Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Κρας τεστ Βενιζέλου για το Μεσοπρόθεσμο

Τον Επίτροπο Όλι Ρεν, τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους άλλους ευρωπαίους ομολόγους του, θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει την Κυριακή στο έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα ο νέος «τσάρος» της ελληνικής Οικονομίας.

Αν και η κατάσταση που παραλαμβάνει είναι ήδη διαμορφωμένη «δια χειρός Παπακωνσταντίνου», ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει να μορφώσει ιδία άποψη εάν και κατά πόσον θα μπορούσε να πείσει τους εταίρους, όχι μόνο να δώσουν στη χώρα την 5η δόση τον Ιούλιο, αλλά και να δεχτούν να τροποποιηθεί, εν μέρει έστω, το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας.

Για να αλλάξει κάτι στο «μείγμα πολιτικής» που εφαρμόζεται, ποντάρει πολλά στους εφαρμοστικούς νόμους του Μεσοπρόθεσμου τους οποίους θα ετοιμάσει και όπου θέλει να βάλει τη «σφραγίδα» του, για να το καταστήσει λιγότερο επαχθές και περισσότερο αναπτυξιακό.

Δύο είναι οι μεγάλες προτεραιότητες του νέου υπουργού: να «τρέξει» αποτελεσματικά τις αποκρατικοποιήσεις αφενός και, αφετέρου, να επιφέρει τις δικές του αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που θα το καθιστούν δικαιότερο (καθηγητής συνταγματικού δικαίου γαρ και ο ίδιος)…

Στο γραφείο του υπουργού τον περιμένουν τουλάχιστον έξι «καυτοί φάκελοι»:

1. να φέρει για ψήφιση το νέο μεσοπρόθεσμο και να προχωρήσει σε αλλαγές υπό το βάρος των κοινωνικών και πολιτικών αντιδράσεων.
2. να βάλει την υπογραφή του στους εφαρμοστικούς νόμους όπου θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν πλήρως τα σκληρά μέτρα ύψους 28,3 δισ. ευρώ.
3. να ολοκληρώσει την πώληση του ΟΤΕ και βρει συμβούλους για να τρέξουν ή να επανασχεδιάσουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
4. να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο μέσα στο καλοκαίρι με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επιδόματα και εξτρά
5. να οριστικοποιήσει κατάλογο με ΔΕΚΟ που θα μπουν λουκέτο
6. να προχωρήσει σε ουσιαστικές κινήσεις για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ειδικά για το τελευταίο, το άνοιγμα δηλαδή των νομικών επαγγελμάτων, ο ίδιος έχει δείξει ότι δε φοβάται τις συγκρούσεις με τα κατεστημένα στο χώρο της δικαιοσύνης, καθώς υπήρξε στο παρελθόν ο βασικός εισηγητής της δημιουργίας του Μισθοδικείου, που έβαλε -ως ένα βαθμό μόνο τελικά- φραγμό στις δικαστικές αποφάσεις για απονομή μισθολογικών αυξήσεων σε δικαστές, από δικαστές.

Γενικότερα όμως, προωθώντας τις διαρθρωτικές αλλαγές, το νέο μισθολόγιο, τις αποκρατικοποιήσεις και τα λουκέτα στο «άχρηστο δημόσιο» θα βρεθεί πιθανότατα αντιμέτωπος και με τους θιγόμενους του  «συστήματος ΠΑΣΟΚ» που είχαν ως τώρα βρει στο πρόσωπό του το «αντίπαλον δέος» απέναντι στους «σφαγείς» των προνομίων τους, δηλαδή  τον πρωθυπουργό και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η Άγκυρα δεν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια για λύση του Κυπριακού»


Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Στέφανου Στεφάνου

Τις προθέσεις της Τουρκίας όσον αφορά τη λύση του Κυπριακού σχολίασε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου. Όπως ανέφερε, μέχρι τώρα η Άγκυρα, πέρα από λόγια, δεν έκαμε οποιαδήποτε ενέργεια για λύση του Κυπριακού. Υπέδειξε ακόμα ότι η Άγκυρα επανειλημμένως έχει δηλώσει πως είναι έτοιμη για λύση, αλλά στην πράξη δεν έχει κάμει οτιδήποτε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίαζε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας διαβεβαίωσε τον ειδικό σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, ότι η Άγκυρα θα κάμει ό,τι περνά από το χέρι της για να επιτευχθεί λύση εντός του τρέχοντος έτους. 

