Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Τούρκος αντιπρόεδρος: "οι Ελληνες σε λίγο θα ζητιανεύουν"

.



Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους σχετικά με τις εντυπωσιακές επιδόσεις της τουρκικής οικονομίας, μίλησε ειρωνικά για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.








" Η τουρκία αναπτύχθηκε το 2010 με ρυθμό 8.9%. Αυτό είναι ενα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Στην Ε.Ε στις ΗΠΑ πολλές χώρες είναι πνιγμένες στα χρέη, στην Ισπανία στην Πορτογαλία πέφτουν κυβερνήσεις." δήλωσε ο Αρίντς και άρχισε να τονίζει για τη χώρα μας "η Ελλάδα χρωστά σχεδόν ενα τρισ. δολάρια. Σε λιγο θα ανοίξουν μαντήλια για να ζητιανεύουν. Σε όλα τα εργοστάσια τους σταμάτησε η παραγωγή. Βάλανε πωλητήριο στα εργοστάσια του και κανείς δεν τα αγοράζει". 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έφτασαν τους 4000 οι λαθρομετανάστες στην Πάτρα

Έφτασαν τους 4000 οι λαθρομετανάστες στην Πάτρα


Αναμένεται νέο κύμα από τη Λιβύη

Στους 4000 ανέρχονται οι λαθρομετανάστες στην Πάτρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών. Το γεγονός έχει προκαλέσει «νευρική κρίση» σε Αστυνομία και Λιμενικό, που πλέον δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Το πλέον ανησυχητικό όμως, αποτελεί το γεγονός ότι αναμένεται νέο κύμα προσφύγων από την Αφρική.

Όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος» αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αρχές αποτελεί η διασπορά των μεταναστευτικών πληθυσμών σε όλη την περιοχή από τις Ιτιές μέχρι και το Ρίον. Το Λιμενικό για να αντιμετωπίσει την κατάσταση προχωρά σε αναδιάταξη του προσωπικού του, ενώ η Αστυνομία εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα. Όπου δηλαδή η παρουσία των απελπισμένων μεταναστών, που θέλουν να φύγουν μέσω του λιμανιού, προκαλεί προβλήματα.

Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση που θα έχει ο δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς με τους βουλευτές της Αχαΐας, στις 11 το πρωί στο Δημαρχείο.

Πηγή: thebest.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έπεσαν έξω στο έλλειμμα του 2010 και θα το πληρώσουμε με νέα μέτρα 4,4 δισ. ευρώ - Οι απαιτήσεις της τρόικας




 Στο 10,6% του ΑΕΠ και στα 24,6 δις ευρώ ''κάθεται'' το έλλειμμα του 2010
- Ο στόχος ήταν 9,5% του ΑΕΠ και 22 δις ευρώ
- Που είναι οι αποκρατικοποιήσεις θα ρωτήσει από Δευτέρα που φτάνει στην Αθήνα η τρόικα
- Τι απαντάει το υπουργείο Οικονομικών









Στα επίπεδα του 10,6% του ΑΕΠ ή στα 24,6 δισ. ευρώ διαμορφώνεται τελικά το περυσινό έλλειμμα, σύμφωνα με το πληροφορίες του Euro2day, που σημαίνει αυτομάτως νέα μέτρα.
 
Δηλαδή θα πρέπει να πληρώσουμε παραπάνω μέσα στη χρονιά 2,6 δις ευρώ από την ανοδική αναθεώρηση του ελλείμματος του 2010 και άλλα 1,8 δις ευρώ για την κάλυψη των αποκλίσεων του τρέχοντος προϋπολογισμού που στο σύνολο δηλαδή φτάνουν τα 4,4 δις ευρώ.
 
Τα νέα μέτρα που απαιτούνται θα συζητηθούν με την τρόικα που έρχεται στην Αθήνα την και πλέον στόχος είναι το έλλειμμα του 2011 να υποχωρήσει στα 17 δις ευρώ.
 
