Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

...Γνωριζόμαστε από κάπου;

...Γνωριζόμαστε από κάπου;

Το πρόσωπο του άντρα της φωτογραφίας ίσως σας φαίνεται γνωστό, ίσως και όχι. Πρόκειται για την πιο γνωστή μούμια του κόσμου, τον Ότζι, η οποία το 1991 είχε εντοπιστεί σε παγετώνα στην κοιλάδα Oetz, στο ανατολικό τμήμα των Άλπεων. 

Με τη βοήθεια τρισδιάστατων εικόνων και προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην ιατροδικαστική, οι καλλιτέχνες Αλφόνς και Άντρι Κένις κατάφεραν να δώσουν μορφή στη μούμια (στην κάτω εικόνα) και στη συνέχεια να κατασκευάσουν το μοντέλο του άντρα που βλέπετε στην φωτό

Το μόνο που δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν ήταν το χρώμα των ματιών του προϊστορικού άνδρα, γι αυτό αποφάσισαν να τα κάνουν καστανά. Τον έντυσαν με δέρμα κατσίκας, βάσει των ευρημάτων που κάλυπταν το σώμα της μούμιας όταν είχε ανακαλυφθεί.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Oetzi, που έζησε πριν από 5.300 χρόνια είχε ύψος 1,59μ., ενώ πιθανότατα υπέκυψε σε τραύματα από βέλος και ρόπαλο σε ηλικία περίπου 46 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ






πηγή: pyles
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εξαπολύει νέες απειλές ο Καντάφι

Εξαπολύει νέες απειλές ο Καντάφι

Οι Λίβυοι θα πεθάνουν κατά χιλιάδες αν οι ΗΠΑ ή άλλες ξένες δυνάμεις εισβάλουν στη Λιβύη, απείλησε σήμερα ο Μουάμαρ Καντάφι, σημειώνοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να συζητήσει συνταγματικές και άλλες νομικές μεταρρυθμίσεις χωρίς να γίνει χρήση βίας.

«Θέλουν να γίνουμε σκλάβοι για άλλη μια φορά όπως ήμασταν σκλάβοι των Ιταλών», δήλωσε ο Καντάφι, «δεν θα το δεχθούμε ποτέ. Θα μπούμε σε έναν αιματηρό πόλεμο και οι Λίβυοι θα πεθάνουν κατά χιλιάδες αν εισβάλουν οι ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ».

Ο Λίβυος ηγέτης κατηγόρησε επίσης τα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι δεν έχουν δείξει τις «τεράστιες διαδηλώσεις» που έχουν γίνει για να τον υποστηρίξουν.

«Η πλειοψηφία αυτών που σκοτώθηκαν σκοτώθηκε από τρομοκράτες, οι οποίοι επιτέθηκαν σε στρατιωτικά κέντρα», επανέλαβε, επιρρίπτοντας εκ νέου την ευθύνη στην Αλ Κάιντα και προσέθεσε: «Θα πολεμήσουμε μέχρι να πέσει και ο τελευταίος άνδρας και η τελευταία γυναίκα».

Επίσης, ο Λίβυος ηγέτης σημείωσε ότι τα κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα του είναι ασφαλή, αλλά ότι η παραγωγή πετρελαίου της χώρας βρίσκεται «στο χαμηλότερο επίπεδο» και ότι οι ξένες εταιρείες ανησυχούν λόγω των κακοποιών.

Ο συνταγματάρχης Καντάφι δεσμεύτηκε να χορηγήσει αμνηστία «σε όλους όσοι παραδώσουν τα όπλα τους και επιστρέψουν στα σπίτια τους» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν θα φύγει ποτέ από τη Λιβύη.

Εξάλλου και ο πρώην επικεφαλής του πρωτοκόλλου του Καντάφι, Νούρι ελ Μισμάρι, ο οποίος έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία, δήλωσε σήμερα από το Παρίσι ότι ο Λίβυος ηγέτης «θα πολεμήσει μέχρι τέλους».