Αν αυτές είναι οι πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Σ.Στεφάνου, θα φανεί στην πράξη.
Επίσης, υπέμνησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε επανειλημμένως την Τουρκία να εργασθεί με συγκεκριμένο τρόπο για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και της συμφωνημένης βάσης και να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

Μέχρι στιγμής, κατέληξε ο Σ. Στεφάνου, η Τουρκία δεν έχει συμμορφωθεί.
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τα «θανάσιμα» αμαρτήματα του Παπανδρέου


Τι έφταιξε για την αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής

Η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει από καιρό τώρα ο Γ.Παπανδρέου, δεν οφείλεται μόνο στην απόρριψη της οικονομικής πολιτικής από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας και από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Οφείλεται – και είναι φανερό αυτό – και στον ατυχή τρόπο με τον οποίο υπερασπίστηκε εξαρχής τη μείζονα επιλογή του από την Άνοιξη του 2010. 

Όπως αναφέρει σήμερα δημοσίευμα του «Κόσμου του Επενδυτή», στελέχη της κυβέρνησης που υποστήριξαν αρχικά το μνημόνιο και κάνουν σήμερα «ταμείο» συνοψίζουν τα ελλείμματα της ηγεσίας ως εξής: 

• Ο Γ.Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το γεγονός ότι στη μεγάλη πλειοψηφία της η ελληνική κοινωνία επέδειξε σε μια πρώτη φάση αξιοσημείωτη ανοχή στα πρόωρα εισοδηματικά πλήγματα και έτσι έδωσε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να επεξεργαστεί και να εμφανίσει σχέδια αντιμετώπισης της κρίσης και αναπτυξιακής προοπτικής.

• Ο πρωθυπουργός δεν ήταν όλο αυτό το διάστημα σε θέση να επικοινωνήσει πολιτικά με την κοινωνία ούτε και να δώσει πνοή και δύναμη στο κυβερνητικό έργο, ενώ και οι στενοί συνεργάτες του απευθύνονταν αλαζονικά σε πολιτικούς και πολίτες

• Η όλη υπόθεση του μνημονίου εξελίχθηκε συνοδευόμενη πάντα από μία λανθασμένη επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης που καλλιεργούσε φόβους για χρεοκοπία και εμφάνιζε το μνημόνιο ως εγχείρημα που θα άνοιγε καλές προοπτικές για την οικονομία και όχι ως «τιμωρία» των Ελλήνων.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νανοτεχνολογία από την εποχή των Μάγιας !!


Αντίθετα από το τι πιστεύαμε ως τώρα, σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, το ανθρώπινο είδος χρησιμοποιεί τη νανοτεχνολογία εδώ και αιώνες. Τρανταχτή απόδειξη αποτελεί το «γαλάζιο των Μάγιας», μία θαλασσί απόχρωση δημιουργημένη τον 9ο μ.Χ. αιώνα από τους πολιτισμούς των Μάγιας και των Αζτέκων.
Πρόκειται για μία περίεργη σύνθεση αποτελούμενη από διάφορους κόκκους οργανικών καθώς και μη οργανικών ουσιών που είχαν καταφέρει να απομονώσουν από φύλλα δέντρων, χώμα, κ.α. Το αποτέλεσμα της μίξης αυτών είναι μία ουσία απίστευτα ανθεκτική στο πέρασμα του χρόνου, στις σκληρές κλιματικές συνθήκες, καθώς επίσης και στην πλειοψηφία χημικών και διαλυτών.
Τα οργανικά χρώματα συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και διαλύονται σχετικά εύκολα. Αντίθετα, στο «γαλάζιο των Μάγιας» δε συμβαίνει αυτό, χάρη στο συνδυασμό του υλικού με μία μη οργανική ουσία, που είναι αυτή που του προσφέρει και την «έξτρα προστασία».