Με την τρόικα θα οριστικοποιηθούν επίσης και τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πλαίσιο Στρατηγικής, για τις χρονιές 2012 - 2015 και τα οποία ξεπερνούν τα 23 δισ. ευρώ, αλλά και το περίφημο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που στοχεύει να βάλει στα κρατικά ταμεία 50 δις ευρώ έως το 2015.
 
Ανακοίνωση σχετικά με τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2010 έβγαλε το υπουργείο Οικονομικών :
 
''Τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2010 θα δημοσιοποιηθούν από την Eurostat στις 26 Απριλίου. Τα στοιχεία αυτά ετοιμάζονται από την ΕΛΣΤΑΤ, η οποία και τα αποστέλλει στην Eurostat για έλεγχο.
 
Με δεδομένη την ανάγκη διαφύλαξης και περαιτέρω εμπέδωσης της αξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων της χώρας μας, το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να σχολιάσει ή να επιβεβαιώσει σχετικά δημοσιεύματα, πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τους θεσμικά υπεύθυνους φορείς''.
Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πνίγηκαν 165 άνθρωποι αγνοώντας ως πρωταπριλιάτικο ψέμα την προειδοποίηση για τσουνάμι!




Διαβάστε ειδήσεις που επειδή συνέβησαν ανήμερα της Πρωταπριλιάς δεν τις πίστεψαν πουθενά στον κόσμο και ας ήταν πέρα για πέρα αληθινές.
 







Σύμφωνα με το in2life την 1η Απριλίου του 1946, το τσουνάμι που προκλήθηκε από σεισμό στα νησιά Aleutian, στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκάλεσε τον θάνατο 165 ατόμων στην Χαβάη και την Αλάσκα.
Το τσουνάμι αυτό πέρασε στην ιστορία ως ''τσουνάμι της Πρωταπριλιάς'' αφού τα περισσότερα θύματα πνίγηκαν θεωρώντας τις προειδοποιήσεις ως πρωταπριλιάτικη φάρσα.
 
Την 1η Απριλίου του 1984, ο τραγουδιστής-θρύλος Marvin Gaye έπεσε νεκρός αφού τον πυροβόλησε ο πατέρας του.Πάλι κανείς δεν πίστεψε την είδηση.
 
Την Πρωταπριλιά του 2001, η Ολλανδία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. Την επόμενη ημέρα το πίστεψαν.
 
Την Πρωταπριλιά του 2002 η Ολλανδία κατέκτησε άλλη μία πρωτιά νομιμοποιώντας την ευθανασία αλλά όχι και την εμπιστοσύνη του κόσμου.
 
Το Gmail της Google πρωτοεμφανίστηκε την 1η Απριλίου του 2004.Επειδή η Google έχει ιστορικό πρωταπριλιάτικων αστείων κανείς δεν το πίστεψε και όλοι περίμεναν μέχρι την επόμενη μέρα για να ξεκινήσουν να αναζητούν τις προσκλήσεις για την εγγραφή.
Πηγή newsit.gr
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Μία "πολιτεία" ήρθε και άραξε στη Σούδα!




Mε το κρουαζιερόπλοιο Mariner of the Seas , το οποίο προερχόμενο από την Ρόδο έδεσε το πρωί στην Σούδα , άνοιξε στα Χανιά η αυλαία των αφίξεων των πλοίων κρουαζιέρας. Το πλοίο μετέφερε 3.194 επιβάτες από 55 διαφορετικές χώρες,













Παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες , οι τοπικοί φορείς υποδέχθηκαν επιβάτες και πλήρωμα με κρητικούς χορούς τραγούδια και παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Στο λιμάνι της Σούδας βρέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ευτύχης Δαμιανάκης ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης. ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας - Αποκορώνου Δαμασκηνός..

Το Mariner of the Seas έδεσε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του προβλήτα , καταλαμβάνοντας το μεγαλύτερο τμήμα του.