Ο Καντάφι «βρίσκεται στην Τρίπολη, όπου αλλάζει συνέχεια τόπο κατοικίας», αλλά «δεν θα φύγει στο εξωτερικό, θα πολεμήσει μέχρι τέλους», δήλωσε ο Μισμάρι.

Ο κύκλος των πιστών του Καντάφι «έχει περιοριστεί» από τότε που άρχισε η εξέγερση εναντίον του, σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «του απομένει ακόμη μια ομάδα η οποία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αγωνιστεί στο πλευρό του» καθώς τα μέλη της «έχουν διαπράξει εγκλήματα».

Το γεγονός ότι ο Καντάφι κάλεσε μισθοφόρους οφείλεται στο ότι «δεν είχε ποτέ εμπιστοσύνη στο στρατό», εξήγησε εξάλλου ο Μισμάρι, αρνούμενος να αποκαλύψει τις χώρες προέλευσης των μισθοφόρων αυτών, καθώς αυτό «αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα».

Ο Μισμάρι δήλωσε επίσης ότι τάσσεται εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, αλλά ζήτησε την καταστροφή των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης «προκειμένου να εμποδιστεί η αεροπορία του Καντάφι να βομβαρδίζει» αντικαθεστωτικούς.

Σε 6.000 ανέρχονται οι νεκροί της καταστολής της εξέγερσης στη Λιβύη κατά του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, εκ των οποίων οι 3.000 βρίσκονται μόνον στην Τρίπολη, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Λιβυκής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Άλι Ζεϊντάν.

Πηγή newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Συγχωροχάρτι από τον Πάπα: «δεν σκότωσαν οι Εβραίοι το Χριστό»




Δε φταίνε οι Εβραίοι για το θάνατο του Ιησού αποφάνθηκε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ και την άποψή του αυτή την έκανε βιβλίο. 

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ», όπως τιτλοφορείται το βιβλίο του Ποντίφηκα, κυκλοφορεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και στο δεύτερο κεφάλαιό του, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας διατυπώνει τη θεωρεία το, απαλλάσσοντας τους Εβραίους από μια κατηγορία που στοιχειώνει επί αιώνες τις σχέσεις τους με τους Χριστιανούς.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επίσημα έχει απαλλάξει τους Εβραίους από τη «συλλογική ενοχή» για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, με σημαντική απόφασή της κατά τη Δεύτερη Σύνοδό της εν Βατικανώ στη διάρκεια του 1965.

Για πρώτη φορά, ένας Πάπας τόσο λεπτομερειακά και εξαντλητικά συγκρίνει και τεκμηριώνει με βάση τις υπάρχουσες αφηγήσεις στην Καινή Διαθήκη για τη θανάτωση του Ιησού Χριστού, μετά την απόφαση που έλαβε σχετικά ο Ρωμαίος Πόντιος Πιλάτος.

«Πρέπει να διερωτηθούμε τώρα: ποιοι ακριβώς ήταν οι κατήγοροι του Ιησού Χριστού;», γράφει ο Πάπας, σε αντίστιξη με τους ισχυρισμούς στο κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο πως «ήταν οι Εβραίοι».

«Το ότι ο Ιωάννης χρησιμοποιεί την έκφρασή αυτή ουδόλως και κατά καμία έννοια σημαίνει, όπως θα μπορούσε να υποθέσει ο σύγχρονος αναγνώστης, ότι "ο λαός του Ισραήλ, γενικώς, είναι ρατσιστής στο χαρακτήρα του"».

«Τελικά, ο Ιωάννης ήταν Εβραίος, όπως κι ο Ιησούς Χριστός κι οι υποστηρικτές του. Όλη η πρώιμη χριστιανική κοινότητα αποτελείτο από Εβραίους», γράφει ο Πάπας.

Ο Ιωάννης αντιδιαστέλλει με την «Αριστοκρατία στο Ναό», που ήθελε να θανατωθεί ο Ιησούς Χριστός επειδή δήλωνε: «είμαι ο βασιλιάς των Εβραίων», παραβιάζοντας τον θρησκευτικό τους Νόμο. «Η Αριστοκρατία του Ναού ήταν η πραγματική ομάδα κατηγόρων του Ιησού Χριστού, όχι οι Εβραίοι της εποχής του», συμπεραίνει ο Πάπας. 



Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πάνω από 35.000 εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους μέσω Facebook






Με το που έγινε γνωστή η εν ψυχρώ δολοφονία των δυο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, χρήστες του ίντερνετ άνοιξαν σελίδα στην μνήμη τους στο Facebook.






'Ετσι, από τα ξημερώματα χιλιάδες χρήστες επσικέπτονται την σελίδα
ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙ.ΑΣ και εκφράζουν την οργή τους αλλά και τον αποτροπιασμό τους για τα τραγικά γεγονότα.

Γράφει κάποιος:

Πως να πείς συλληπητήρια..και τι να πεις σ' αυτούς τους γονείς που χάσαν τα παλληκάρια τους;Δεν υπάρχουν λόγια.Αυτά τα παιδιά που είναι καθημερινά εκτεθειμένα στον κίνδυνο για την δική μας ασφάλεια,καλό είναι να αισθάνονται την αγάπη μας κάθε μέρα και όχι μόνο όταν βρίσκονται σε τέτοιες καταστάσεις.Να περάσει το μήνυμα στα παιδιά,μα και σε εμάς τους μεγαλύτερους,ότι ο Αστυνομικός είναι προστάτης και φίλος.Ο Θεός ας δώσει κουράγιο στις οικογένειες τους και μακάρι να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!

.. κάποιος άλλος συμπληρώνει:


ΠΑΙΖΑΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΑΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΣΑΣΤΝ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΡΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΡΚΑ ΜΑΣ ΠΑΣΧΙΖΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΚΥΤΤΑΖΑΤΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΝΑΤΕ ΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΙΜΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΑ


......

...για να συνεχίσουν πολλοί πολλοί ακόμα :




"Γιέ μου, σπλάχνο τῶν σπλάχνων μου, καρδούλα τῆς καρδιᾶς μου,
πουλάκι τῆς φτωχιᾶς αὐλῆς, ἀνθὲ τῆς ἐρημιᾶς μου,
πῶς κλείσαν τὰ ματάκια σου καὶ δὲ θωρεῖς ποὺ κλαίω
καὶ δὲ σαλεύεις, δὲ γρικᾷς τὰ ποὺ πικρὰ σοῦ λέω;
Στὴ στράτα ἐδῶ καταμεσὶς τ᾿ ἄσπρα μαλλιά μου λύνω
καὶ σοῦ σκεπάζω τῆς μορφῆς τὸ μαραμένο κρίνο.
Φιλῶ τὸ παγωμένο σου χειλάκι ποὺ σωπαίνει
κι εἶναι σὰ νὰ μοῦ θύμωσε καὶ σφαλιγμένο μένει.
Δὲ μοῦ μιλεῖς κι ἡ δόλια ἐγὼ τὸν κόρφο δές, ἀνοίγω
καὶ στὰ βυζιὰ ποὺ βύζαξες τὰ νύχια, γιέ μου μπήγω."





Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"'Εκοψαν" τις δωρεάν μετακινήσεις με αστικά ΚΤΕΛ σε ατομα με αναπηρίες!




Τα άτομα με ειδικές ανάγκες τον τελευταιο ένα μήνα δεν μπορούν να μπουν δωρεάν στα αστικά λεωφορεία.

Ενώ μέχρι τώρα, με την επιδειξη της κάρτας ΑΜΕΑ έμπαιναν δωρεάν στα αστικά λεωφορεία,  τώρα τους ζητούν να πληρώσουν γιατί λένε δεν τους έχει δοθει επιδότηση. Όπως λέει ο κύριος Τατόλης, το κόστος για αυτον είναι δυσβάχτο καθώς πρέπει να δίνει 1,50 ευρώ για κάθε διαδρομή. Για να πάει και να γυρίσει από το νοσοκομείο θέλει καθημερινά 3 ευρώ και χρειάζεται οπωσδηποτε συνοδό καθώς τα αστικα στα Γιάννενα δεν έχουν μπάρες. Αρα μαζί με την μητέρα του που συνήθως τον συνοδεύει πληρώνουν καθε μέρα 6 ευρώ μόνο για να πανε και να έρθουν απο το νοσοκομείο.



