Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Νέα υποβάθμιση από τη Μoody’s-απάντηση ΥΠΟΙΚ

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σχετικά με το δημόσιο χρέος της, στο επίπεδο (Caa1).

Η Moody’s κάνει λόγο για πιθανότητα 50% να χρεοκοπήσει η Ελλάδα μέσα στην επόμενη 5ετία. Αναφέρεται στις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, τις ανησυχίες ότι δε θα καταφέρει να σταθεροποιήσει το χρέος της χωρίς να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση, αλλά και στην πιθανότητα κάποια στιγμή στο μέλλον οι εκπρόσωποι των δανειστών να απαιτήσουν τη συμμετοχή ιδιωτών κατόχων ομολόγων σε μία πιθανή διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών

Επηρεασμένη «από την έντονη φημολογία στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών την απόφαση του οίκου Moody’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και «απαντά» ότι αυτή «παραβλέπει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, να επιτύχει τον δημοσιονομικό στόχο για το 2011, αλλά και να επιταχύνει το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων».

Σύμφωνα δε με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «είναι αξιοσημείωτο ότι ο οίκος αναγνωρίζει τις προσπάθειες της χώρας, αλλά την ίδια στιγμή προχωρά σε υποβάθμιση, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτών, προκειμένου να προχωρήσει σε αναβάθμιση».

Ειδικά για την «την πολιτική κόπωση», που επικαλείται η ανακοίνωση του οίκου, στην «απάντηση» του υπουργείου επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει απολύτως ξεκάθαρο ότι επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση γύρω από τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αλλά θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση αταλάντευτη στο δρόμο που έχει χαράξει για τη σωτηρία της χώρας».

Το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει, επίσης, ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη επιτύχει σημαντικούς δημοσιονομικούς στόχους και τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής, με το οποίο αναλαμβάνει ακόμα πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις με στόχο τη συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας, αλλά και την απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων στην κοινωνία. Στόχος, επισημαίνεται από το υπουργείο, είναι να απελευθερωθούν οι δυνάμεις της αγοράς, που θα επιτευχθεί και με την έξοδο του Δημοσίου από την
επιχειρηματική αρένα, δίνοντας αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία».


zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ

Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν.
 «Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας».
Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.
Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται. Η χαμηλότερη ισοτιμία της κορώνας οδηγεί αμέσως στην αύξηση των εξαγωγών και στη μείωση των εισαγωγών, αντικαθιστώντας ένα τμήμα τους με τοπικά προϊόντα, με αποτέλεσμα το εμπορικό ισοζύγιο της Ισλανδίας να παρουσιάζει ήδη πλεόνασμα από ελλειμματικό που ήταν.
Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,2% το τρίτο τρίμηνο του 2010. Ο πληθωρισμός, ο οποίος είχε εκτιναχθεί στο 18,6%, έπεσε ήδη κοντά στο 2,5%, που είναι ο στόχος της ισλανδικής κεντρικής τράπεζας. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα είναι 6,3% φέτος, και ταχύτατα, ίσως και μέσα στο 2011, θα οδηγηθεί σε πλεόνασμα. Το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει εκτιναχθεί στο 115% του ΑΕΠ, θα μειωθεί σταδιακά στο 80% του ΑΕΠ μέχρι το 2015.
Το δεύτερο μέτρο που πήραν οι Ισλανδοί ήταν ότι άφησαν τις ιδιωτικές τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Κατόπιν τις εθνικοποίησαν, αλλά υπό τους εξής όρους:
Πρώτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες αναγνώρισαν όλες τις καταθέσεις των Ισλανδών πολιτών ώστε κανένας Ισλανδός να μη χάσει ούτε μία κορώνα από τις καταθέσεις του.
Δεύτερον, τα δάνεια που είχαν πάρει οι Ισλανδοί μεταφέρθηκαν στις εθνικοποιημένες τράπεζες, αλλά επειδή το νόμισμα είχε υποτιμηθεί, μειώθηκε και το ονομαστικό ύψος των δανείων, πέρα από τις σοβαρές άλλες διευκολύνσεις αποπληρωμής που έκανε το κράτος στους Ισλανδούς οφειλέτες για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η κρίση, ιδίως τον πρώτο καιρό (πάγωμα της πληρωμής δόσεων για μήνες κ.λπ.).
Τρίτον, οι εθνικοποιημένες τράπεζες δεν αναγνώρισαν καμιά υποχρέωση των ιδιωτικών χρεοκοπημένων τραπεζών σε χώρες του εξωτερικού. 