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ομαδικός γάμος 154 ζευγαριών


Ισραηλινοί και Ρώσοι που ζουν μόνιμα στο Ισραήλ επέλεξαν να παντρευτούν με πολιτικό γάμο στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Λάρνακας.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι μια θέση στο Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, καθώς ποτέ ξανά δεν έχει συμβεί να παντρευτούν ταυτόχρονα 154 ζευγάρια.
Ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Λάρνακας και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, σε συνεργασία με τον οργανωτή ταξιδίων Natan Uretsky, ο οποίος εδρεύει στο Ισραήλ.
Οι ηλικίες των ζευγαριών ποικίλουν… Το πιο νέο ζευγάρι ήταν 27 χρόνων ο σύζυγος και 17 χρόνων η σύζυγος.
Το πιο ηλικιωμένο ζευγάρι ήταν 86 χρόνων ο σύζυγος και 93 χρόνων η σύζυγος. Πρόκειται για ζεύγος Ισραηλινών που, ήταν ερωτευμένοι μια ζωή, αλλά μόλις τώρα κατάφεραν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου.

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από τι πέθανε ο Τουταγχαμών ;


Ο ταφικός θάλαμος του Φαραώ Τουταγχαμών είναι περίτεχνα διακοσμημένος με τη μορφή της θεάς Hathor. Όμως, το ασημί χρώμα της θεάς έχουν κηλιδώσει περίεργα καφέ στίγματα, τα οποία έχουν εξαπλωθεί σε όλους τους τοίχους του θαλάμου.
Παρά το γεγονός ότι οι έρευνες για την προέλευση αυτών των κηλίδων διαρκούν σχεδόν ένα αιώνα, οι επιστήμονες δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν την ακριβή ταυτότητά τους, η οποία παραμένει μυστήριο.
Κανείς δεν ξέρει την αιτία θανάτου του έφηβου Φαραώ, ο οποίος ανήκε στην 18η δυναστεία της αρχαίας Αιγύπτου. Πολλές είναι οι ερμηνείες, σύμφωνα με τις οποίες ο θάνατος του Τουταγχαμών επήλθε στα τέλη της εφηβείας του από τραύμα στο κεφάλι, από μόλυνση εξαιτίας κατάγματος στο πόδι, από ελονοσία, από αναιμία ή ακόμα από συνδυασμό τέτοιων κακοτυχιών.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας του Harvard, Ralph Mitchell, όποια και αν ήταν η αιτία, ο θάνατος ήταν απρόσμενος. Αυτό καταδεικνύουν τα περίεργα καφέ στίγματα στους τοίχους του ταφικού του θαλάμου.
Υποστηρίζει επίσης ότι η ταφή του Τουταγχαμών έγινε με ασυνήθιστη βιασύνη, πριν καν στεγνώσουν οι τοίχοι από την μπογιά της διακόσμησης.
Ο καθηγητής με την ομάδα του μελετούν την προέλευση των καφέ κηλίδων. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρίσει ίχνη μελανίνης, η οποία αποτελεί παράγωγο μυκήτων ή βακτηρίων. Πάντως, κανένας γνωστός έμβιος οργανισμός δεν έχει ταιριάξει με το υλικό των κηλίδων.
Ίσως στην ταυτότητα των κηλίδων κρύβεται η αιτία θανάτου του νεαρού Φαραώ και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων λύσει ένα μυστήριο χιλιάδων χρόνων.

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 18 Ιουνίου

741: Πέθανε ο Λέων Γ' ο Ίσαυρος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου. 

1812: Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Μεγάλης Βρετανίας. (Βορειοαμερικάνικος Πόλεμος)

1815: Η Μάχη του Βατερλό. Οι ενωμένες δυνάμεις Βρετανών και Πρώσων, υπό τους στρατηγούς Ουέλλινγκτον και Μπλίχερ αντίστοιχα, συντρίβουν τις γαλλικές δυνάμεις, των οποίων ηγείται ο αυτοκράτωρ Ναπολέων Βοναπάρτης.

1865: Πέθανε ο Ευάγγελος Ζάππας, εθνικός ευεργέτης. 

1873: Η σουφραζέτα Σούζαν Άντονι καταδικάζεται σε πρόστιμο 100 δολαρίων, επειδή προσπάθησε να ψηφίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 1872.

1928: Πέθανε ο Ρόαλντ Αμούντσεν, νορβηγός εξερευνητής του Νοτίου Πόλου.

1929:Γεννήθηκε ο  Γιούργκεν Χάμπερμας, γερμανός κοινωνιολόγος και φιλόσοφος.