Σύμφωνα με απόφαση της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Κτελ, όπως αναφέρει και σχετική ανακοίνωση, με αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν καταβλήθηκε στα ΚΤΕΛ η δεύτερη δόση του 2010 για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία. Δόθηκε παράταση για τη δωρεάν μεταφορά τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου με την ελπίδα ότι θα υπογραφεί η νέα σύμβαση για το 2011, όμως αν και έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ως εκ τούτου λοιπόν καλούνται άπαντα τα ΚΤΕΛ να μη δέχονται τη δωρεάν μετακίνηση των κατόχων καρτών ΑΜΕΑ. «Εξαίρεση να υπάρχει μόνο για τους τυφλούς συνανθρώπους μας» τονίζεται χαρακτηριστικά στο τέλος της σχετικής ανακοίνωσης.

Το θεμα απο το Υπουργείο Υγείας χειρίζεται ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Γιώργος Κατριβάνος, με τον οποίο το newsit επικοινώνησε και αναμένουμε την παρέμβασή του. 

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εβδομήντα απεργοί πείνας από την Υπατία στα νοσοκομεία

Εβδομήντα απεργοί πείνας από την Υπατία στα νοσοκομεία


Εβδομήντα λαθρομετανάστες, απεργοί πείνας, από το κτίριο Υπατία έχουν μεταφερθεί από το Σάββατο μέχρι τώρα στα νοσοκομεία της Αθήνας. Σύμφωνα με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν, έχουν προβλήματα αφυδάτωσης και ανερχόμενης νεφρικής ανεπάρκειας. 

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που τους παρακολουθεί, Θανάσης Καραμπέλης, τονίζει ωστόσο ότι αυτοί που βρίσκονται στα νοσοκομεία δεν κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους. Και επίσης δεν υπάρχει κανένας φόβος να προκληθούν βλάβες στην υγεία τους.

Από την άλλη οι μετανάστες που έχουν σταματήσει να πίνουν νερό φτάνουν τους 55 και αυτό σύμφωνα με τον κ. Καραμπέλη σημαίνει ότι σήμερα και αύριο θα μεταφέρονται μαζικά και άλλοι μετανάστες στα νοσοκομεία.
Πηγή  newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δωρέαν εξετάσεις για το έντερο από σήμερα

Δωρέαν εξετάσεις για το έντερο από σήμερα

Πρόγραμμα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του παχέος εντέρου ξεκινά το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ (ΔΔΥ).

Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, με ένα τηλεφώνημα στο 210-99 75 550, να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως την 31η Μαρτίου.

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Θρήνος και οργή για το μακελειό




Την έλλειψη κατάλληλης εκπαίδευσης και συντονισμού καταγγέλλουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής, που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) έξω από τη ΓΑΔΑ, στο πλαίσιο της ημίωρης αποχής από τα καθήκοντά τους, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών αστυνομικών, στο Ρέντη.
"Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και το σωστό συντονισμό", κατήγγειλε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής.
Ο κ. Μακρής κατήγγειλε ότι τα περιπολικά θα έπρεπε να σπεύσουν στο σημείο για να ενισχύσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά είναι απασχολημένα με τη φύλαξη των πολιτικών.
"Δεν είμαστε διατεθειμένοι να χάνουμε ζωές, όταν κάποιοι δεν κάνουν τη δουλειά τους", καταγγέλλουν οι αστυνομικοί.
"Δεν αρκούν τα συλλυπητήρια. Μπορεί στη θέση των παιδιών να ήταν ο γιος ή η κόρη καθενός, γιατί στις υπηρεσίες αυτές υπηρετούν και γυναίκες. Αύριο θα τύχει σε μας. Και κωφεύουν όλοι", καταγγέλλουν.
Oι αστυνομικοί υπάλληλοι Αττικής από τις 12 ώς τις 12:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (02/03) απέχουν από τα καθήκοντά τους, κατηγορώντας την ηγεσία της ΕΛΑΣ για επιχειρησιακά λάθη στην καταδίωξη, που οδήγησε στο μακελειό.
"Μιλάμε για τεράστια απόσταση από το Μενίδι στου Ρέντη, κατά την οποία δεν υπήρξε καμία ενίσχυση των τεσσάρων αστυνομικών από άλλες δυνάμεις, τα περιπολικά ήταν ακινητοποιημένα", κατήγγειλε στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος Ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος.
Οι συγκεντρωμένοι αστυνομικοί απέτισαν φόρο τιμής στους αδικοχαμένους συναδέλφους τους, φωνάζοντας "αθάνατοι”".