Ετσι οι Ισλανδοί φορολογούμενοι φορτώθηκαν τα βάρη διάσωσης των καταθέσεων των δικών τους και των συμπατριωτών τους, ενώ φόρτωσαν στους ξένους επενδυτές και καταθέτες τον λογαριασμό των συναλλαγών τους με τις ιδιωτικές ισλανδικές τράπεζες που χρεοκόπησαν. Απολύτως σωστό.
Η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας, γράφει το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», δείχνει ότι «το έξτρα κόστος για μια χώρα που δεν στηρίζει τις τράπεζές της μπορεί να είναι εκπληκτικά μικρό. Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζές της να χρεοκοπήσουν και το ΑΕΠ της έπεσε αθροιστικά κατά 15% από το ανώτατο στο κατώτατο σημείο πριν αρχίσει να ανακάμπτει. Η Ιρλανδία ”έσωσε” τις τράπεζές της και είδε το ΑΕΠ της να πέφτει 14%».
Αν συνυπολογίσει κανείς ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ιρλανδίας απογειώθηκε στο ασύλληπτο 32% του ΑΕΠ και το δημόσιο χρέος της εκτινάχθηκε από το 25% του ΑΕΠ το 2007 στο 100% φέτος και θα φτάσει στο 120% του ΑΕΠ το 2013, με την ανεργία να ανέρχεται στην Ιρλανδία στο 14,1% έναντι 7,3% στην Ισλανδία, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι η «υπάκουη» Ιρλανδία βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα από την «απείθαρχη» Ισλανδία.
«Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι αν το σοκ μιας υποτίμησης μπορεί να πυροδοτήσει μια βίαιη κρίση και πολύ επώδυνη, μια πολιτική λιτότητας και αποπληθωρισμού εξαιτίας του χρέους καταλήγει να προκαλεί περισσότερες ζημιές» συμπεραίνει η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ».
 «ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»
Οταν το ευρώ γίνεται παγίδα
Ενα μάθημα των αντίθετων επιλογών Ισλανδίας και Ιρλανδίας είναι ότι «τα οφέλη τού να ανήκει μια μικρή χώρα σε μια μεγάλη νομισματική ένωση δεν είναι καθόλου αυτά που κάποτε εκθειάζονταν ότι είναι» γράφει το περιοδικό «Εκόνομιστ» και συνεχίζει: «Οταν πανικόβλητοι επενδυτές εγκατέλειπαν τα μικρά νομίσματα το φθινόπωρο του 2008, το ευρώ φαινόταν καταφύγιο. Δύο χρόνια μετά, το ευρώ μοιάζει περισσότερο με παγίδα για χώρες που αγωνίζονται να ξανακερδίσουν εξαγωγική ανταγωνιστικότητα.

 Η Ελλάδα και η Ιρλανδία έχασαν την εμπιστοσύνη των αγορών, παρόλο που και οι δύο εκδίδουν ομόλογα σε ευρώ». Οσο για τους Ισλανδούς, που αρχικά θεώρησαν το ευρώ σωτηρία, τώρα δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν!
 
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οριστικά ο Ηρακλής στην Football League ! Παραμένει στην Super League ο Αστέρας Τρίπολης.

Την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας απέρριψε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Πρωτόδικα, ο «Γηραιός» είχε κριθεί ένοχος για πλαστογραφία και δυσφήμιση του αθλήματος.
Η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε, επίσης κατά πλειοψηφία και ως «απαράδεκτες», τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας και Πανθρακικός.
Αυτό σημαίνει ότι ισχύει η ποινή αφαίρεσης των 7 βαθμών, ο Ηρακλής καταλαμβάνει την 16η θέση στη βαθμολογία και υποβιβάζεται, ενώ παραμένει στην Σούπερ Λιγκ ο Αστέρας

Τρίπολης, που θα καταλάβει την 13η θέση, όταν θα επικυρωθεί η βαθμολογία από τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος.
Πλέον, το μοναδικό ένδικο μέσο, στο οποίο μπορεί να προσβλέπει και να ευελπιστεί ο Ηρακλής, είναι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

Αναλυτικά η απόφαση:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την ακόλουθη απόφαση όσον αφορά την έφεση της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της υπ' αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:

Δέχεται τυπικά την έφεση. Απορρίπτει κατά πλειοψηφία ως απαράδεκτες τις πρόσθετες παρεμβάσεις των ΠΑΕ Λεβαδειακός, ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Πανθρακικός. Απορρίπτει κατ' ουσία την έφεση κατά πλειοψηφία, του μειοψηφούντος έχοντας τη γνώμη ότι έπρεπε να γίνει δεκτή κατ' ουσία, να εξαφανισθεί η προσβαλλομένη απόφαση, να εξεταστεί κατ' ουσία η υπόθεση και να επιβληθεί στην εκκαλούσα η πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως επόμενη κατώτερη κατηγορία».

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Να πουληθούν όλα» συστήνει ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος

Την εκτίμηση ότι ελληνικό κράτος δεν θα πρέπει να διατηρήσει καμία συμμετοχή σε εταιρείες του Δημοσίου, εκτός από εκείνες που σχετίζονται με τους τομείς άμυνας και κράτους πρόνοιας εξέφρασε ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.
"Να πουληθούν όλα", ανέφερε ο Χρ. Πισσαρίδης και πρόσθεσε ότι: "η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την πτώχευση, εάν μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρήσουν και οι διαρθρωτικές αλλαγές".
Έκανε λόγο για ανάγκη μεγάλης συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και αν κι επισήμανε ότι οι φόροι στην Ελλάδα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε ότι δεν είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Όσον αφορά στο Μνημόνιο υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να πάμε τώρα πίσω για νέα διαπραγμάτευσή του. Επίσης τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται, δεν βοηθάει και δεν κάνει καλό στις σχέσεις κυρίως με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ακόμη εκτίμησε ότι η ανεργία στην Ελλάδα λόγω των συνεπειών της ύφεσης θα συνεχίζει να αυξάνεται για τα επόμενα δύο χρόνια.
Τέλος δήλωσε ότι έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και του έχει πει πως είναι διαθέσιμος να βοηθήσει, εφόσον κριθεί ότι χρειάζεται.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό που έστειλε ειρωνική επιστολή για τα χρέη μας

Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες...
με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει:
«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν».

