στην αποκάλυψη πάσης φύσεως παράνομων δραστηριοτήτων εντός του χώρου εργασίας τους. 

Όπως προκύπτει από την εισηγητική έκθεση που έχει αναφέρει η εφημερίδα, στη διαδικασία όσον αφορά στον δημόσιο τομέα, κεντρικό ρόλο σχεδιάζεται να αναλάβει η αρχή επιθεώρησης ελέγχου της δημόσιας διοίκησης στην οποία θα ανατεθεί η διερεύνηση των πληροφοριών δημοσίου συμφέροντος. 

Στους whistleblowers – (μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος), η «υπερασπιστές της υπηρεσίας» επί το ελληνικότερων θα δίνονται κίνητρα για την αποκάλυψη πράξεων διαφθοράς, ενώ θα θεσπιστεί και νομικό πλαίσιο προστασίας τους έναντι απειλών ή πράξεων εκδίκησης και διακριτικής μεταχείρισης από τον εμπλεκόμενο με τις παράνομες πράξεις φορέα. 

Μεταξύ των μέτρων προστασίας περιλαμβάνεται η απαλλαγή του μάρτυρα από ευθύνες παραβίασης απορρήτου, απαγόρευση της πειθαρχικής δίωξης του αλλά και παροχή εγγυήσεων για την ομαλή επαγγελματική εξέλιξη του, έως και αύξηση απολαβών. 

Τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για να καταρτίσουν νομοθετική ρύθμιση στα πρότυπα του αμερικανικού μοντέλου του whistleblowing, που χρησιμοποιείται από τη 10ετία του ’70 στη Αμερική και σιγά σιγά «κατακτά» και την Ευρώπη. 

Τα κίνητρα θα είναι από μπόνους ή προαγωγή μέχρι αύξηση μισθού και ειδικό καθεστώς εργασίας. 

Θα υπάρχει και πρόβλεψη για μη εναγωγή ή δίωξη για δυσφήμιση, υπό τον όρο η καταγγελία να έχει γίνει με καλή πίστη, αλλά και για την αποκατάστασή του σε περίπτωση που υπάρχουν μέτρα εκδίκησης εις βάρος του. 

Οι... «υπερασπιστές της υπηρεσίας» θα μπορούν να καταγγέλλουν περιπτώσεις διαφθοράς, αναποτελεσματικότητας, αδιαφάνειας ή σπατάλης δημοσίου χρήματος.



epikaira.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Παράξενα υποκοριστικά που χρησιμοποιούν οι ερωτευμένοι ανά τον κόσμο

«Αγάπη μου», «άγγελέ μου», «μωρό μου», «μάτια μου» είναι μερικές από τις συνηθέστερες εκφράσεις στοργής που χρησιμοποιούν τα ζευγάρια για να αποκαλούν ο ένας τον άλλον μεταξύ τους.

Μερικοί δεν περιορίζονται σε αυτά και κάνουν χρήση και άλλων υποκοριστικών που τις περισσότερες φορές προκαλούν γέλιο. Αυτό όπως αποδεικνύει ρεπορτάζ του BBC δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Συμβαίνει παντού. Τα ερωτευμένα ζευγάρια εφευρίσκουν διάφορα όρους για να αποκαλούν ο ένας τον άλλον, παράξενους διαφορετικούς που σε όλους τους υπολοίπους, όπως είναι φυσικό, προκαλούν γέλιο. Ποιοι, όμως, είναι αυτοί;

Το BBC παρουσιάζει τους δέκα πιο παράξενους όρους αγάπης σε ολόκληρο τον κόσμο:

«Petit chou – Λαχανάκι»: Χρησιμοποιείται στη Γαλλία.

«Chuchuzinho – Κολοκυθάκι»: Συνηθισμένο υποκοριστικό μεταξύ ερωτευμένων σε Βραζιλία και Γαλλία.

«Tamago kato no kao – Αυγό με μάτια»: Ετσι συνηθίζουν να αποκαλούν οι Ιάπωνες τις καλές τους.

Μάλιστα θεωρείται μεγάλο κοπλιμέντο μιας και το πρόσωπο σε σχήμα αυγού είναι θελκτικό.

