Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιες εφορίες βάζουν λουκέτο από 1η Οκτωβρίου



Tην αναστολή λειτουργίας 49 ΔΟΥ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Όπως αναφέρει ο Capital.gr, την απόφαση για το κλείσιμο υπέγραψε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
Έτσι, από 1η Οκτωβρίου μπαίνει λουκέτο σε 49 εφορίες, μεταξύ των οποίων και 11 στην Αττική.
Οι εφορίες της Αττικής που κλείνουν είναι οι ΙΕ’ , ΚΒ’, ΙΘ΄, ΚΓ΄, Ιλίου, Άνω Λιοσίων, Χολαργού, Αργυρούπολης, ΚΑ’, Κορυδαλλού, και Κορωπίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΟΥ Χολαργού, η οποία κλείνει, στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο, μεταφέρεται ωστόσο στο κτήριο της ΔΟΥ της Αγ. Παρασκευής, η οποία στεγάζεται σε μισθωμένο κτήριο.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών έχει δώσει εντολή οι εφορίες που θα παραμείνουν σε λειτουργία να είναι αυτές που κατά προτεραιότητα στεγάζονται σε ιδιόκτητα του δημοσίου κτήρια.
Στην περίπτωση ωστόσο της ΔΟΥ Χολαργού αυτό δεν φαίνεται αν έχει εφαρμοστεί. "Στο σημερινό κτίριο της ΔΟΥ Χολαργού θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες της ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής. Η υφιστάμενη ΔΟΥ Χολαργού θα ονομαστεί ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής", ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών στην ιστοσελίδα, αναφορικά με το θέμα της ΔΟΥ Χολαργού.


Δείτε αναλυτικά την απόφαση και ποιες ΔΟΥ κλείνουν.

https://docs.google.com/file/d/0B6cSqBSkv6F5UUhHa3VzU0JsU1E/view?sle=true


news247.gr




Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γνωρίστε τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου σας


Πολλοί από εμάς έχουμε παραπονεθεί πολλές φορές για τον πολύτιμο χρόνο που χάνουμε από την άσκοπη περιήγηση του κέρσορα στην οθόνη μέχρι να βρούμε αυτό που θέλουμε.

Τώρα αυτό μπορεί να σταματήσει χάρη στις αμέτρητες συντομεύσεις που έχει το πληκτρολόγιο, τις οποίες ελάχιστοι γνωρίζουν.

Ας δούμε ποιες είναι οι απολύτως απαραίτητες συντομεύσεις, αυτές που θα απλοποιήσουν δραστικά την καθημερινή λειτουργία του υπολογιστή.
Windows Shortcuts

Εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών. Όταν έχουμε πολλές εφαρμογές ανοιχτές, για να μεταβαίνουμε γρήγορα από τη μία στην άλλη, κρατάμε πατημένο το Alt και πατάμε επανειλημμένα το Tab μέχρι να βρούμε το ανοιχτό παράθυρο που ψάχνουμε∙ αφήνουμε τότε και τα δύο πλήκτρα. Παρατηρήστε ότι ένα γρήγορο Alt-Tab σας πηγαίνει στην αμέσως προηγούμενη εφαρμογή που χρησιμοποιήσατε.

Μάλιστα, ο συνδυασμός Alt-Shift-Tab σας μετακινεί ανάμεσα στα ανοιχτά παράθυρα με την αντίθετη φορά του Alt-Tab.

Επιστροφή στο desktop. Κρατώντας το Πλήκτρο Windows πατημένο, πατήστε D. Όταν ξαναπατήσετε το Windows Κey-D, θα ξαναγυρίσετε στο παράθυρο που βρισκόσασταν αρχικά. Επιπλέον, ο συνδυασμός Windows Κey-E, σας εκτοξεύει κατευθείαν στο «My Computer».
Application Shortcuts

Ενώ δουλεύετε σε μια εφαρμογή, για να μεταβείτε ακαριαία στο Open πατήστε Ctrl-O. Με την ίδια συντόμευση μπορείτε να ανοίξετε ένα καινούριο web page στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης. Χρησιμοποιήστε το Ctrl-N για να ανοίξετε ένα νέο έγγραφο στην εφαρμογή που δουλεύετε ή μια νέα σελίδα ή session στον browser, ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε. Για να κάνετε Save στη δουλειά σας σε ένα έγγραφο, πατήστε Ctrl-S. Το Ctrl-W (ή Ctrl-F4) κλείνει αμέσως το ανοιχτό έγγραφο που βρίσκεστε (χωρίς ενοχλητικές ερωτήσεις), ενώ το Alt-F4 κλείνει το ίδιο βάναυσα το πρόγραμμα που εργάζεστε.

Κρατώντας πατημένο το Ctrl, πατήστε το πλήκτρο Home. Σωστά, τηλεμεταφερθήκατε στην αρχή του εγγράφου! Το Ctrl-End σας πάει αυτόματα στο τέλος του. Σε κάποιες εκδόσεις του Office βέβαια με τις συντομεύσεις αυτές ανεβοκατεβαίνετε σελίδα-σελίδα. Κρατώντας το Ctrl πατημένο πριν από τα βελάκια, ο κέρσορας θα κάνει «πηδηματάκια» μεταξύ λέξεων και παραγράφων στο Word ή κελιών στο Excel.