Αγαπητοί ΕΛΛΗΝΕΣ, από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που εμείς έχουμε συνεισφέρει, όσο κανείς άλλος στο κοινό ταμείο, δηλαδή γύρω στα 200 δις, ενώ εσείς έχετε, αντίθετα, εισπράξει κατά κεφαλήν, όσα κανείς άλλος, δηλαδή σχεδόν 100 δις. Ουδέποτε λαός βοήθησε μέχρι τώρα με τη θέλησή του, σε τέτοιο βαθμό, και για τόσο μακρύ διάστημα, άλλον λαό. Είσαστε, κυριολεκτικά, οι πιο ακριβοί μας φίλοι.

Το ζήτημα πάντως είναι, ότι τελικά δεν εξαπατάτε μόνο τον εαυτό σας αλλά κι' εμάς. Στην ουσία, ουδέποτε φανήκατε αντάξιοι του ευρώ, μιας και παρά την εισαγωγή του, δεν καταφέρατε μέχρι τώρα να εκπληρώσετε τα κριτήρια σταθερότητας. Στην ΕΕ είσαστε ο λαός που ξοδεύει τα μεγαλύτερα ποσά σε καταναλωτικά αγαθά. Θα θέλαμε, ο πρωθυπουργός σας Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει στο πρόγραμμά του, όμως προφανώς αυτό δεν το θέλετε εσείς, αφού συνεχίζετε απτόητοι, ν' απεργείτε. Μη μας λέτε λοιπόν, ότι μόνο οι πολιτικοί ευθύνονται για την καταστροφή.

Εσείς έχετε εφεύρει τη Δημοκρατία κι ως εκ τούτου θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι ο λαός είναι αυτός που κυβερνά κι επομένως, έχει και την ευθύνη. Κανείς δεν σας αναγκάζει να φοροδιαφεύγετε, να χρηματίζεστε, ν' αντιδράτε σε κάθε συνετή πολιτική και να εκλέγετε διεφθαρμένους πολιτικούς. Σε τελευταία ανάλυση, οι πολιτικοί είναι λαϊκιστές και κάνουν, ότι τους πει ο λαός. Θα μας πείτε, βεβαίως, ότι κι εμείς οι Γερμανοί δεν είμαστε πολύ καλύτεροι, όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Κι έχετε δίκιο.

Οι Έλληνες είναι εκείνοι, που μας είχαν δείξει το δρόμο της Δημοκρατίας και της Φιλοσοφίας, καθώς και τις πρώτες γνώσεις Εθνικής Οικονομίας. Τώρα μας δείχνετε και πάλι το δρόμο. Μόνο που αυτή τη φορά, είναι λάθος δρόμος. Κι από το σημείο που εσείς έχετε τώρα φτάσει, δεν πάει παραπέρα.


Και η απάντηση που δόθηκε από ένα συμπατριώτη μας:
Αγαπητέ μου Walτer Wuellenweber, ονομάζομαι Γεώργιος Π. Ψωμάς. Είμαι δημόσιος λειτουργός κι όχι υπάλληλος, όπως κατά κόρον τα ΜΜΕ των «συμπατριωτών» σου (μου) και άλλων «συμπατριωτών» σου (μου) αναφέρουν, ως βρισιά και με περίσσεια χλεύη. Ο μισθός μου είναι 1.000. Το μήνα, όχι την ημέρα, όπως ίσως σ' έχουν παρασύρει, να νομίζεις. Ούτε 1.000 λιγότερα από σένα.

Από το 1981 ανήκουμε στην ίδια οικογένεια. Μόνο που σας έχουμε παραχωρήσει με αδιαφανείς όρους κι' έναντι αυτών των 200 δις που λέτε, ότι μας δώσατε, το 40% περίπου των αμυντικών εξοπλισμών μας, το σύνολο σχεδόν των εθνικών τηλεπικοινωνιών μας, την κατασκευή 2 μεγάλων αεροδρομίων καθώς και πολλών χιλιομέτρων εθνικού οδικού δικτύου. Αν ξεχνώ κάτι, ζητώ να με συγχωρέσεις. Σημειώνω, πως είμαστε από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στα καταναλωτικά προϊόντα που παράγουν τα εργοστάσιά σας.

Η αλήθεια είναι, πως δεν ευθύνονται μόνο οι πολιτικοί μας γι' αυτή την καταστροφή. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει και μια εταιρία γερμανικών κυρίως συμφερόντων, η οποία τους λάδωνε, για ν' αναλαμβάνει, όπως λέω παραπάνω, δημόσια έργα (βλ. C4Ι). Πιθανολογώ, πως φταίνε και τα γερμανικά ναυπηγεία, τα οποία μας πούλησαν κάτι υποβρύχια, που γέρνουν. Είμαι σίγουρος, ότι εσύ δεν με πιστεύεις ακόμα, αλλά δείξε λίγο υπομονή και περίμενε, διάβασέ με, κι αν δεν σε πείσω, τότε διώξε με από την Ευρωζώνη, τον τόπο της Αλήθειας και της Ευημερίας, του Δίκαιου και του Σωστού.

Λοιπόν Walτer, μισός αιώνας και πάνω πέρασε από τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, από τότε που η Γερμανία έπρεπε να ξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. Οι οφειλές αυτές, που μόνον η Γερμανία αρνείται να ξοφλήσει στην Ελλάδα (η Βουλγαρία και η Ρουμανία, τακτοποίησαν ήδη τις αντίστοιχες υποχρεώσεις τους), συνίστανται:

α) Σε χρέη ύψους 80 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
β) Σε χρέη από τη διαφορά του κλήριγκ στο μεσοπόλεμο, ύψους 593.873.000 δολαρίων, που ήταν σε βάρος της Γερμανίας.

