Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Διευκρινίσεις για τις οφειλές υπερχρεωμένων νοικοκυριών


Διευκρινίσεις για ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, προσφέροντας βοήθεια σε όσους σε όσους πράγματι βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δίνει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Εργασίας.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι με το άρθρο 85 του σχεδίου νόμου για την "Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις", που ψηφίστηκε από την Βουλή, αποσαφηνίζεται το περιεχόμενο ορισμένων διατάξεων του ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων με σκοπό την απλοποίηση της εφαρμογής του από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Συγκεκριμένα, με το παραπάνω άρθρο διευκρινίζονται τα εξής:
- Η ρύθμιση των οφειλών αναφέρεται σε όλο το παθητικό του οφειλέτη, αφορά δηλαδή τόσο τις ληξιπρόθεσμες, όσο και τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές.
- Δεν χρειάζεται με την επίδοση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση να επιδοθούν ξεχωριστά η κατάσταση των πιστωτών και το σχέδιο διευθέτησης, εφόσον αυτά εμπεριέχονται στην αίτηση.
- Το αρμόδιο Ειρηνοδικείο μπορεί με την κατάθεση της αίτησης να εκδίδει προσωρινή διαταγή ή να διατάσσει προληπτικά μέτρα μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τις υποθέσεις (και το κόστος) υποβολής χωριστής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.
- Η αίτηση για υποκατάσταση της συναίνεσης του πιστωτή στο πλαίσιο της επιδίωξης δικαστικού συμβιβασμού εκδικάζεται στη δικάσιμο που έχει οριστεί για τη συζήτηση της αίτησης δικαστικής ρύθμισης των χρεών.
- Η ρύθμιση της οφειλής για την προστασία της κύριας κατοικίας μέχρι είκοσι έτη μπορεί να γίνει και με σταθερό επιτόκιο (και όχι μόνο με κυμαινόμενο επιτόκιο), προκειμένου να μην δυσχεραίνεται ο υπολογισμός του ύψους των υποχρεώσεων του οφειλέτη προς τους πιστωτές του κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.
- Το ακίνητο που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία προστατεύεται και όταν ο οφειλέτης έχει την επικαρπία ή την ψιλή κυριότητα αυτού.
- Το πιστωτικό ίδρυμα, στην κατάσταση οφειλών που χορηγεί στον οφειλέτη, θα πρέπει να μνημονεύει και το επιτόκιο με το οποίο εξυπηρετείται η οφειλή, ώστε να μπορεί να προσδιορίζεται πληρέστερα το ύψος των υποχρεώσεων του οφειλέτη μέχρι το χρόνο εκδίκασης της αίτησης.
- Δεν θίγονται οι απαιτήσεις των πιστωτών οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στην αίτηση για δικαστική ρύθμιση των χρεών.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι ήδη έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του ν. 3869/2010, για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, αποφάσεις από τα αρμόδια Ειρηνοδικεία που ρυθμίζουν τις σχετικές οφειλές ή επικυρώνουν δικαστικούς συμβιβασμούς μεταξύ οφειλετών και πιστωτών, επιβεβαιώνοντας την ουσιαστική βοήθεια που προσφέρει η νομοθεσία σε όσους πράγματι βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από τον Οκτώβριο η φοροκάρτα