Η εικόνα του εντυπωσιακή .Με μήκος 311 μέτρων αποτελεί μια πλωτή πολιτεία με πλήρωμα 1.185 ατόμων. Η κατασκευή του, το 2003 στην Φινλανδία, κόστισε 650 εκατομμύρια δολάρια.

Μέσα στο πλοίο έγινε ανταλλαγή δώρων του πλοιάρχου και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών των Χανίων.

Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο της εταιρίας που ανήκει το πλοίο , Νίκο Ανταλή,« έγινε μια μεγάλη προσπάθεια για να αναδείξομε και να φέρομε την κρουαζιέρα στα Χανιά και νομίζω ότι πετύχαμε. Δουλέψαμε πολύ και με την βοήθεια όλων νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό βήμα. Θεωρώ πολύ σημαντικό να δουλέψομε όλοι μαζί να κρατήσομε τα κρουαζιερόπλοια»

«Κάναμε το πρώτο βήμα, δουλέψαμε και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.

Στα 15 καταστρώματα του κρουαζιερόπλοιου, εκτός των εγκαταστάσεων αναψυχής (εστιατόρια, καφετέριες, καζίνο,γκολφ, πισίνες, κινηματογράφος, θέατρο ,) υπάρχουν χώροι διαμορφωμένοι με τέτοιο τρόπο που δίνουν την εντύπωση πως βρίσκεσαι σε μια πόλη και όχι σε πλοίο. Συνολικά το πλοίο διαθέτει 1.557 καμπίνες, από τις οποίες οι 939 είναι εξωτερικές και οι 618 εσωτερικές, ενώ από τις εξωτερικές οι 765 έχουν και μπαλκόνια.

Στην διάρκεια μιας επταήμερης κρουαζιέρας με το Mariner of the Seas καταναλώνονται μεταξύ άλλων :

- 420 χιλιάδες λίτρα φρέσκου νερού που παράγεται στο πλοίο και 203 χιλιάδες παγάκια

 - 20 χιλιάδες μπουκάλια μπύρας και 3 χιλιάδες μπουκάλια κρασιού .

 Η κουζίνα του κρουαζιερόπλοιου στην διάρκεια της επταήμερης κρουαζιέρας παρασκευάζει 105 χιλιάδες γεύματα τα οποία αποτελούνται μεταξύ άλλων και από 30 τόνους φρέσκων λαχανικών, 9 τόνους μοσχάρι, 5,5 τόνους κοτόπουλα, 2,5 τόνους χοιρινό, 8 τόνους πατάτες, και 28.000 φρέσκα αυγά.

Οι επιβάτες αφού επιβιβάστηκαν σε τουριστικά λεωφορεία, λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ και ΤΑΞΙ, πραγματοποίησαν εκδρομές ενώ βρέθηκαν και στην πόλη των Χανίων όπου τα καταστήματα παρέτειναν το ωράριό τους.

Επόμενος σταθμός του είναι η Ιταλία.


Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τρόμος στον αέρα – Άνοιξε τρύπα στην καμπίνα επιβατών! - Δείτε βίντεο




Αεροσκάφος της Southwest Airlines με 118 επιβαίνοντες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Αριζόνα όταν εξαιτίας μιας τρύπας στην καμπίνα άρχισε η διαδικασία της αποσυμπίεσης, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία.









Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από το Φοίνιξ στο Σακραμέντο, 40 λεπτά μετά την απογείωση, αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Γιούμα. Κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε.

"Μετά την προσγείωση, το πλήρωμα εντόπισε μια τρύπα στην οροφή της καμπίνας του Μπόινγκ 737", επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Η διοίκηση της Αμερικανικής Πολιτικής Αεροπορίας θα αρχίσει έρευνα για την υπόθεση αυτή.




Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Όρκα επιστρέφει στο σόου μετά τη δολοφονία της εκπαιδεύτριας! - Δείτε συγκλονιστικά βίντεο




Η φάλαινα δολοφόνος – όνομα και πράγμα η συγκεκριμένη – με το όνομα Τίλικουμ, επέστρεψε στα... καθήκοντά της στο θαλάσιο πάρκο της Φλόριντα, ένα χρόνο αφού σκότωσε την εκπαιδεύτριά της.