γ) Στα αναγκαστικά δάνεια, τα οποία συνήψε το Γ΄ Ράιχ από την Ελλάδα, ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στη διάρκεια της κατοχής.

δ) Στις επανορθώσεις, που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα, για τις κατασχέσεις, αρπαγές και καταστροφές, που της προξένησε το Γ' Ράιχ, την περίοδο της κατοχής, ύψους 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως επεδίκασαν οι Σύμμαχοι.

ε) Στις ανυπολόγιστες υποχρεώσεις της Γερμανίας για την αφαίρεση της ζωής 1.125.960 Ελλήνων (38.960 εκτελεσμένων, 12.000 νεκρών από αδέσποτες, 70.000 σκοτωμένων σε μάχες, 105.000 νεκρών στα στρατόπεδα της Γερμανίας, 600.000 νεκρών από πείνα και 300.000 απωλειών από υπογεννητικότητα).

στ) Στην ατίμητη ηθική προσβολή, που προξένησε στον ελληνικό λαό και στις ανθρωπιστικές ιδέες που εκφράζει η ελληνική ιδέα. Αυτό το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι ηθικής τάξης, ύψιστης ηθικής αξίας.

Ξέρω Walτer, σε πειράζουν αυτά που γράφω, αλλά και μένα με πείραξαν, αυτά που έγραψες! Αλλά περισσότερο με πειράζουν, αυτά που σκέφτεσαι και θέλεις να κάνεις για μένα και τους «συμπατριώτες» σου, τους Έλληνες !

Walτer, φίλτατε Walτer, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 130 γερμανικές επιχειρήσεις, στις οποίες, περιλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι γερμανικοί κολοσσοί, οι οποίες πραγματοποιούν ετήσιο τζίρο της τάξης των 6,5 δισ. ευρώ.

Ξέρεις Walτer, σύντομα δε θα μπορώ ν' αγοράζω Γερμανικά προϊόντα, γιατί δεν θά έχω λεφτά. Εγώ Walτer μεγάλωσα στα λίγα, θα τ' αντέξω. Και μην ανησυχείς για τους νέους στην Ελλάδα, είμαστε ακόμα πολλοί παλιοί, για να τους βοηθήσουμε, να εξοικειωθούν στη νέα κατάσταση. Αλλά εσείς βρε Walτer, τους ανέργους σας, που θα δημιουργηθούν από την κατάσταση αυτή στην Ελλάδα, πως θα τους αντιμετωπίσετε;

Πες μου σε παρακαλώ, έχω απορία: Εμείς οι Έλληνες πρέπει να φύγουμε από την Ευρώπη, την Ευρωζώνη (κι απ' όπου αλλού θέλετε, εσείς, οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ολλανδοί και λοιποί «συμπατριώτες). Πρέπει να φύγουμε, για να σωθούμε από μια Ένωση, κατ' επίφαση. Από μια ομάδα κερδοσκόπων. Από μια ομάδα, στην οποία είμαστε συμπαίκτες, όσο καταναλώναμε τα προϊόντα των συμπαικτών!

Εγώ φίλτατε Walτer, πιστεύω, ότι οι Έλληνες θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν Mercedes, BMW, Opel, Ford, Scoda, κλπ. συμμαχικά προϊόντα, γιατί, δεν μπορούν και δεν πρέπει! Δεν το αξίζουν. Θα πρέπει να σταματήσουν ν' αγοράζουν προϊόντα από το Lidl, το Praktiker και το IKEA. Γιατί δε θα μπορούν πια να τ' αγοράσουν αυτά τα προϊόντα, βρε αδερφέ, τι να κάνουμε!
Φίλτατε Walτer, θα πρέπει να κανονίσουμε και κάποιες άλλες «λεπτομέρειες» . αν μου επιτρέπεις βέβαια, γιατί εσύ είσαι ο «πιστωτής» της ζωής μου. Ξέρεις βρε φίλε Walτer, θέλω να μου επιστρέψεις τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ μου, που έκλεψες εσύ (όχι ΕΣΥ βεβαίως, αλλά κάποιοι ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ), θέλω τα ΑΘΑΝΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΟΥ, που βρίσκονται στα Μουσεία του Βερολίνου, του Μονάχου, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης! Τα θέλω τώρα, που μπορεί να πεθάνω, αλλά θέλω να πεθάνω, κοντά στους πατέρες μου!

από e-mail αναγνώστη μας
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα έρευνα για τα «στημένα» ξεκινά η εισαγγελία

Γιος μεγαλοπαράγοντα κέρδισε 13 (!) εκατ. ευρώ σε ύποπτο αγώνα

Νέα έρευνα για τα στημένα παιχνίδια ξεκινά από την εισαγγελία. Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, ο οποίος ζήτα τη διερεύνηση καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες σε στημένο αγώνα υπάρχει εμπλοκή γιου μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου ο όποιος φέρεται ότι έπαιξε σε ύποπτο παιχνίδι 1,5 εκατομμύρια ευρώ και κέρδισε 13 εκατ. ευρώ!