Από τις 3 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διάθεση της φοροκάρτας σε όλους τους φορολογούμενους, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για την ειδική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιουν οι φορολογούμενοι στις αγορές τους, προκειμένου να καταγράφονται σε αυτήν τα ποσά των δαπανών τους, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία συλλογής των αποδείξεων που απαιτούνται για το χτίσιμο του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.
Με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζονται 27 τραπεζικά ιδρύματα και δύο εταιρείες, στις οποίες θα μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για να πάρουν τη φοροκάρτα τους.
Στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που έχει ήδη δημοσιευθεί και αφορά τη χρήση της φοροκάρτας προβλέπονται τα ακόλουθα:
- Η χρήση της είναι καθαρά προαιρετική.
- ο χρήστης της είναι υποχρεωμένος να δηλώσει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομικών τον αριθμό της κάρτας μέσω του διαδικτύου ή με τη χρήση μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS).
- σε κάθε Αριθμό Φορολογικού Μητρώου μπορούν να συνδεθούν έως και τρεις κάρτες προκειμένου να χρησιμοποιείται από τα μέλη της ίδιας οικογένειας
- για τη χρήση της φοροκάρτας απαιτείται η επιχείρηση να διαθέτει τερματικό Point of Sales (POS), δηλαδή τα γνωστά μηχανάκια χρέωσης των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
- Η συναλλαγή μέσω του POS αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών η οποία καταχωρεί στη συνέχεια τα βασικά στοιχεία απόδειξης (ΑΦΜ επιχείρησης, ημερομηνία και ποσό στην προσωπική μερίδα αποδείξεων φορολογουμένου).
Οι τράπεζες απο τις οποιες οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν τη φοροκάρτα είναι οι ακόλουθες:
1. Εθνική
2. Eurobank [EFGr.AT] Σχετικά άρθρα
3. Alpha
4. Πειραιώς
5. Αγροτική
6. TBANK
7. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
8. Γενική
9. Marfin
10. Attica Bank
11. Emporiki
12. Millenium
13. Τράπεζα Κύπρου [BOCr.AT] Σχετικά άρθρα
14. Proton
15. Probank
16. FBB
17. Ελληνική
18. Πανελλήνια
19. Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα
20. Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας
21. Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου
22. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
23. Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
24. Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου - Λήμνου
25. Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
26. Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών
27. Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων
28. Hellas Pay Υπηρεσίες Πληρωμών Α.Ε

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Πρόγραμμα 10.000 θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα από τον ΟΑΕΔ


Ενέκρινε ο ΟΑΕΔ την υλοποίηση «προγράμματος διατήρησης 10.000 θέσεων εργασίας, με επιχορήγηση μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας, έτους 2011». Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μόλις υπογραφεί η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.
Σκοπός του προγράμματος είναι να διατηρηθούν 10.000 θέσεις εργασίας σε συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα, με την επιχορήγηση μέρους του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο 40% των εισφορών που βαρύνουν τον εργοδότη (εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών) για χρονικό διάστημα δώδεκα ενός χρόνου.
Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν:
α) ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, απασχολούνται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου και οι οποίοι συνεχίζουν να απασχολούνται στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας με το ίδιο καθεστώς απασχόλησης που απασχολούνταν κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής της επιχείρησης στο πρόγραμμα, για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών και
β) ξενοδοχοϋπάλληλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση να έχει γίνει έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, επέκταση της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος και ποιες οι προϋποθέσεις
Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:
Ξενοδοχεία κλασικού τύπου. Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ. Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων. Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων. Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).
Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα για τα ξενοδοχειακά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας είναι να:
α) διαθέτουν άδεια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ. σε ισχύ 
β) διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό τόσο του προσωπικού που απασχολείται με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου όσο και του προσωπικού που απασχολείται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου υπό την προϋπόθεση να έχει γίνει έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα επέκταση της σύμβασής τους μέχρι τη λήξη του προγράμματος, ήτοι για δώδεκα (12) μήνες και
γ) μην έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου.
Δεν θεωρείται μείωση προσωπικού η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης, εφόσον προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιχείρηση θα πρέπει να έχει προβεί σε αντικατάσταση του μισθωτού έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν θα πρέπει η δικαιούχος επιχείρηση να προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας ή αποχώρησης για οποιοδήποτε λόγο, εκτός της καταγγελίας σύμβασης εργασίας ή της αποχώρησης λόγω συνταξιοδότησης εφόσον προσκομισθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Αντίστοιχο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και κατά το 2010 με αποτέλεσμα τη διατήρηση 7.695 θέσεων εργασίας στον τουριστικό τομέα.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Κάμερες με ζουμ στο κέντρο


Σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", κατά την ομιλία του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που εξετάζει την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, ο κ. Τέντες άφησε να εννοηθεί πως οι υπάρχουσες κάμερες είναι κατάλληλες μόνο για την καταγραφή της κίνησης στους δρόμους και όχι για τη λήψη εικόνων, από συγκεντρώσεις ή για καταγραφή προσώπων.
Αφησε δε να εννοηθεί ότι οι υφιστάμενες είναι κατάλληλες μόνο για την καταγραφή της κίνησης στους δρόμους και όχι για τη λήψη πλάνων από συγκεντρώσεις ή καταγραφής προσώπων.
"Απαιτείται μεθοδικός και προσεκτικός σχεδιασμός της καταδίωξης και της σύλληψης των δραστών διότι οι προχειρότητες οδηγούν σε ματαίωση των συλλήψεων με αποτέλεσμα, όταν αυτές γίνονται, να οδηγούνται ελλείψει στοιχείων σε αθωώσεις στα δικαστήρια", σημείωσε ο δικαστικός λειτουργός που εξετάζει την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας.
Πάντως, ο ίδιος εμφανίστηκε αντίθετος με την περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινικών διατάξεων που σχετίζονται με την πάταξη τέτοιων έκνομων συμπεριφορών. Σημείωσε μάλιστα ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε αυστηροποίηση για ευκαιριακή αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Στην ίδια επιτροπή μίλησε και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λ. Οικονόμου.
Το στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στα επεισόδια του περασμένου μήνα στο κέντρο της Αθήνας, κράτησε την ίδια γραμμή με τον πολιτικό του προϊστάμενο Χρ. Παπουτσή, επιμένοντας ότι «η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο».
Δεν βρήκε να πει λέξη για τα φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας, ενώ αντίθετα απέδωσε όλες τις ευθύνες σε μερίδα των διαδηλωτών που εκσφεδόνιζε εναντίον των αστυνομικών και των ΜΑΤ που περιφρουρούσαν το Κοινοβούλιο, "από μολότοφ με εκρηκτικές ύλες και μάρμαρα έως μπουκάλια με ούρα".
Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ανησυχητική κλιμάκωση της βίας στην πρωτεύουσα, μετά τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια του 2007 και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλ. Γρηγορόπουλου.
Τέλος, ζήτησε να εκτίουν πλήρως τις ποινές τους όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές ενέργειες ή για ένοπλες ληστείες με μακρύκαννα όπλα (Καλάσνικοφ).

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 27 Ιουλίου

1576: Ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ φέρνει για πρώτη φορά τον καπνό στη Βρετανία από τη Βιρτζίνια της Αμερικής.

1832: Η Εθνοσυνέλευση στο Ναύπλιο επικυρώνει την απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία ο Όθων θα εστέφετο βασιλιάς της Ελλάδας.

1900: Γεννήθηκε ο Ευάγγελος Παπανούτσος, διανοητής, φιλόσοφος και μεταρρυθμιστής της ελληνικής εκπαίδευσης.

1940: Ο Μπαγκς Μπάνι κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ένας άγριος λαγός».

1942: Λήγει η πρώτη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τις βρετανικές δυνάμεις του στρατάρχη Κλοντ Ότσινλεκ να ανακόπτουν την πορεία των δυνάμεων του Άξονα προς την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο.

1953: Γεννήθηκε η Αφροδίτη Μάνου, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Αγλαΐας Δημητριάδου, τραγουδοποιός.

1974: Κυκλοφορεί το «Sweet Home Alabama» των Lynyrd Skynard, ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της ροκ μουσικής.

1996: Βόμβα εκρήγνυται στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένας νεκρός και 110 τραυματίες, ο απολογισμός.

1992:Πέθανε η Τζένη Καρέζη, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Ευγενίας Καρπούζη, ηθοποιός.

