Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τριήμερες εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα Τηλεπικοινωνιών και Μουσείων


Νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17 Μαΐου), αλλά και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου).

Στο πλαίσιο των εορταστικών δράσεων, παιδιά και ενήλικες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τις τηλεπικοινωνίες, αλλά και την ανθρώπινη επικοινωνία μέσα από τα διαδραστικά  του προγράμματα.

Στο φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων του ICOM «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή», βασίζεται και το τριήμερο δράσεων (17-19 Μαΐου) που διοργανώνεται από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Για πρώτη φορά το Μουσείο θα φιλοξενήσει μια πρωτότυπη εκπαιδευτική και εικαστική εμπειρία για παιδιά 7-11 ετών και τους γονείς τους, η  οποία θα περιστρέφεται γύρω από τρεις άξονες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα περιλαμβάνουν θεματικές όπως: «Ένα τηλέφωνο – μια εποχή» - «Τηλε-Ρεύματα τέχνης», «Ηλεκτρομαγνητίζω … και τους ήχους της φωνής μου μετασχηματίζω…», αλλά και ξεναγήσεις μνήμης, «Βλέπω, αγγίζω, ακούω… θυμάμαι» για ενήλικες.

Στις 17 & 18 Μαΐου, το Μουσείο παραμένει ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 20:00 και στις 19 Μαΐου από τις 9.30 έως τις 18.00. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, αλλά απαραίτητη είναι η κράτηση στα τηλέφωνα 210 620 1899 & 620 1999.



topontiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Στο ναδίρ ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα


Ο HAPCO, ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών στη διοργάνωση συνεδρίων, έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση.


Την κατιούσα ακολουθεί ο θεσμός του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ICCA (International Congress & Convention Association), καθώς η Ελλάδα όχι μόνο βρέθηκε εκτός της λίστας με τους 20 δημοφιλέστερους συνεδριακά προορισμούς για το 2012, αλλά και η Αθήνα βρέθηκε στην 35η θέση με μόλις 55 συνέδρια.

Να τονιστεί ότι στην προ του 2011 περίοδο, η Ελλάδα και η Αθήνα φιγουράριζαν στην 19η θέση.

«Τόσο το 2011, όσο και το 2012 αναμφισβήτητα αποτέλεσαν δύο χρονιές ιδιαίτερα δύσκολες για την ελληνική συνεδριακή αγορά, αλλά σε καμία περίπτωση η κατάσταση στη χώρα και η οικονομική κρίση, δεν επιτρέπει και πόσο μάλλον δεν δικαιολογεί αυτή την κατάταξη» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο HAPCO (Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων). «Μάλιστα για τη σωτηρία του συνεδριακού τουρισμού, τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία η σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με άμεσες και ουσιαστικές δράσεις» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει.

Ο HAPCO, ως εκπρόσωπος των επαγγελματιών στη διοργάνωση συνεδρίων, όπως τονίζει, έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση, έχει καταγράψει τα προβλήματα της αγοράς, έχει καταθέσει υπομνήματα σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς και έχει προτείνει ολοκληρωμένο πλάνο δράσης στο Υπουργείο Τουρισμού για την άμεση παρέμβαση, προκειμένου η Ελλάδα να καταστεί ελκυστικότερος προορισμός και να ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει και κατείχε κατά το παρελθόν στην παγκόσμια πυραμίδα.



epikaira.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κρίση με το χαρτί υγείας(!) στη Βενεζουέλα


«Για να αποφύγουν να βρεθούν με τα παντελόνια κάτω, οι αξιωματούχοι της Βενεζουέλας υποστηρίζουν ότι θα αντιμετωπίσουν την έλλειψη χαρτιού υγείας εισάγοντας πενήντα εκατομμύρια ρολά...». Κάπως έτσι ξεκινά το ρεπορτάζ του το αμερικανικό δίκτυο CNN σχετικά με την πρωτοφανή έλλειψη χαρτιού τουαλέτας που σημειώνεται στην Βενεζουέλα.

Βέβαια δεν είναι το μοναδικό προϊόν που παρουσιάζει έλλειψη στην χώρα, καθώς ένα ένα τα κουτιά γάλακτος, το βούτυρο, ο καφές, το λάδι, το ρύζι ακόμα και το καλαμποκάλευρο εξαφανίζονται από τα ράφια των παντοπωλείων.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την βρετανική Guardian οι κάτοικοι του Καράκας δίνουν μάχη προσπαθώντας να βρουν έστω ένα ρολό χαρτιού υγείας, καθώς τα λιγοστά αποθέματα στα σούπερ μάρκετ γίνονται ανάρπαστα στο λεπτό.

Πίσω από την έλλειψη αυτή βρίσκεται μία έντονη διαμάχη ανάμεσα στη κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα, που αλληλοκατηγορούνται για το πρόβλημα, που έχει αναστατώσει τους πολίτες.

Ο υπουργός Εμπορίου, Αλεχάντρο Φλέμινγκ, αφού κατηγόρησε τον Τύπο ότι προκαλεί φόβο στον λαό, διέψευσε ότι υπάρχει έλλειψη, υποστηρίζοντας ότι απλά υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση του προϊόντος. Παρόλα αυτά δήλωσε πως «θα φέρει την επανάσταση» και θα γεμίσει το εμπόριο με χαρτί τουαλέτας, ώστε «οι πολίτες να ησυχάσουν και να καταλάβουν ότι δε πρέπει να επιτρέπουν στον Τύπο να τους χειραγωγεί».

Ό,τι και να λέει ο υπουργός πάντως, οι πολίτες μοιάζουν έκπληκτοι μπροστά στις άδεις προθήκες των σούπερ μάρκετ. «Αυτή είναι η τελευταία σταγόνα», είπε στη βρετανική Guardian, ο Μανουέλ Φαγκούντες, ο οποίος οργάνωσε πραγματικό κυνήγι για ένα ρολό χαρτιού. «Είμαι 71 ετών και αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάτι τέτοιο», συμπλήρωσε ο Φαγκούντες. «Το έψαχνα εδώ και δύο εβδομάδες. Μου είπαν ότι θα έβρισκα εδώ και για αυτό είμαι στην ουρά», είπε η Κριστίνα Ράμος, περιμένοντας στωικά και εκείνη για ένα ρολό χαρτί.

Η μηνιαία απαίτηση χαρτιού υγείας κάθε μήνα στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου κυμαίνεται στα 125 εκατομμύρια ρολά, ενώ η κυβέρνηση Μαδούρο κατηγορεί τις ιδιωτικές εταιρίες ότι επιλέγουν να μην διαθέσουν στην αγορά το χαρτί, ώστε αργότερα να προμηθεύσουν τα καταστήματα με χαρτί σε πολύ υψηλή τιμή.

Ωστόσο οι επιχειρηματίες και η αντιπολίτευση υποστηρίζουν πως ο έλεγχος των τιμών σε βασικά αγαθά και οι αυστηροί περιορισμοί στο ξένο συνάλλαγμα αποτελούν την αιτία του κακού.

Αναμένεται, μάλιστα, ότι προϊόντα όπως σαπούνι και οδοντόπαστα ενδέχεται να παρουσιάσουν
ανάλογη έλλειψη.



protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...