 
Πηγή news247.gr 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ερντογάν: "Με κορόιδεψε ο Γιώργος"





Κατηγορίες προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι δεν τήρησε την προεκλογική υπόσχεσή του, σχετικά με το δικαίωμα των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης να εκλέγουν τον μουφτή τους, απηύθυνε ο  πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο Ντίσελντορφ.
Σημείωσε μάλιστα ότι εκείνος μάλιστα δέχθηκε να δοθεί η τουρκική υπηκοότητα σε μέλη της Ιεράς Συνόδου, ώστε να μπορεί στο μέλλον να εκλεγεί νέος Πατριάρχης.
Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Ερντογάν, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα σημείωναν ότι «θέματα Ελλήνων πολιτών είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης» και δεν πρόκειται να εμπλακεί σε συζήτηση για τα θέματα αυτά με τρίτες χώρες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Star, ο κ. Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον του τουρκογερμανικού οικονομικού συνεδρίου στο Ντίσελντορφ, αναφέρθηκε στις θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία λέγοντας:
«Στην Τουρκία υπάρχει Πατριαρχείο, του οποίου τα μέλη εκλέγονται από την Ιερά Σύνοδο. Τα μέλη της Συνόδου πρέπει να είναι υπήκοοι της Τουρκικής Δημοκρατίας. Στην τελευταία εκλογή, η Ιερά Σύνοδος δεν αποτελούνταν από Τούρκους υπηκόους. Με αυτά τα δεδομένα έγινε και η εκλογή του Πατριάρχη. Η εκλογή αυτή δεν ήταν νόμιμη. Αυτό το ανέφερα στον τότε Πρωθυπουργό Καραμανλή».
Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι «κατά την περίοδο Παπανδρέου, επανέφερα το θέμα. Στο μεταξύ εξήγησα την κατάσταση και στον αξιότιμο Βαρθολομαίο. Είπα να ζητήσουν να γίνουν υπήκοοί μας, ώστε να είναι όλα σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης. Έκαναν τις αιτήσεις τους, τους δώσαμε την τουρκική υπηκοότητα και έτσι επιτεύχθηκε η νομιμότητα».
Ελληνικές πηγές διευκρίνιζαν πάντως ότι στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν αναφέρεται η ανάγκη τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να έχουν τουρκική υπηκοότητα. Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του νομάρχη Κωνσταντινουπόλεως.
Στη συνέχεια όμως, ο κ. Ερντογάν επανήλθε στη γνωστή γραμμή της αμοιβαιότητας, συνδέοντας το θέμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τους μουφτήδες στη δυτική Θράκη.
«Αυτό γιατί το λέω; Δεν είχαμε την ίδια ανταπόκριση στη δυτική Θράκη. Στην Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται τους εκλεγμένους μουφτήδες στη δυτική Θράκη, επιθυμεί να τους διορίζει η ίδια. Πώς μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο; Οι θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων μπορούν να διορίζονται από την κυβέρνηση της χώρας ως δημόσιοι υπάλληλοι; Θα πρέπει οι μουσουλμάνοι να εκλέγουν τον μουφτή τους οι ίδιοι».
Και κατέληξε: «Μου έδωσαν το λόγο τους αλλά δεν τον τήρησαν. Παρακολουθούμε το θέμα».
Πηγή newsbeast.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τεράστια ερωτήματα για το μακελειό στου Ρέντη – Μόλις 22 και 23 ετών οι νεκροί αστυνομικοί