1932: Ιδρύεται στη Γενεύη η FIBA, η παγκόσμια ομοσπονδία του μπάσκετ. Μεταξύ των 8 ιδρυτικών μελών είναι και η Ελλάδα, που εκπροσωπείται από τους Συμεών Μαυροσκούφη και Γεώργιο Αμπατζίογλου.

1939: Γεννήθηκε ο Γιώργος Μαρίνος, τραγουδιστής και ηθοποιός.

1942: Γεννήθηκε ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ, άγγλος τραγουδοποιός. («Beatles», «Wings»)

1943: Η κατοχική κυβέρνηση Ράλλη ιδρύει τα Τάγματα Ασφαλείας.

1967: Ο Τζίμι Χέντριξ βάζει φωτιά στην κιθάρα του κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του Φεστιβάλ του Μόντερεϊ.


sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έτσι ναυάγησε η συγκυβέρνηση


Η διαρροή που εξόργισε τον Παπανδρέου

Έπεσε ως ιδέα στην εικοσάλεπτη συζήτηση Παπανδρέου Σαμαρά ο σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας αλλά δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος. 

Καθοριστικό ρόλο στο «ναυάγιο» έπαιξε η διαρροή που έγινε εκ μέρους της ΝΔ από συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, οι οποίοι έδωσαν σε δημοσιογράφους λέξη προς λέξη το διάλογο που είχε ο Αντώνης Σαμαράς με τον πρωθυπουργό. Δεν ήταν διαρροή απλώς της είδησης, αλλά όλων εκείνων των επίμαχων σημείων της διαπραγμάτευσης. Και η διαρροή χρεώθηκε προσωπικά μόνο στον πρόεδρο της ΝΔ, γιατί μόνο αυτός γνώριζε τι είχε ειπωθεί. Αυτό ήταν που εξόργισε τον Γ.Παπανδρέου. 

Όπως αναφέρει σήμερα ο «Κόσμος του Επενδυτή», μετά τη διαρροή, ο πρωθυπουργός άρχισε να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από υπουργούς και συνεργάτες του για να επανεξετάσει την πρότασή του. Έτσι άρχισε μια διαδικασία τορπιλισμού της ιδέας, με τον Γ.Παπανδρέου να βάζει στη συζήτηση νέους όρους, τους οποίους εκτιμούσε πως δεν θα αποδεχόταν ο Α.Σαμαράς. Και ο πιο σημαντικός από αυτούς αφορούσε τη διάρκεια της νέας κυβέρνησης.

νεςσβεαστ.γρ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Η αναδιάρθρωση του χρέους δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη»

Μία αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, ύψους 340 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και θα έπληττε την αξιοπιστία της χώρας στις αγορές ομολόγων, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εσωτερικές αγορές.

Ο εξαναγκασμός των ιδιωτών πιστωτών της Ελλάδας να συμμετάσχουν σε ένα προσεχές πακέτο βοήθειας θα μετρούσε ως αναδιάρθρωση και δεν συζητείται καν, δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

"Αυτό το θέμα μιας αναδιάρθρωσης... δεν βρίσκεται πάνω στο τραπέζι", είπε. "Θα ανέβαλλε μόνο το πρόβλημα και την επόμενη μέρα μια αναδιαρθρωμένη Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τις ίδιες ακριβώς δυσκολίες και δεν θα είχε πια οποιαδήποτε αξιοπιστία προκειμένου να δανειστεί."

Επικαλούμενες τη γερμανική και τη γαλλική υποστήριξη σε ένα σχέδιο για την εμπλοκή ιδιωτών κατόχων ομολόγων όπως οι τράπεζες σε καθαρά εθελοντική βάση, ο Μπαρνιέ είπε:

"Το να επιβάλλεις μια προσπάθεια θα ήταν σαν να αναγνωρίζεις μια αναδιάρθρωση κι αυτό δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη."



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Οι Αγανακτισμένοι είναι τραμπούκοι»!


Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, πιο προκλητικός από ποτέ, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, χαρακτήρισε «τραμπούκους» τους αγανακτισμένους πολίτες και «αθλιότητες» τα όσα πράττουν έξω από τη Βουλή, ενώ υπέδειξε για ακόμη μία φορά το ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις μεγάλες συγκεντρώσεις στις πλατείες. Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «5 και 10 άτομα, που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα, δεν αποτελούν το σύνολο των πολιτών».
Προφανώς, κύριε Πάγκαλε, πρέπει να αλλάξετε γυαλιά, γιατί η μυωπία σας μάλλον έχει ανέβει κατά πολύ… 10 άτομα, εσείς είδατε μόνο έξω από τη Βουλή; Μήπως και οι εικόνες με όλους τους δρόμους γεμάτους και τον κόσμο να φτάνει την τελευταία φορά ακόμη και το 1.000.000, ήταν προϊόν φωντομοντάζ; Διαψεύδετε τα αυτιά μας τόσο καιρό, αρνούμενος ότι μας είπατε «λεφτά υπάρχουν», διαψεύδετε τώρα και τα μάτια μας;

prionokordela.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο έλεος κλεφτών οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω κρίσης !


Η έλλειψη προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού ανοίγει την όρεξη ανθρώπων που θέλουν να βγάλουν χρήματα πουλώντας την κοινή μας κληρονομιά.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί γιατί ο Πολιτισμός φέρεται να είναιπολυτέλεια εν μέσω κρίσης.

Έτσι μπορεί οι τουρίστες να φεύγουν απογοητευμένοι απο τους αρχαιολογικούς μας χώρους που μερικές φορές υπολειτουργούν, αλλά άλλοι τρίβουν τα χέρια τους, με την αφυλαξία. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2011 είχαμε μέχρι στιγμής δύο μεγάλες κλοπές σε αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με επιστήμονες, η λεηλάτηση φέτος είναι τόση, όση τις δεκαετίες του 70 και του 80. Στις προτιμήσεις έρχονται πρώτα τα εκκλησιαστικά κειμήλια και ακολουθούν τα αρχαία.

Την ανησυχία επιτείνει το γεγονός ότι υπάρχουν μουσεία της χώρας, όπου δεν υπάρχει καν καταγραφή των αρχαίων θησαυρών, καθώς δεν υπάρχει επιστημονικό προσωπικό. Σε αυτή την περίπτωση αν γίνει κάποια κλοπή, δεν θα μπορεί να αποδειχτεί τίποτα.

Η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστιικών Αγαθών κ. Προσκυνητοπούλου αναφέρει στην εφημερίδα: "Έχουμε κυρίως λαθρανασκαφές σε αφύλακτους χώρους όπου σκάβουν επιτήδειοι. Σ' αυτόν τον τομέα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα".



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Για δεύτερη ημέρα η Μαλαισία δέχεται ηλεκτρονικές επιθέσεις


Αντίποινα στη λογοκρισία του WikiLeaks

Διάφοροι ακτιβιστές επιτίθενται σε κυβερνητικά web sites της Μαλαισίας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, πριν καν καταφέρει η κυβέρνηση να επαναφέρει σε πλήρη λειτουργία το portal της, που δέχθηκε επίθεση εχθές.

Οι επιθέσεις, γίνονται από το περιβόητο πλέον γκρουπ Anonymous, αλλά και από άλλα γκρουπ, σαν αντίποινα για το ότι η Μαλαισιανή κυβέρνηση, λογόκρινε το WikiLeaks.

Στις επιθέσεις που ξεκίνησαν εχθές, 91 sites της χώρας δέχθηκαν επίθεση, με τα 51 από αυτά να είναι κυβερνητικά. Σήμερα, οι επιθέσεις είναι λιγότερες, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένος αριθμός. Οι hackers, χτύπησαν επίσης και πολυεθνικές εταιρείες και οργανισμούς.

Οι πληροφορίες για το διήμερο μπαράζ ηλεκτρονικού πολέμου είναι περιορισμένες από τα κυβερνητικά στελέχη, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι βρίσκονται στα ίχνη κάποιων εκ των δραστών, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ντόπιοι.

Εκτός της Μαλαισίας, για διάφορους πολιτικούς λόγους, επιθέσεις έχουν δεχθεί τις τελευταίες ημέρες διάφορα web sites στη Συρία, την Τυνησία, την Αίγυπτο και την Ινδία.

e-pcmag.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σχεδίαζαν τη ρύθμιση του χρέους ένα χρόνο πριν !