2001: Πέθανε ο Τζακ Λέμον, αμερικανός ηθοποιός.

sansimera.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το πακέτο διάσωσης δεν είναι αρκετό για την Ελλάδα


Λίγες ημέρες μετά τη συμφωνία για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, το διεθνές πρακτορείο Reuters εκφράζει σε ανάλυσή του ότι το φιλόδοξο πρόγραμμα ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας πιθανόν να αποδειχθεί ατελέσφορο.
Επισημαίνεται ακόμα πως η Ελλάδα είναι ουραγός στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, με την Αθήνα να δείχνει "διαχρονική" ανικανότητα στην κατάρτιση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών σχεδίων.
Ο συντάκτης του δημοσιεύματος αναγνωρίζει ότι το πρόγραμμα που αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχει στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να δημιουργηθεί η αναγκαία αναπτυξιακή βάση για την εξυπηρέτηση του υπέρογκου χρέους.
Πέραν των διακηρύξεων, όπως σημειώνει, "τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι τα κεφάλαια που θα διοχετευθούν σε έργα υποδομών θα είναι πολύ λίγα για τα επόμενα δύο χρόνια".
Σημειώνεται ότι έχουν ήδη γίνει σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και συνεπώς οι ελπίδες της Ελλάδας για ανάπτυξη εναποτίθενται εν πολλοίς στα κοινοτικά κονδύλια.
Η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης από την ΕΕ αντικατοπτρίζεται και σε επικοινωνιακό επίπεδο, καθώς η αρχική διατύπωση περί "Σχεδίου Μάρσαλ" εγκαταλείφθηκε στο τελικό κείμενο των Βρυξελλών, προκειμένου να μη δημιουργούνται υπερβολικές προσδοκίες.
Όμως δεν είναι μόνο η έλλειψη κεφαλαίων που περιορίζει τις πιθανότητες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας το προσεχές διάστημα.
Ουραγοί στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων
Η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters, είναι ουραγός στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων καθώς από το πρόγραμμα των 20,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2007 - 2013 έχει απορροφήσει μόλις 5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα "νεκρά κεφάλαια θα μπορούσαν να αυξήσουν τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες" και να έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος για το σύνολο της οικονομίας.
Ωστόσο, οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδεικνύουν διαχρονικά χαρακτηριστική ανικανότητα στην κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου αναπτυξιακών έργων, ενώ ακόμα και τα προκηρυχθέντα έργα "κολλάνε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας".
Επίσης σημειώνεται ότι πολλά από τα μεγάλα κατασκευαστικά έργα καθυστερούν, καθώς έχουν παγώσει οι χρηματοδοτήσεις από τις τράπεζες.
Το άρθρο του Reuters καταλήγει σημειώνοντας ότι "τις παθογένειες αυτές θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει η "ομάδα κρούσης" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων που θα εγκατασταθεί σύντομα στην Αθήνα".
Η τρόικα στην Αθήνα ενόψει της έκτης δόσης
Στο μεταξύ, τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας βρίσκεται στην Αθήνα για τον καθιερωμένο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας ενόψει της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.
Στο μικροσκόπιο των ελέγχων αναμένεται να τεθούν η πορεία των εσόδων και των δαπανών, η πρόοδος στην εφαρμογή των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου αλλά και οι εξελίξεις στο κρίσιμο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων.
Το κλιμάκιο θα μεταβεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία εσόδων του κράτους συνολικά αλλά και ανά τομέα, για την πορεία των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και των ασφαλιστικών ταμείων, και για τις πιθανές αποκλίσεις όσον αφορά τα έσοδα και τις δαπάνες του κάθε υπουργείου.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα κόλπα από τη μαφία της βενζίνης