Δυο νεαροί αστυνομικοί άφησαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος χθες το απόγευμα στου Ρέντη. Ο Γιάννης Ευαγγελινέλης και ο Γιώργος Σκυλογιάννης υπηρετούσαν στο σώμα από το 2008 και το 2009, μόλις δυο χρόνια ο πιο έμπειρος.



Εκπαιδευμένοι, αλλά και με αρκετά περιστατικά στο ενεργητικό τους καθώς η ομάδα ΔΙΑΣ καθημερινά είναι στην πρώτη γραμμή, όπως κάθε μέρα έτσι και χθες το απόγευμα απάντησαν στο σήμα μετά τη ληστεία στο περίπτερο στο Μενίδι και ανέλαβαν δράση.
Κάπου εδώ ξεκινούν μια σειρά από ερωτήματα.

Αναπάντητα ερωτήματα

Η αστυνομία είχε από την πρώτη στιγμή την περιγραφή και τον αριθμό του τζιπ των δραστών το οποίο οι πληροφορίες λένε ότι είχε εμπλοκή και στη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια με λεία 250.000.
Δόθηκε η απαραίτητη σημασία στο περιστατικό ή στήθηκε μια επιχείρηση... ρουτίνας για μια ακόμη ληστεία;
Οι πρώτες κινήσεις δείχνουν ότι η επιχείρηση οργανώθηκε καλά. 15 μοτοσικλέτες ανέλαβαν δράση. Σχεδόν 30 αστυνομικοί με έναν στόχο.

Ακολούθησε “διακριτική” παρακολούθηση του τζιπ, πόσο διακριτική ήταν όμως από τη στιγμή που οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών και αποφάσισαν να στήσουν ενέδρα;
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, όπως έπρεπε ζήτησαν ενισχύσεις. Οι ενισχύσεις έφτασαν. Ήταν τρία περιπολικά τα οποία τα επιχειρησιακά σχέδια λένε ότι “πάνε μπροστά” και καλύπτουν τους μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ.
Αυτό όμως φαίνεται δεν έγινε. Όταν οι δράστες βγήκαν από τη λεωφόρο Κηφισού, ύστερα έστριψαν και από τον παράδρομο και μπήκαν στην Περικλέους δεν ακολουθούνταν από περιπολικό αλλά από τις δύο μηχανές με τους τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Γιατί δεν είχαν κάλυψη οι 4 ηρωικοί αστυνομικοί; Υπήρξε λάθος εκτίμηση από τους ίδιους, λάθος οδηγίες από τον επικεφαλής;
Μένει να απαντηθεί. Το ζήτημα είναι ότι βρέθηκαν απέναντι στις κάννες ενός “καλάσνικοφ” και ενός πιστολιού, δέχθηκαν 23 σφαίρες.
Οι δύο νέοι δέχθηκαν το πρώτο κύμα και έπεσαν. Οι άλλοι δύο συνάδελφοί τους κατάφεραν να ανταποδώσουν τα πυρά.
16 φορές πυροβόλησαν κατά των δραστών. Οι αδίστακτοι κακοποιοί κατάφεραν όμως να ξεφύγουν.
Παρά την παρουσία, σύμφωνα με τα στοιχεία, άλλων 11 μηχανών και τριών περιπολικών. Πως μπόρεσαν να ξεφύγουν οι δράστες;
Λεπτό προς λεπτό η καταδίωξη που κατέληξε σε τραγωδία 