Η ερεύνα ανατέθηκε στην εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος με παραγγελία της προϊσταμένης της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράϊκου και ήδη για τα μέσα Ιουνίου έχουν κληθεί να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Να αλλάξει ο τρόπος ανάθεσης των Μουντιάλ ζητάει ο Μπλάτερ

Στο περιθώριο των εκλογών της FIFA, o Ζεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε ότι έχει στο μυαλό του να αλλάξει τον τρόπο ανάθεσης της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετά το σκάνδαλο που προέκυψε με τη χρηματοδότηση κάποιων μελών της Επιτροπής προκειμένου να δοθεί το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.
Μέχρι τώρα την απόφαση για το ποια χώρα θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο την έπαιρνε η εκτελεστική επιτροπή της FIFA, η οποία αποτελούνταν από 21 μέλη. Ο Ζεπ Μπλάτερ προτείνει από δω και στο εξής η ανάθεση της διοργάνωσης να γίνεται έπειτα από ψηφοφορία των 208 Ομοσπονδιών – μελών της FIFA.
Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θέλει να εξασφαλίσει ότι οι επόμενες διαδικασίες θα είναι «καθαρές» και δεν θα αναμειχθεί εκ νέου το όνομα της FIFA σε σκάνδαλα δωροδοκιών. 
enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Λουκέτα και συγχωνεύσεις για 75 φορείς

Τη συγχώνευση, ακόμη και την κατάργηση, 75 φορέων του δημοσίου σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των περικοπων για τη μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος, Θόδωρος Πάγκαλος.
Αυτή η μείωση των φορέων του δημοσίου θα οδηγήσει σε περικοπές δαπανών ύψους 2,7 δισ. ευρώ, υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής για τη σύσταση, κατάργηση, αναδιάρθρωση και μετατροπή Υπηρεσιών, Συμβουλίων, Επιτροπών και Φορέων του Δημοσίου Τομέα.
"Το σχέδιο δράσης συγχωνεύσεων-καταργήσεων φορέων του δημοσίου στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα αφορά 75 φορείς", διευκρίνισε ο κ. Πάγκαλος, επισημαίνοντας ότι η εξοικονόμηση θα είναι αισθητή στον προϋπολογισμό του 2012. Μεταξύ των φορέων που αφορά το σχέδιο, η ΚΕΔ, η ΕΤΑ, η ΕΡΤ, ο ΕΟΜΜΕΧ, κ.α.
Όσο για τους περίπου 7.000 υπαλλήλους των υπό συγχώνευση/ κατάργηση φορών δεν απολύονται, αλλά θα αξιοποιηθούν αφού πρώτα αξιολογηθούν από το ΑΣΕΠ.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αποσύρει τους Βουλευτές του ΛΑΟΣ ο Γ. Καρατζαφέρης




 Θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκλογές
- Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις
- Συνεχής ενημέρωση








Πράξη κάνει από ώρα σε ώρα τη δήλωσή του ότι θα αποσύρει τους βουλευτές του ΛΑΟΣ από τη Βουλή.
Ο κ. Καρατζαφέρεης θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει εκλογές καθώς όπως είπε νωρίτερα σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ”Βλέπω τον πρωθυπουργό που τα έχει χάσει, την αξιωματική αντιπολίτευση που αρνείται να μπει στο παιχνίδι. Μία αριστερά που είναι στον κόσμο της” συμπληρώνοντας πως θα προβεί σε αυτή την κίνηση για να δώσει ένα “χαστούκι στο λιποθυμισμένο σύστημα”.

Πηγή newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Σαν σήμερα 1 Ιουνίου