Νοθεία αμόλυβδης βενζίνης με αιθανόλη καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) σε ανακοίνωσή της.
Πρόκειται, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, για νέα "μόδα" καθώς η "τεχνολογία" των κυκλωμάτων νοθείας εξελίσσεται ραγδαία.
Στις τεχνικές των παράνομων κυκλωμάτων που δρουν στην αγορά καυσίμων περιλαμβάνονται σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ η ανάμιξης σούπερ αμόλυβδης με απλή, πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή ναυτιλίας, το οποίο αποχρωματίζεται σε αυτοσχέδια "διυλιστήρια", την επανεισαγωγή αδασμολόγητων καυσίμων, η ανάμιξη πετρελαίου με χρησιμοποιημένα λιπαντικά, καθώς και οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων από πειραγμένες αντλίες.
Με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, στο τελωνείο Κερατσινίου και τα διυλιστήρια Ασπροπύργου, και τις εντολές που έδωσε για ενίσχυση των ελέγχων και επίσπευση είσπραξης των προστίμων η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι "Χωρίς να θέλουμε να αμφισβητήσουμε την ειλικρίνεια και τη διάθεση του κ. αναπληρωτή υπουργού, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι ο κλάδος έχει κουραστεί από την επανάληψη των υποσχέσεων για πάταξη του λαθρεμπορίου, χωρίς αντίκρισμα".
Η ΠΟΠΕΚ καταγγέλλει ότι παρά τις υποσχέσεις τα κυκλώματα εξακολουθούν να εισπράττουν υπερκέρδη.
"Οι τίμιοι πρατηριούχοι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και οδηγούνται στο λουκέτο ενώ το κράτος με την διαπιστωμένη αδυναμία ή αδιαφορία να ελέγξει τα κυκλώματα αυτά, στην πράξη ενισχύει την παρανομία", προσθέτει η Ομοσπονδία.
Καταλήγοντας ρωτά τις αρχές για ποιο λόγο δεν υλοποιήθηκε η απόφαση για  εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών στην αλυσίδα εφοδιασμού της αγοράς με καύσιμα.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Το Google Earth «έπιασε» UFO


Ένας χρήστης του Google Earth ανακάλυψε την εμφάνιση ενός UFO στον ουρανό πάνω από το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής.
Αμέσως πήρε την κάμερά του και επανέλαβε όλη τη διαδικασία, βιντεοσκοπώντας την αυτή τη φορά. Και πάλι, ένα περίεργο αντικείμενο με σχήμα ιπτάμενου δίσκου αιωρούνταν πάνω από ένα λόφο. Η εμφάνιση έγινε στις 15 Ιουλίου.
Παρόλο που δεν υπάρχει εγγύηση για την αυθεντικότητα του βίντεο, μια προσεκτικότερη ματιά θα αποκαλύψει την παρουσία ενός δεύτερου περίεργου ιπτάμενου αντικειμένου.
Δείτε το βίντεο:
 
newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

''Live your myth in Greece''-Κλειστό το μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία !


To μουσείο σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία μένει κλειστό στο επίκεντρο της τουριστικής κίνησης, με δεκάδες χιλιάδες τουρίστες να φθάνουν από τα κρουαζερόπλοια κυρίως, στην Αρχαία Ολυμπία...


Το μουσείο ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε). Είναι από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, αλλά όπως αποκαλύπτει το iliaoikonomia.gr, παραμένει κλειστό εδώ και πάνω από ένα χρόνο λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου.
Το 1961 μέχρι το 1972 το μουσείο ήταν ιδιωτικό, ανήκε στον Γ.Παπαστεφάνου, και στεγαζόταν σε παλιό οίκημα Δημοτικού Σχολείου με την ονομασία "Αθλοφιλοτελικό Ολυμπιακό Μουσείο". Το 1963 ο Γεώργιος Παπαστεφάνου με επιστολή του στον διάδοχο Κωνσταντίνο γνωστοποίησε την επιθυμία του, να δωρίσει το Μουσείο με τις συλλογές του στην Ε.Ο.Α.
Το 1968 άρχισαν οι εργασίες του νέου κτιρίου, αυτό που υπάρχει σήμερα. Ολοκληρώθηκαν το 1972. Το κτίριο είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2008 αλλά ποτέ δεν επισκευάστηκε.
Το Μουσείο λειτουργεί στο συγκεκριμένο χώρο από το 1972 και φιλοξενεί στους χώρους του αποκλειστικά εκθέματα, αναμνηστικά και δάδες από τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, από την αναβίωση τους, το 1896 έως και το 1992, σπάνιες φωτογραφίες, μετάλια, διπλώματα, γραμματόσημα κλπ.
Η μελέτη ανακατασκευής του δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί. Ο διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία κ. Θέμης Λαίνης εχει θέσει το θέμα επανηλειμένα στην Ε.Ο.Α. Οι χιλιάδες τουρίστες, που επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία, περνούν έξω μόνο από το Μουσείο...

newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ανακοίνωσαν απεργία οι εφοριακοί

Νέο πονοκέφαλο προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών η 48ωρη προειδοποιητική απεργία που ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ, στις 23 και 24 Αυγούστου. 

