Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις τους οι ταξιτζήδες !


Περισσότεροι από 12.000 ιδιοκτήτες ταξί από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης έξω από τη Βουλή, την ώρα που ο υπουργός Μεταφορών Γ. Ραγκούσης ενημέρωνε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα της απελευθέρωσης.
Ομάδα αντιπροσώπων των αυτοκινητιστών παρέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων της Βουλής και τους μετέφεραν τα αιτήματα του κλάδου.
Το μεσημέρι χιλιάδες ταξιτζήδες από την Κρήτη έως Θράκη συγκεντρώθηκαν το έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην οδό Μάρνη.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θ. Λυμπερόπουλος, ύστερα από συνάντησή του με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου μεταφορών, αργά το απόγευμα της Τρίτης, έκανε λόγο για θετικό κλίμα υπέρ των αιτημάτων των οδηγών ταξί. Ωστόσο, όπως είπε, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την «τελική τους δικαίωση», προσπαθώντας να αποδείξουν στην κοινωνία το δίκαιο των αιτημάτων τους.

«Πετύχαμε την πολιτική εξόντωση του Ραγκούση καθώς μεγάλος αριθμός βουλευτών είναι με το μέρος μας», είπε επίσης ο κ. Λυμπερόπουλος και πρόσθεσε ότι «ο Ραγκούσης πρέπει να κάνει πίσω ή να παραιτηθεί».

«Οι αυτοκινητιστές θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να πάρουν στα χέρια τους γραπτές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση», κατέληξε.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι μέχρι αργά το βράδυ, πάνω από 12.000 ταξιτζήδες από όλη την Ελλάδα βρίσκονταν μπροστά από τη Βουλή όπου είχαν ως στόχο τον "αποκλεισμό" του Κοινοβουλίου. «Το ταξί είναι εδώ, ενωμένο δυνατό», φώναζαν χαρακτηριστικά οι αυτοκινητιστές, ενώ δεν έλειψαν και τα υβριστικά συνθήματα κατά του υπουργού Μεταφορών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Επικρατείας κ. Ηλίας Μόσιαλος, με ανακοίνωσή του εξέφρασε τη διάθεση της κυβέρνησης να εξετάσει το θέμα των ταξί εκ νέου, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση σήκωσε μια λευκή σημαία στους ταξιτζήδες και δήλωσε πως θέλει άμεσα να συνεχιστεί ο διάλογος, ο οποίος προ ημερών είχε οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Με αυτόν τον τρόπο καλούνται ξανά οι αυτοκινητιστές για διάλογο άμεσα.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πάντως, για πρώτη φορά,παραδέχτηκαν επισήμως ότι οι κινητοποιήσεις τους έχουν κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, οι συνδικαλιστές ταξιτζήδες εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης.

Αφορμή αποτέλεσε η κίνηση του κ. Λέανδρου Ρακιντζή να προτρέψει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου να υποβληθούν αγωγές κατά των ιδιοκτητών ταξί, για διαφυγόντα κέρδη, από τις καταλήψεις στα διόδια και τα εκδοτήρια εισιτηρίων των αρχαιολογικών χώρων.

Στην ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. περιλαμβάνεται το ερώτημα πόσες και σε ποιες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της επταετούς θητείας του ως γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ο κ. Ρακιντζής έπραξε το ίδιο για αντίστοιχες κινητοποιήσεις επαγγελματικών οργανώσεων ή σε διαδηλώσεις που είχαν, αναμφισβήτητα, πολύ βαρύτερο κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Με τον έμμεσο αυτό τρόπο, δια της τεθλασμένης δηλαδή, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων αναγνωρίζουν ότι οι κινητοποιήσεις τους πλήττουν τον τουρισμό και το κοινωνικό σύνολο, αλλά προσπαθούν να υπερασπιστούν τις θέσεις τους υποστηρίζοντας ότι άλλες απεργίες έχουν επιφέρει πολύ βαρύτερες επιπτώσεις στην οικονομία και στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

Για να δικαιολογήσουν τις αντιδράσεις τους, οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί υποστηρίζουν ότι ο αγώνας των ιδιοκτητών ταξί σε όλη τη χώρα είναι καθαρά κλαδικός και ότι οι αποφάσεις που ακολουθεί ο κλάδος είναι ομόφωνες και προϊόν του Δ.Σ της Ομοσπονδίας και του κλαδικού συμβουλίου.

Ο κ. Ρακιντζής δεν έχει τη νομιμοποίηση να ασκεί τα καθήκοντά του, καθώς η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009, αλλά παραμένει στη θέση του, ασκώντας κανονικά τα καθήκοντά του, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ.

protothema.gr












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...