Η Ντον Μπράντσο άφησε την τελευταία της πνοή στην πισίνα του Τίλικουμ, ο οποίος την τράβηξε από τα μαλλιά στο βυθό και της κατάφερε πολλά χτυπήματα. Τώρα η φάλαινα γύρισε πίσω για νέα σόου ωστόσο αυτή τη φορά δεν θα υπάρχει εκπαιδευτής μαζί της.

Οι υπεύθυνοι του Sea World λένε ότι η επιστροφή της φάλαινας, αποφασίστηκε για λόγους υγείας του κήτους. “Το σόου είναι ένα μέρος μόνο της ημέρας του ωστόσο θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για την φυσική, κοινωνική και διανοητική του κατάσταση” αναφέρει εκπρόσωπος του πάρκου.

Σημειώνεται ότι το... όνομα του Τίλικουμ έχει συνδεθεί και με άλλους δύο θανάτους. Το 1991 εκπαιδευτής άφησε την τελευταία του πνοή στην πισίνα αφού η συγκεκριμένη φάλαινα και δύο άλλες δεν την άφησαν να βγει από αυτή, αφού έπεσε μέσα.

Το 1999 ένας 27χρονος βρέθηκε νεκρός στο Sea World στο Ορλάντο δίπλα στη φάλαινα.Ο νεαρός πέθανε από υποθερμία ωστόσο ο Τίλικουμ φέρεται να δάγκωσε τον εξοπλισμό του θεωρώντας προφανώς ότι πρόκειται για παιχνίδι.




Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πανικός από νέα τεράστια διαρροή ραδιενέργειας – Ακόμα δεν ξέρουν που οφείλεται !





Η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε πως η Tepco ετοιμάζεται να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στις ρωγμές ώστε να σταματήσει τη διαρροή.
 
Αξιωματούχοι της Tokyo Electric Power Co (TEPCO) δήλωσαν πως η ρωγμή που εντοπίστηκε στο τσιμεντένιο αυλάκι κάτω από τον αντιδραστήρα ίσως να είναι η αιτία της πρόσφατης μόλυνσης της θάλασσας ανοικτά των βορειο-ανατολικών ακτών.
 
Η ραδιενέργεια μετρήθηκε στα 1.000 μιλισίβερτ την ώρα. Δεν είναι ακόμα σαφές αν το νερό προέρχεται από τον ίδιο τον αντιδραστήρα ή διαρρέει από το αυλάκι αυτό και χύνεται στη θάλασσα.
 
Ο Χιντέχικο Νισιγιάμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η TEPCO σκοπεύει να αρχίσει την έγχυση τσιμέντου στο αυλάκι για να κλείσει τη ρωγμή.
 
''Με τα επίπεδα ραδιενέργειας να αυξάνονται στη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε τους λόγους και στο πλαίσιο αυτό προχωρήσαμε σε ανάλυση δειγμάτων τόσο από το νερό στο αυλάκι, όσο και από τη θάλασσα κοντά στο εργοστάσιο. Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σίγουροι μέχρι να μελετήσουμε τα αποτελέσματα", επισήμανε ο ίδιος.
 
Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) θα στείλει δύο εμπειρογνώμονες στην Ιαπωνία για να λάβει πληροφορίες από πρώτο χέρι σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αντιδραστήρες στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα Νταϊίτσι (Φουκουσίμα 1) που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.
 
Δύο εμπειρογνώμονες της ΙΑΕΑ θα συναντηθούν με ιάπωνες αξιωματούχους αρμόδιους για θέματα πυρηνικής ενέργειας από τις 4 Απριλίου και μετά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που ανήρτησε χθες Παρασκευή στον ιστότοπό της η υπηρεσία.