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι στις Οικονομικές Υπηρεσίες δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται τη «νέα δραματική μείωση των αποδοχών τους» που θα επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ καλεί τον υπουργό Ευ. Βενιζέλο να μην λάβει οποιαδήποτε σχετική απόφαση πριν γίνει διάλογος με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και ζητεί την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών και τη δημιουργία 100 ισχυρών ΔΟΥ στις μεγάλες πόλεις. 



newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους οι ταξιτζήδες !


Περισσότεροι από 12.000 ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από τη Βουλή, την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης ενημέρωνε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της απελευθέρωσης.
Ομάδα αντιπροσώπων των αυτοκινητιστών παρέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Βουλής και τους μετέφεραν τα αιτήματα του κλάδου.
Το μεσημέρι χιλιάδες ταξιτζήδες από την Κρήτη έως Θράκη συγκεντρώθηκαν το έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, ύστερα από συνάντησή του με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μεταφορών, αργά το απόγευμα της Τρίτης, έκανε λόγο για θετικό κλίμα υπέρ των αιτημάτων των οδηγών ταξί. Ωστόσο, όπως είπε, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την «τελική τους δικαίωση», προσπαθώντας να αποδείξουν στην κοινωνία το δίκαιο των αιτημάτων τους.

«Πετύχαμε την πολιτική εξόντωση του Ραγκούση καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών είναι με το μέρος μας», είπε επίσης ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο Ραγκούσης πρέπει να κάνει πίσω ή να παραιτηθεί».

«Οι αυτοκινητιστές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν στα χέρια τους γραπτές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση», κατέληξε.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι μέχρι αργά το βράδυ, πάνω από 12.000 ταξιτζήδες από όλη την Ελλάδα βρίσκονταν μπροστά από τη Βουλή όπου είχαν ως στόχο τον "αποκλεισμό" του Κοινοβουλίου. «Το ταξί είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», φώναζαν χαρακτηριστικά οι αυτοκινητιστές, ενώ δεν έλειψαν και τα υβριστικά συνθήματα κατά του υπουργού Μεταφορών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα των ταξί εκ νέου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση σήκωσε μια λευκή σημαία στους ταξιτζήδες και δήλωσε πως θέλει άμεσα να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος προ ημερών είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Με αυτόν τον τρόπο καλούνται ξανά οι αυτοκινητιστές για διάλογο άμεσα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πάντως, για πρώτη φορά,παραδέχτηκαν επισήμως ότι οι κινητοποιήσεις τους έχουν κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, οι συνδικαλιστές ταξιτζήδες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Αφορμή αποτέλεσε η κίνηση του κ. Λέανδρου Ρακιντζή να προτρέψει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου να υποβληθούν αγωγές κατά των ιδιοκτητών ταξί, για διαφυγόντα κέρδη, από τις καταλήψεις στα διόδια και τα εκδοτήρια εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων.

Στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. περιλαμβάνεται το ερώτημα πόσες και σε ποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του ως γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ο κ. Ρακιντζής έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Με τον έμμεσο αυτό τρόπο, δια της τεθλασμένης δηλαδή, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων αναγνωρίζουν ότι οι κινητοποιήσεις τους πλήττουν τον τουρισμό και το κοινωνικό σύνολο, αλλά προσπαθούν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους υποστηρίζοντας ότι άλλες απεργίες έχουν επιφέρει πολύ βαρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Για να δικαιολογήσουν τις αντιδράσεις τους, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί υποστηρίζουν ότι ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και ότι οι αποφάσεις που ακολουθεί ο κλάδος είναι ομόφωνες και προϊόν του Δ.Σ της Ομοσπονδίας και του κλαδικού συμβουλίου.