Γεγονότα
1920 - Συλλαλητήριο του αθηναϊκού λαού εκδηλώνει την ευγνωμοσύνη του προς τους Συμμάχους για τις υπηρεσίες τους προς την Ελλάδα.
1933 - Τίθεται σε ισχύ ελληνοτουρκική εμπορική συμφωνία, που αποβλέπει στην εξισορρόπηση των εμπορικών σχέσεων των δυο χωρών.
1938 - Κυκλοφορεί το πρώτο κόμικ με περιπέτειες του Σούπερμαν.
1939 - Σοβαρές σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στην περιοχή των Καλαβρύτων.
1941 - Οι βρετανικές δυνάμεις αποσύρονται από την Κρήτη με βαριές απώλειες. Περίπου 3.000 Αυστραλοί χάνουν την ζωή τους κατά την εκκένωση του νησιού.
1945 - Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ιάπωνες εγκαταλείπουν το νησί Οκινάβα, μετά από 82 ημέρες μαχών με τους Αμερικανούς.
1961 - Για πρώτη φορά μεταδίδεται στα ερτζιανά στερεοφωνικός ήχος.
1972 - Ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς σημειώνει πέντε γκολ με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας στο 10-0 επί της Βενεζουέλας. Έχει φορέσει 42 φορές την φανέλα της Γιουγκοσλαβίας και είναι ο τρίτος σκόρερ στο γιουγκοσλαβικό πρωτάθλημα μετά τους Stradic και Pancev. 1973 - Η Χούντα των συνταγματαρχών προχωρεί στην κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα.
1980 - Βγαίνει στον αέρα το CNN.
1990 - Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζωρτζ Χ.Ου. Μπους και ο Σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσώφ συμφωνούν για τον περιορισμό των μεγάλου βεληνεκούς πυρηνικών πυραύλων και τη διακοπή παραγωγής χημικών όπλων.
1991 - Από τις ΗΠΑ στην Αθήνα και στη συνέχεια στις φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρεται ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος κατηγορείται για υπεξαίρεση και πλαστογραφία.
1992 - Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν ότι το χασίς χρησιμοποιείτο κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής εποχής για να διευκολύνεται η διαδικασία του τοκετού.
1992 - Οικολόγοι, διπλωμάτες και αυτόχθονες από όλο τον κόσμο κατακλύζουν το Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία, για τη Διάσκεψη της Γης, που άρχισε τις εργασίες της υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
1994 - Η μετοχοποίηση και μερική ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου μέσω του Χρηματιστηρίου, αποφασίζεται σε σύσκεψη των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Βιομηχανίας.
1995 - Εν ψυχρώ εκτελούν δύο ληστές τον ταμία του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας Δημήτρη Μαντούβαλο μέσα στους χώρους του νοσοκομείου και του αποσπούν δύο τσάντες με 146 εκατ. δρχ., που προορίζονταν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.
1997 - Ολοκληρώνονται οι αγώνες του 10ου FINA CUP (Παγκοσμίου Κυπέλλου Πόλο) στην Αθήνα. Η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη στον κόσμο αφού χάνει στον τελικό από τις ΗΠΑ με 5-8.
1998 - Ίδρυση Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με έδρα στην Φρανκφούρτη.
2001 - Η Εθνική Ελλάδας βόλεϊ νικά για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Ρωσία εκτός έδρας (1-3) στα πλαίσια του World League.
2001 - Ο βραβευμένος με Νόμπελ μαθηματικός Τζον Νας (η ζωή του οποίου έγινε ταινία με τον τίτλο Ένας υπέροχος άνθρωπος) παντρεύεται για δεύτερη φορά τη γυναίκα του Αλίσια από την οποία είχε πάρει διαζύγιο 1963.
Γεννήσεις
1787 - Κωνσταντίνος Τάττης, φιλικός
1815 - Όθων, πρώην βασιλιάς της Ελλάδας
1817 - Ουίλιαμ Νάουλς, Αμερικανός χημικός και νομπελίστας
1926 - Μέριλιν Μονρό, Αμερικανίδα ηθοποιός
1934 - Πατ Μπουν, Αμερικανός τραγουδιστής
1937 - Μόργκαν Φρίμαν, Αμερικανός ηθοποιός
1940 – Κατερίνα Γώγου, Ελληνίδα ηθοποιός και ποιήτρια.
1968 - Τζέισον Ντόνοβαν, Αυστραλός τραγουδιστής και ηθοποιός
1974 - Αλάνις Μόρισετ, Καναδή τραγουδίστρια
1974 - Άκης Ζήκος, Έλληνας ποδοσφαιριστής
Θάνατοι
1868 - Τζέιμς Μπιουκάναν, πρόεδρος των ΗΠΑ
1943 - Λέσλι Χάουαρντ, Άγγλος ηθοποιός
1946 - Ίον Αντονέσκου, πρωθυπουργός της Ρουμανίας
1977 - Βασίλης Ρώτας, Έλληνας συγγραφέας
1979 - Βέρνερ Φόρσμαν, Γερμανός φυσικός και νομπελίστας
1980 - Στέλιος Δρυγιαννάκης υποδηματοποιός
1981 - Χρήστος Σύρπος, Έλληνας τραγουδιστής
1997 - Γεώργιος Λιβανός, Έλληνας εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου εμπορικού στόλου
2001 - Χανκ Κέτσαμ, Αμερικανός εικονογράφος, «πατέρας» του «Ντένις του Τρομερού»
2002 - Κάκια Αναλυτή, Ελληνίδα ηθοποιός
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ευκαιρία για αγορά ελληνικού νησιού

Ως μοναδική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί κρίνεται από τη Wall Street Journal το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα σκοπεύει να πουλήσει δημόσια περιουσία 30 δισεκατομμυρίων σε μία προσπάθεια να γεμίσει τα ταμεία της, κάνει αναφορά στο πλήρες πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Αναφέρεται σε λίστα με 75.000 ακίνητα που σχεδιάζει να θέσει προς πώληση η Ελλάδα, μεταξύ των οποίων το Καζίνο του Μον Παρνές και ξενοδοχεία, ενώ σημειώνει και την πρόθεση για σύμβαση παραχώρησης αναφορικά με την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου στη Ρόδο.
Οι πρώτες 20 με 30 ιδιωτικοποιήσεις αναμένεται να γίνουν τους επόμενους μήνες, με τον Αριστορέλη Καρυτινό, γενικό διευθυντή του τμήματος ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας να δηλώνει στην αμερικανική εφημερίδα πως η Ελλάδα αποσκοπεί σε έσοδα 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως 30 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τα περισσότερα ακίνητα της Ελλάδας, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, είναι υποανάπτυκτες περιοχές ή εγκαταλελειμμένες τοποθεσίες, όπως το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, ενώ υπογραμμίζεται ότι ενδεχομένως δεν πουληθούν οριστικά τα ακίνητα, αλλά μισθωθούν για ανάπτυξη.
"Η στρατηγική μας (σ.σ. της κυβέρνησης) είναι να επιτύχουμε εκμισθώσεις διάρκειας 30 με 40 χρόνων, αναλόγως του ακινήτου, αλλά το κράτος σίγουρα θα διατηρήσει την ιδιοκτησία", επισημαίνει ο Αριστοτέλης Καρυτινός στην Wall Street Journal.
Οι μακροπρόθεσμες εκμισθώσεις είναι ελκυστικές για πολιτικούς λόγους, καθώς, όπως αναφέρεται, η ανάπτυξη που θα προκύψει από ξένους επενδυτές θα είναι πιο εύπεπτη για τους Έλληνες πολίτες εάν γνωρίζουν ότι η ελληνική γη παραμένει στην Ελλάδα.
Η ανάπτυξη που θα επιφέρουν οι ξένοι επενδυτές θα γίνει πιο "εύπεπτη" για τους Έλληνες πολίτες αν ξέρουν ότι η ελληνική Γη παραμένει στο κράτος.
Αυτό όμως είναι και κάτι που ενδεχομένως να προτιμούν και οι επενδυτές, σημειώνει η Wall Street Journal, καθώς οι περισσότερες τοποθεσίες βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, πράγμα που καθιστά απαγορευτική την πώληση τους λόγω της υψηλής τιμής.
Ακόμα και για την κυβέρνηση θα είναι ευκολότερο να μισθώσει από το να πουλήσει γη, καθώς οι πολίτες είναι αρνητικοί σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις.
* Η φωτογραφία είναι από τις διαδηλώσεις των "Αγανακτισμένων" στο Λονδίνο