«Terron de azucar – Κύβος ζάχαρης»: Χρησιμοποιείται στην Ισπανία, πιθανότατα γιατί είναι κάτι γλυκό...

«Buah hatiku – Φρούτο της καρδιάς μου»: Χρησιμοποιείται στην Ινδονησία όχι μόνο μεταξύ ερωτευμένων ζευγαριών αλλά και μεταξύ γονιών και παιδιών.

«Ma puce – Ψύλλε μου»: Οι Γάλλοι το χρησιμοποιούν συχνά και φανερώνει σχέση οικειότητας μεταξύ του ζευγαριού που το χρησιμοποιεί.

«Ghazal – Γαζέλα»:Στα αραβικά θεωρείται μεγάλο κοπλιμέντο και χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι μια γυναίκα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, λυγερόκορμη.

«Chang noi – Ελεφαντάκι»: Και όμως το χρησιμοποιούν οι ερωτευμένοι Ταϋλανδοί για να εκφράσουν την αγάπη τους στο έταιρόν τους ήμισυ και όχι για να τον «ενημερώσουν» ότι έχει πάρει μερικά κιλάκια παραπάνω.

«Chen yu luo yan – Ψάρια που πέφτουν, χήνες που κατρακυλούν»: Στην Κίνα υπάρχει μία ιστορία για μία πανέμορφη γυναίκα, τη Σι Σι. Λέγεται ότι αυτή ήταν τόσο όμορφη, ώστε όταν κοιτούσε τα ψάρια σε μια λίμνη, αυτά ξεχνούσαν να κολυμπήσουν και έπεφταν στον πάτο και ότι όταν οι χήνες πετούσαν πάνω από το κεφάλι της, όταν την έβλεπαν -θαμπωμένες από την ομορφιά της- ξεχνούσαν να πετάξουν και κατρακυλούσαν στο έδαφος. Ακόμα και σήμερα, όταν ένας άνδρας θέλει να πει σε μία Κινέζα ότι είναι πολύ όμορφη, της λέει: «Ψάρια που πέφτουν, χήνες που κατρακυλούν».

«Golubchic/golubushka – Περιστεράκι»: Χρησιμοποιείται ευρέως στη Ρωσία.



in.gr



Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

59ο Rally Acropolis: Η μεγάλη στιγμή του Jari Matti Latvala

Ο Jari-Matti Latvala είναι ο νικητής του 59ου Ράλλυ Ακρόπολις. Ο Φινλανδός πέτυχε επίσης την πρώτη του νίκη με τη VW, στον Εθνικό μας αγώνα.

Πριν από 10 χρόνια ο J. M. Latvala έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο WRC, στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Το 2013 πήρε στα Ελληνικά χώματα την πρώτη του νίκη για την ομάδα της VW με το Polo WRC. Ο Dani Sordo (Citroen DS3 WRC) τερμάτισε δεύτερος και ο Thierry Neuville τρίτος (δεύτερο podium στην καριέρα του). Ο Sebastien Ogier σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην Power Stage, κερδίζοντας 3 επιπλέον βαθμούς στο Πρωτάθλημα Οδηγών, ακολουθούμενος από τους Evgeny Novikov, Jari-Matti Latvala, oι οποίοι πήραν 2 και 1 βαθμό, αντίστοιχα.

Μπορεί να ήταν άτυχος να τον θεωρούσαν επιρρεπή σε λάθη, όμως φέτος ο Jari-Matti Latvala τα άφησε όλα πίσω και επέστρεψε στις νίκες.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα ξεκίνησε με τις ειδικές διαδρομές Πίσσια 1 (11,47 χλμ.) και Λουτράκι 1 (30,14 χλμ.), τις οποίες κέρδισε ο Andreas Mikkelsen (VW Polo WRC). Αυτές οι επιτυχίες έφεραν τον 23 οδηγό στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πέμπτο τον τον Nasser Al Attiyah.

Την κυριαρχία της VW στις Ειδικές Διαδρομές της τελευταίας ημέρας επισφράγισε ο S. Ogier, που κέρδισε και την τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα (Λουτράκι 2 PowerStage)

Στην ενδέκατη θέση της γενικής κατάταξης και στην πρώτη της WRC2 τερμάτισε ο πρώην πιλότος της F1 και ιδιαίτερα αγαπητός στους φίλους των αγώνων αυτοκινήτου RobertKubica.