Ο κ. Ρακιντζής δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009, αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ.

protothema.gr












Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Από 20 Αυγούστου έρχεται το εργόσημο - Πώς θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι


Από τις 20 Αυγούστου, οι πολίτες θα πρέπει να πληρώνουν με κουπόνια το προσωπικό που απασχολούν με κατ΄ οίκον απασχόληση ή το προσωπικό που εργάζεται περιστασιακά.







Πρόκειται για το "εργόσημο" που κάνει πρεμιέρα τον Αύγουστο με 600 σημεία στη χώρα, στα οποία θα μπορεί ο εργοδότης να προσέρχεται να πληρώνει το κουπόνι καταβάλλοντας το τίμημα της αμοιβής που έχει συμφωνήσει με τον εργαζόμενο και στη συνέχεια να το εξαργυρώνει ο εργαζόμενος. Το "εργόσημο" θα είναι πλέον ο μοναδικός τρόπος πληρωμής για δουλειά στο σπίτι.

Η παραλαβή του "εργόσημου" θα ξεκινήσει από τις τράπεζες και τα ΕΛΤΑ, ενώ σε λίγο καιρό θα γίνεται η παραλαβή του και από μεγάλες αλυσίδες super markets, που ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον να χορηγούν τα κουπόνια από τα καταστήματα τους. Το υπουργείο Εργασίας έχει μάλιστα ενημερωθεί, ότι κάποια μεγάλα super markets μελετούν το ενδεχόμενο να εντάξουν τα εργόσημα σε καθεστώς προσφορών προς τους καταναλωτές ανάλογα με το ύψος των αγορών τους.

Με αφορμή ενημέρωση της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, ανακοίνωσε ότι το μέτρο του εργοσήμου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται στις 20 Αυγούστου.

Όπως διευκρινισε ο υπουργός, το μέτρο είναι για όλους, μετανάστες και μη. Εκτιμάται όμως ότι αφορά κατά κύριο λόγο οικονομικούς μετανάστες που απασχολούνται στα σπίτια και σε αγροτικές εργασίες. Στο συγκεκριμένο καθεστώς υπάγονται όχι μόνον όσοι εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, όπως εξήγησε ο υπουργός, αλλά και μια κομμώτρια που πάει σε σπίτι να χτενίσει, ο κηπουρός, ή κάποιος που παραδίδει κατ΄ οίκον μαθήματα. Με "εργόσημο" θα πρέπει να πληρώνονται και όσοι εργάζονται περιστασιακά στο χώρο του επισιτισμού, όπως για παράδειγμα σερβιτόροι που κάνουν τα ρεπό συναδέλφων τους ή και τραγουδιστές που πάνε να τραγουδήσουν κάπου, έστω και για δύο μόνον ημέρες.

"Καταλήξαμε σε αυτή τη μορφή ασφάλισης που διευκολύνει και τους εργοδότες αλλά και τους εργαζόμενους είτε όσους εργάζονται κατ΄ οίκον είτε στον πρωτογενή τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, όπου παρατηρείται μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή", ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, θυμίζοντας ότι το μόνο που απαιτείται είναι ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) του εργοδότη και εργαζόμενου. Μέσα από την εξαργύρωση του εργόσημου, θα παρακρατούνται οι εισφορές για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Σήμερα κάποιος που απασχολεί εργαζόμενο στο σπίτι του, έστω και περιστασιακά, οφείλει κανονικά να υποβάλλει περιοδική αναλυτική δήλωση και ταυτόχρονα να παρακολουθεί τον εργαζόμενο αν είναι ασφαλισμένος. Με τη νέα διαδικασία ο εργοδότης θα πληρώνει μόνο το δίπτυχο κουπόνι που θα φέρει ταινία γνησιότητας και όταν το εξαργυρώνει ο απασχολούμενος, θα γίνεται απευθείας η παρακράτηση (σ.σ. 20% για μισθωτή εργασία και 10% για αγροτική εργασία). Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι "το μεγαλύτερο κίνητρο είναι ότι χωρίς κόστος και γραφειοκρατία, εξασφαλίζει πρόσβαση στο ασφαλιστικό σύστημα και ταυτόχρονα γλυτώνει τον εργοδότη από τη διαπόμπευση που θα υπάρξει αν συμβεί κάτι στο σπίτι του".



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...