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Γιάννης Κότσιρας: "Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο"

Ο Γιάννης Κότσιρας ανοίγει την επιστολή του λέγοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία που αναλήφθηκε για αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας είναι ιστορική ενώ σημειώνει πως "το ποιος είχε την ιδέα και με ποιο σκοπό δεν με αφορά και δεν πρέπει κανείς μας να πέσει σε συνωμοσιολογίες και φαντάσματα του παρελθόντος. Πάντα έτσι κατάφερναν να διασπάσουν τη λαϊκή φωνή. Αυτή που δεν έχει χρώμα, κόμμα και υστεροβουλία".
Και συνεχίζει λέγοντας πως "είναι στο χέρι μας αυτή τη φορά να καταλάβουν πως από τον τόπο που ξεκίνησε η δημοκρατία δεν θα επιτρέψουμε ούτε να πεθάνει αλλά ούτε και να διαστρεβλωθεί όπως ελπίζουν. Το αν οι πολιτικοί μας είναι τσιράκια αυτών που καταστρέφουν εθνικές οικονομίες για να κατακτούν τις χώρες, θα το έχουν ως βάρος στη συνείδησή τους όταν θα εξοστρακιστούν από την χώρα όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα".
"Ας τους αποδείξουμε πως η Ελλάδα δεν θα εξαφανιστεί από το χάρτη. Ας τους αποδείξουμε πως και η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα και όχι μόνο η Ελλάδα την Ευρώπη. Ας μην φοβόμαστε την έξοδό μας από την Γερμανική συνομοσπονδία αποκαλούμενη ως Ευρωπαϊκή ένωση. Οι Γερμανοί δεν ήταν ποτέ φίλοι μας. Απλά βρήκαν ένα πιο έξυπνο και πιο ύπουλο τρόπο να κερδίσουν τον χαμένο πόλεμο", σημειώνει χαρακτηριστικά.
"Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι ευελπιστούν στην υποδούλωσή μας. Έλληνες και ξένοι. Πολιτικοί και τρόικες. Κόμματα και συνδικαλιστικοί άρχοντες. Μπορεί να είμαστε Έθνος ανάδελφο αλλά όχι Έθνος ηλίθιο...
Επιτέλους πρέπει η δημοκρατία να επιστρέψει στην γενέτειρά της. Η διακυβέρνηση να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Στο λαό της Ελλάδας και όχι στους προδότες πολιτικούς που την κάνουν παγκοσμίως ρεζίλι .
Που ο μόνος τρόπος άμυνάς τους απέναντι σε αυτή την διαμαρτυρία είναι η εντολή στα κανάλια να μην αναφέρονται σε αυτό το γεγονός και η διακοπή κάθε μορφής επικοινωνίας από το Σύνταγμα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.
Οι κουκουλοφόροι τους και τα κομματικά τσιράκια τους αυτή τη φορά πρέπει να απομονωθούν πλήρως. Ας μην τους κάνουμε το χατήρι για άλλη μια φορά είτε να μας καπελώσουν είτε να μας διασπάσουν. Γιατί τώρα δεν παίζεται απλώς η τύχη μιας πορείας ή μια διαμαρτυρίας. Αυτή τη φορά παίζεται η τύχη της εθνικής μας κυριαρχίας. Η τύχη της χώρας μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η ίδια μας η ελευθερία που τόσο αίμα χύθηκε γι αυτή. Ίσως να μην ήταν αρκετό όμως...
Από σήμερα καλώ όλους τους φίλους μου αλλά και όλους τους συναδέλφους μου να κατεβαίνουν στις 6 στο Σύνταγμα ή σε όποια άλλη πλατεία βρίσκεται κοντά τους. Όσοι συνάδελφοι έχουν τηλεοπτικό βήμα ή έστω οποιασδήποτε μορφής δημόσιο λόγο να αναφέρονται σε αυτή την διαμαρτυρία και να μην επιτρέπουμε την αποσιώπηση αυτού που συμβαίνει. Ο λόγος που έχουμε αυτή τη δυνατότητα είναι από αυτούς τους συμπολίτες μας που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή. Αυτοί μας “ψηφίζουν” όλα αυτά τα χρόνια. Ήρθε η ώρα να το επιστρέψουμε. Ας μην θεωρούν ότι οι καλλιτέχνες απλά παρατηρούν και “σφυρίζουν” κλέφτικα βολεμένοι στις δάφνες τους. Ας ενώσουμε τις φωνές μας μαζί με όλους τους Έλληνες που κάθε μέρα αγωνίζονται".