Εκτός κινδύνου οι δύο τραυματίες

Οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο του μακελειού είχαν να αντιμετωπίσουν δυο καταστάσεις δύσκολες. Είχαν έναν συνάδελφο νεκρό, έναν ακόμη με μια σφαίρα στο κεφάλι και δυο πεσμένους μέσα στα αίματα τραυματισμένους πιο ελαφρά.
Ακολούθησε ένας πανικός. Κλήθηκαν νέες ενισχύσεις, αλλά και ασθενοφόρα. Φάνηκε όμως ότι οι ενισχύσεις δεν κατάφεραν να εγκλωβίσουν τους δράστες που όλα δείχνουν ότι γνώριζαν πολύ καλά την περιοχή και γι αυτό την επέλεξαν ως τόπο ενέδρας και ύστερα διαφυγής.
Ευτυχώς η μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο ήταν άμεση. Για τους δύο που δέχθηκαν από μια σφαίρα στο στομάχι και το πόδι αποδείχθηκε σωτήρια. Οι γιατροί κατάφεραν να τους περιθάλψουν, να βγάλουν τις σφαίρες και πλέον νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Οκτώ ήταν συνολικα οι αστυνομικοί που δέχτηκαν σφαίρες. Από τους άλλους τέσσερις αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο ως ενισχύσεις των τεσσάρων συναδέλφων τους, οι δύο δέχτηκαν σφαίρες στα κράνη και οι άλλοι δύο στα αλεξίσφαιρα γιλέκα, χωρίς να τραυματιστούν.



Ζήτημα τιμής


Για “δολοφόνους αστυνομικών” κάνουν λόγο οι συνάδελφοί τους. Μιλούν για ανθρώπους αδίστακτους, οργανωμένους, που δεν διστάζουν να εμπλακούν σε μάχη.
200 αστυνομικοί έψαχναν όλη τη νύχτα σπίτι, σπίτι στου Ρέντη με τα όπλα στα χέρια. Δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος των ίδιων.
Το αυτοκίνητο, διάτρητο από τις σφαίρες των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εντοπίστηκε, μέσα οι δολοφόνοι είχαν αφήσει και τα όπλα τους. Φαίνεται ότι είχαν και άλλο μέσο διαφυγής, αλλά και άλλα όπλα.
Τώρα η σύλληψή τους αποτελεί ζήτημα τιμής για τους αστυνομικούς.

“Άρωμα” τρομοκρατίας;

Ο υπουργός διέκοψε την επίσκεψή του στην Τουρκία και επέστρεψε αργά τη νύχτα. Με τις δηλώσεις του άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ακόμη και αυτό της τρομοκρατίας.

Ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Είτε οι δράστες προέρχονται από το χώρο του οργανωμένου εγκλήματος, είτε από το χώρο της τρομοκρατίας έχουν επιλέξει τη συνέχιση του κύκλου του αίματος.
Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες, αλλά η χρήση των καλάσνικοφ οδηγεί σε συμπεράσματα όπου αυτή τη στιγμή δεν μπορεί κανείς να τα επιβεβαιώσει, οδηγεί όμως σε ενδείξεις πολύ σοβαρές, γιατί καλάσνικοφ χρησιμοποιούν και οι ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος που δρουν και η τρομοκρατία. Γι αυτό, το επαναλαμβάνω, ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα μέχρι να βρεθούν όλες οι ενδείξεις εκείνες οι οποίες θα μας οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι τότε όμως εκείνο το οποίο έχω να πω εγώ είναι ότι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για αυτό το έγκλημα. Γιατί είναι έγκλημα αυτό το οποίο συνέβη. Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου. Και φοβάμαι ότι κινδυνεύουν και όλοι οι αστυνομικοί οι οποίοι αυτή τη στιγμή δίνουν τη μάχη τους για την προστασία των πολιτών
"

Οι ληστές φαίνεται ότι εμπλέκονται και στη ληστεία στα Άσπρα Σπίτια που από την πρώτη στιγμή ερευνήθηκε ως μια ακόμη ληστεία για... την ενίσχυση του “τρομοκρατικού ταμείου”.
Όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά, μένουν όμως ανοιχτά και τα ερωτήματα.



Πηγή newsit.gr

Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...