 


Απαισιόδοξη η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία , στον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα παραμένει " πολύ σοβαρή " και θα καθυστερήσει πολύ να λήξει, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Γιούκιο Αμάνο, από το Ναϊρόμπι της Κένυας την Παρασκευή.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπα Κι-μουν, που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Κένυα, ο Αμάνο εμφανίστηκε αρκετά απαισιόδοξος, όπως μετάδωσε το ιαπωνικό ενημερωτικό δίκτυο Kyodo.

"Αν θέλω να φθάσω στο σημείο να μπορώ να πω ότι όλα είναι ξανά φυσιολογικά, τότε πρέπει να σας πώ ότι αυτό θα αργήσει ακόμα αρκετά ", τόνισε ο Γιούκιο Αμάνο, που είναι Ιάπωνας και είναι ο διευθυντής της διεθνούς υπηρεσίας, που παρατηρεί και καταγράφει τα ζητήματα που σχετίζονται με την πυρηνική ενέργεια σε όλο τον πλανήτη και έχει την έδρα της στη Βιέννη στην Αυστρία.

Τρείς εβδομάδες μετά το σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσε την έναρξη της πυρηνικής κρίσης στο σταθμό της Φουκουσίμα, η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Η διαχειρίστρια εταιρεία ομολογεί την αδυναμία της να ελέγξει την κατάσταση στους 4 από τους 6 αντιδραστήρες όπου δεν λειτουργεί το σύστημα ψύξης και υπάρχουν φόβοι ότι κάποιοι από τους πυρήνες μπορεί να βρίσκονται ήδη σε φάση τήξης, ενώ αποδεικνύεται ανεπαρκής η ακτίνα εκκένωσης των 20 χιλιομέτρων αφού καταμετρώνται υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας στο έδαφος και τα φυτά της περιοχής. 




Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 2 Απριλίου

Γεγονoτα


1453: Ο Μωάμεθ αρχίζει την τελική πολιορκία της Κωνσταντινούπολης.
1800: Πρεμιέρα της 1ης Συμφωνίας του Μπετόβεν στη Βιέννη.
1902: Η πρώτη ποδοσφαιρική τραγωδία. Κατά τη διάρκεια του αγώνα Σκωτίας - Αγγλίας στο Άιμπροξ Παρκ της Γλασκόβης, υποχωρεί μια ολόκληρη πτέρυγα της κερκίδας, λόγω υπεράριθμων θεατών, με απολογισμό 25 νεκρούς και 168 τραυματίες
1972: Ο Τσάρλι Τσάπλιν επισκέπτεται τις ΗΠΑ για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του '50, όταν είχε χαρακτηρισθεί κομμουνιστής από την επιτροπή αντιαμερικανικών ενεργειών του γερουσιαστή Μακάρθι.
1982: Η Αργεντινή καταλαμβάνει τις Μαλβίνες Νήσους, που τις θεωρεί δικές της, ενώ τα ίδια νησιά με το όνομα Φόκλαντς ανήκουν στη Μεγάλη Βρετανία.
1986: Έκρηξη βόμβας σε αεροσκάφος της TWA, ενώ πετά πάνω από το Άργος έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων επιβατών και τον τραυματισμό πέντε. Τη βόμβα είχε τοποθετήσει η αραβική τρομοκρατική οργάνωση του Αμπού Νιντάλ.
  • Γεννησεις
1805: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, δανός παραμυθάς. [θαν. 4/8/1875]
1875: Γουόλτερ Πέρσι Κράισλερ, αμερικανός βιομήχανος, εφευρέτης και μηχανικός, που εξέλιξε τον εξακύλινδρο κινητήρα και ίδρυσε την ομώνυμη αυτοκινητοβιομηχανία. [θαν. 18/8/1940]
1927: Φέρεντς Πούσκας, ο επονομαζόμενος και «καλπάζων συνταγματάρχης», ούγγρος ποδοσφαιριστής και προπονητής, που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ. [θαν. 17/11/2006]

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...