Τι αποκαλύπτεται σε έγγραφο του ΔΝΤ

Προδιαγεγραμμένη – κατόπιν μυστικών συνεννοήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – φαίνεται ότι ήταν η πορεία της χώρας μας προς το γκρεμό της επαπειλούμενης χρεοκοπίας, δηλαδή στη φάση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αυτή τη στιγμή. 

Το σχέδιο-σοκ, το οποίο άρχισε να υλοποιεί η κυβέρνηση από το φθινόπωρο του 2009, όπως και οι τελικοί στόχοι αυτού έχουν αρχίσει πλέον να αποκαλύπτονται, όπως αναφέρει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος». 

Σιγά-σιγά έρχονται στο φως στοιχεία-σοκ για τις κρυφές συμφωνίες της κυβέρνησης με τις δάνειες δυνάμεις.

Η εφημερίδα φέρνει σήμερα στο φως ένα ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί τουλάχιστον 13 μήνες πριν. Πρόκειται για ένα δημοσίευμα τύπου Q&A που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΔΝΤ, στις 9 Μαΐου του 2010. 

Μια από τις ερωτήσεις ήταν η ακόλουθη: «Δεν θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος της;». Η απάντηση ήταν ότι η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και δεν αποτελεί πανάκεια. 

Ωστόσο, στο τέλος υπήρχε μία είδηση σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Εκεί φαινόταν, σύμφωνα πάντα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ότι η Ελλάδα θα έφθανε στη διαδικασία αναχρηματοδότησης των δανειακών της αναγκών και στην εθελοντική επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. 

Συγκεκριμένα, αναφερόταν το εξής: «Η συνετή διαχείριση του χρέους αποτελεί μέρος του κυβερνητικού προγράμματος. Η ελληνική κυβέρνηση εκσυγχρονίζει τη στρατηγική της για τη διαχείριση του χρέους και τα μέσα για τη διασφάλιση επαρκούς διαχείρισης του κινδύνου, ενώ θα διερευνηθεί το εύρος μιας συντονισμένης εθελούσιας συμφωνίας περιστροφής του χρέους με τις ομάδες των επενδυτών».
newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αν οι Έλληνες επιλέξουν τη χρεοκοπία ;


Οι συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα εστίαζαν κατά κύριο λόγο στα διεθνή σχέδια για τη σωτηρία της Ελλάδας.
Ενώ σε εγχώριο επίπεδο τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα κυβέρνηση, η Wall Street Journal παρουσιάζει μια διαφορετική οπτική.
Επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπραγματεύονται σκληρά το σχέδιο για την ελληνική οικονομία, ο Alen Mattich διερωτάται τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα έπαιρνε την απόφαση ότι δεν θέλει να διασωθεί.
Αναφέρεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν ουσιαστικά "μπουχτίσει" από τα μέτρα λιτότητας, τονίζοντας ότι είναι απρόθυμοι να συναινέσουν σε ακόμα πιο επώδυνες συνθήκες για να αποφευχθεί η χρεοκοπία.
Τα τελευταία χρόνια, όπως σημειώνει, οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν καταστεί ρουτίνα, με τους Αθηναίους να βρίσκονται στους δρόμους, αντιδρώντας στα συνεχή μέτρα λιτότητας.
Η Ελλάδα έχει αρχίσει να αναρωτιέται αν υπάρχει πιο εύκολος δρόμος για να βγει από την κρίση, με το παράδειγμα της Αργεντινής να προσελκύει τα βλέμματα.
Η Αργεντινή, που άρχισε να ανακάμπτει τρία χρόνια μετά τη χρεοκοπία της, ενδεχομένως εκλαμβάνεται από τους Έλληνες ως η μόνη εναλλακτική επιλογή.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα αποφάσιζε να βγει από τη νομισματική ένωση, θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μία τέτοια ενέργεια θα ενείχε τον κίνδυνο μιας συστημικής κρίσης του χρηματοπιστωτικού τομέα σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Δεδομένης μίας "ανεξέλεγκτης" οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο Alen Mattich επισημαίνει ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δήλωνε την πρόθεσή της να χρεοκοπήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρούσε σε τεράστιους συμβιβασμούς ή ακόμα και θα διέγραφε το χρέος.
Αυτό που τελικά απομένει να δούμε είναι ποιος θα πει την τελευταία κουβέντα  σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα και οδηγούν τους Έλληνες στην εξαθλίωση...

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...