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. J. M. Latvala (VW Polo R WRC)
2. D. Sordo (Citroen DS3 WRC) +1:50”
3. T. Neuville (Ford Fiesta RS WRC) +2:14.1”
4. A. Mikkelsen (VW Polo R WRC) +3:55.1”
5. N. AL Attiyah (Ford Fiesta RS WRC) +4:12.6”

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka

«Απίστευτο. Η πρώτη μου νίκη με τη VW. Νιώθω φοβερά. Είναι πολύ ωραία που νίκησα εδώ. Πριν από 10 χρόνια έτρεξα για πρώτη φορά εδώ στο WRC και μου πήρε 10 χρόνια να κερδίσω. Σήμερα το πρωί άρχισα να σκέφτομαι τη νίκη, η σημερινή μέρα ήταν ατελείωτη».

SORDO Daniel – DEL BARRIO Carlos

«Καταπληκτικό σαββατοκύριακο. Δεν είχαμε προβλήματα και η θέση του πόντιουμ θα μου δώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση».

NEUVILLE Thierry – GILSOUL Nicolas

«Ένα καλό σαββατοκύριακο για μας, δεν κάναμε λάθη, κάναμε καλούς χρόνους, διατηρήσαμε τη θέση μας. Η τελευταία ειδική ήταν λίγο πονηρή. Κάποια στιγμή νόμιζα πως είχαμε κλατάρισμα, και έκοψα λίγο, αλλά κατάλαβα ότι όλα ήταν καλά και πίεσα περισσότερο».

HIRVONEN Mikko – LEHTINEN Jarmo

«Προσπάθησα, αλλά τα ελαστικά υπερθερμάνθηκαν. Σε κάποιες φουρκέτες το παράκανα, έχασα χρόνο. Περιμένω το επόμενο ράλλυ».

OSTBERG Mads – ANDERSSON Jonas

«Δεν ήταν το ιδανικό σαββατοκύριακο. Σε ένα πέρασμα στην άσφαλτο φρέναρα ευθεία, αλλά αισθάνθηκα κάτι περίεργο στο αυτοκίνητο. Μετά από λίγο συνειδητοποίησα πως είχα κλαταρισμένο ελαστικό. Στη Σαρδηνία θα πάω flat-out». Εμπρός αριστερό κλαταρισμένο ελαστικό.

NOVIKOV Evgeny – MINOR Ilka

«Γενικά είναι καλό αποτέλεσμα. Είμαι ικανοποιημένος από την ταχύτητά μας, αλλά μπορούσαμε και καλύτερα. Γνωρίζω τις ειδικές και αυτό με βοήθησε πολύ». Πίσω αριστερό κλατάρισμα.

AL ATTIYAH Nasser – BERNACCHINI Giovanni

«Ένα καταπληκτικό ράλλυ και φοβερή μάχη με τον Αndreas. Είμαι ευτυχισμένος με την απόδοση της Ford και τη 2η θέση του Thierry. Θα συνεχίσουμε. Ευχαριστώ τον Μalcolm και την Μ-Sport. Ήταν φανταστικά».

OGIER Sébastien – INGRASSIA Julien

«Δεν ήταν άσχημα, αλλά όχι τέλεια, έκανα κάποια λάθη, γλιστρούσε περισσότερο από το πρωί».

MIKKELSEN Andreas – MARKKULA Mikko

«Χτυπήσαμε μια πέτρα στο τέλος. Πιστεύω πως ο Νasser δε θα μας πιάσει. Το καλύτερο αποτέλεσμα έως τώρα, έπονται περισσότερα. Είχαμε προβλήματα, τα λύσαμε όμως. Γίνεται συνέχεια καλύτερα από ράλλυ σε ράλλυ». Κλαταρισμένο πίσω αριστερό ελαστικό.

PROKOP Martin – ERNST Michal

«Είχαμε κάποια προβλήματα με τις αντιστρεπτικές. Οι χρόνοι ήταν καλύτεροι. Αλλάξαμε λάστιχα, τα συνηθίσαμε και είμαστε χαρούμενοι. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για το επόμενο ράλλυ, στη Σαρδηνία».


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...