Επίσκεψη στο Menu Bar. Πατώντας μία φορά το Alt, θα εμφανιστεί σχεδόν σε κάθε πρόγραμμα το ενεργό Menu Bar της εφαρμογής. Είναι ο παράδεισος της συντόμευσης! Πατώντας απλά το πλήκτροπου ενεργοποιεί το πεδίο του menu που σας ενδιαφέρει, μεταβαίνετε στη στιγμή χωρίς τις περιττές κινήσεις του mouse. Και όλη η πλατφόρμα δουλεύει έτσι μόνο με τα πλήκτρα...
Internet Shortcuts

Υπάρχουν αναμφίβολα μικροδιαφορές μεταξύ των browsers και των εκδόσεών τους, αλλά πάνω-κάτω λειτουργούν ικανοποιητικά.

Προσθήκη στα favorites. Ένα Ctrl-D προσθέτει αυτόματα τη συγκεκριμένη web page στη λίστα με τα αγαπημένα σας. Προσέξτε απλώς να είστε στο Home της ιστοσελίδας και όχι σε κάποια κατηγορία της. Το Ctrl-B ανοίγει το menu Organize Favorites.

Για να επιστρέψετε στην προηγούμενη ιστοσελίδα από αυτή που βλέπετε τώρα, κρατήστε πατημένο το Alt και πατήστε το αριστερό βελάκι. Πατώντας συνεχόμενα το βελάκι μετακινείστε όλο και πιο πίσω, φτάνοντας ως το Home Page του browser σας. Το Alt-δεξί βελάκι θα σας πάει και πάλι μπροστά, μέχρι την πιο πρόσφατη ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε. Με το Ctrl-N ανοίγετε μια καινούρια σελίδα ή session στον browser.

Επιστροφή στο Home. Οποιαδήποτε στιγμή στο σερφάρισμά σας θελήσετε, το Alt-Home θα σας μεταφέρει κατευθείαν στο Home Page του browser σας.
Refresh. Για να ανανεώσετε την ιστοσελίδα που βρίσκεστε, ένα Ctrl-F5 θα το κάνει στη στιγμή.


newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θυσίες 49 δισ. ευρώ έκαναν οι Έλληνες τη διετία 2010- 2012


Με το μήνυμα "είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε", ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας έκλεισε την παρουσίαση, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, των στοιχείων για την πορεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012.

Όπως μάλιστα είπε, το ζητούμενο είναι να ενώσουμε όλοι δυνάμεις για ένα εθνικό οδικό χάρτη που θα ενσωματώνει όρους που έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους και επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το μερίδιο των θυσιών των Ελλήνων πολιτών, οι οποίες, για την περίοδο 2010-2012 έφτασαν στα 49 δισ. ευρώ ή στο 22,6% του ΑΕΠ.

"Είναι τεράστιες οι θυσίες, χωρίς να υπολογίζονται και οι πρόσθετες" είπε, χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι πρέπει "να τερματιστεί ο καθοδικός κύκλος της οικονομίας".

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το διάστημα αυτό "μας κάνει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι", με βάση τις "αχνές ενδείξεις ότι βελτιώνονται τα μεγέθη".
"Υπάρχουν, ήδη, κάποια ελπιδοφόρα μηνύματα ότι επανερχόμαστε ενός των δημοσιονομικών πλαισίων" δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και συγκεκριμενοποίησε, αναφέροντας πως:
- τον Αύγουστο, είχαμε πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό 850 εκατ. ευρώ (ακόμα και αν εξαιρέσουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, πάλι υπάρχει θετικό ισοζύγιο, τόνισε).

Μειώθηκαν δε και οι αποκλίσεις στο σκέλος των εσόδων.

- τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, είχαμε μείωση των δημόσιων δαπανών κατά 17,5%.

- το πρώτο εξάμηνο, είχαμε πλεόνασμα 640 εκατ. ευρώ σε εξαγωγές, παρότι εξακολουθούμε να είμαστε σε χαμηλά επίπεδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε, πάντως, ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 1,5% του ΑΕΠ, σε επίπεδα υψηλότερα από τις εκτιμήσεις. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι η απόκλιση αυτή θα γίνει δεκτή από τους εταίρους μας χωρίς να ζητηθούν νέα μέτρα.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι παραμένουν οι ανησυχίες στο σκέλος των εσόδων, ενώ τόνισε ότι η ύφεση, στο τέλος του τρέχοντος έτους, θα φτάσει το 6% έως 7%. Συμπλήρωσε, όμως, το ενθαρρυντικό στοιχείο ότι υπάρχει βελτίωση των δαπανών τους δύο τελευταίους μήνες, η οποία έχει επιτευχθεί χωρίς διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους και, μάλιστα, χωρίς πρόσθετα μέτρα.

"Η κυβέρνηση παρέλαβε την οικονομία που οι εκτιμήσεις για την ύφεση είναι πολύ διαφορετικές απ' αυτές που είχαμε ψηφίσει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα" ανέφερε και τόνισε ότι κατάφερε να ενισχύσει το κεφάλαιο αξιοπιστίας της χώρας και, πλέον, "η χώρα περνά, από το ημισφαίριο των λόγων και των προθέσεων, στο ημισφαίριο των πράξεων".


news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...