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αναστολή πληρωμής δανείων στους σεισμόπληκτους νομούς εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Δηλώσεις Σαχινίδη στη Βουλή

Το αίτημα αναστολής καταβολής των δόσεων και της επιμήκυνσης της διάρκειας των δανείων που έχουν πάρει επιχειρήσεις και επαγγελματίες σεισμόπληκτων νομών (Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας), εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Τα συγκεκριμένα δάνεια είχαν διάρκεια εξόφλησης 60 μήνες, επιπρόσθετα δόθηκε περίοδος χάριτος 24 μηνών, η οποία έληξε στο τέλος του 2010, και συνεπώς οι δανειολήπτες πρέπει στις 30 Ιουνίου του 2011 να καταβάλουν την πρώτη δόση του δανείου.
newsbeast.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Σ.Αραβία σχεδιάζει την κατασκευή 16 πυρηνικών αντιδραστήρων ως το 2030

Τα πλάνα της Σαουδικής Αραβίας να κατασκευάσει 16 πυρηνικούς αντιδραστήρες ως το 2030 με πιθανό κόστος 100 δισ. δολ. αποκάλυψε σήμερα τοπική εφημερίδα αναφέροντας κορυφαίο παράγοντα της κυβέρνησης.
Όντας η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγική χώρα στον κόσμο, η Σ. Αραβία αγωνίζεται να ανταποκριθεί στην ταχέως αυξανόμενη ενεργειακή ζήτηση παγκοσμίως. Στο πλαίσιο αυτό εξέτασε την δυνατότητα ενίσχυσης της ενεργειακής παραγωγικής της ισχύος με τη χρήση πυρηνικών αντιδραστήρων.
"Μετά από 10 χρόνια θα έχουμε τους πρώτους δύο αντιδραστήρες" δήλωσε ο Αμπντούλ Γκάνι μπιν Μιλαϊμπάρι ο οποίος είναι συντονιστής επιστημονικής συνεργασίας του στο King Abdullah City for Atomic and Renewable Energy. "Μετά από αυτό θα κατασκευάζουμε δύο αντιδραστήρες ετησίως μέχρι να φθάσουμε τους 16 ως το 2030" δήλωσε.
Υπολόγισε πως το κόστος κάθε αντιδραστήρα θα φθάσει τα 7 δισ.δολ. λέγοντας πως η χώρα θα σχεδιάζει το πυρηνικό της πρόγραμμα σε συντονισμό με εξειδικευμένες εταιρείες. Τελικός στόχος είναι η Σαουδική Αραβία να φθάσει να καλύπτει το 20% των αναγκών ηλεκτροδότησής της με τη χρήση πυρηνικής ενέργειας.

enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Διεθνής διαγωνισμός για κοιτάσματα μεταλλευμάτων

Χθες, από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, που λίγες μέρες πριν εκτιμούσε σε 15 δισ. ευρώ τα μελλοντικά έσοδα του κράτους από την εκμετάλλευση -μη βεβαιωμένων ακόμη- κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου, ανακοίνωσε ότι παράλληλα με τους υδρογονάνθρακες θα ανοίξει και ο κύκλος της παραχώρησης περιοχών για έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων, σε τουλάχιστον πέντε περιοχές της χώρας.
Την ίδια στιγμή όμως που ανακοινώνονται οι προθέσεις για παραχωρήσεις νέων «χρυσοφόρων» κοιτασμάτων σε επενδυτές, υφιστάμενα επενδυτικά σχέδια εκατομμυρίων ευρώ εξακολουθούν να παραμένουν μπλοκαρισμένα, επειδή «κολλάνε» στις απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη, ο υφυπουργός Ενέργειας είπε ότι εντός εικοσαημέρου θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού, ώστε να «βγουν» προς έρευνα και εκμετάλλευση τουλάχιστον πέντε νέοι δημόσιοι μεταλλευτικοί χώροι για κοιτάσματα χρυσού, πορφυρικού χαλκού (σ.σ. χρυσός με χαλκό) και αντιμονίτη (πρόσθετο για την τσιμεντοβιομηχανία). Κατά τον ίδιο, έχει ήδη εκδηλωθεί σοβαρό επενδυτικό ενδιαφέρον πριν ακόμη διενεργηθούν οι διαγωνισμοί.
Εκμίσθωση 10 χώρων
Ενδεικτικό των σχεδιασμών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι ότι σύμφωνα με τον Γ. Μανιάτη «επιδιώκεται η εκμίσθωση από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου πάνω από 10 χώρων, που θα αποτελέσουν βάση ισάριθμων επενδύσεων στο μεταλλευτικό τομέα».
Ηδη η αρμόδια επιτροπή, που έχει συγκροτηθεί από τον Ιανουάριο του 2011, ώστε να αξιολογήσει την αξία των αποθεμάτων του ορυκτού πλούτου της χώρας, έχει ολοκληρώσει την καταγραφή σε 30 από τους 100 μεταλλευτικούς χώρους του Δημοσίου σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, η συνολική αξία των αποθεμάτων των ορυκτών που εξετάζονται από την επιτροπή ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ και εντοπίζονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπως σε Δράμα, Ξάνθη, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική κ.α.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης είχε αναφερθεί σε πρόσφατη μελέτη του ΙΓΜΕ, σύμφωνα με την οποία έχουν εντοπιστεί 450 τόνοι χρυσού στη βόρεια Ελλάδα, συνολικής τρέχουσας αξίας 18 δισ. ευρώ.
Ο Γ. Μανιάτης επικαλέστηκε την ίδια μελέτη αναφέροντας ότι η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων του υπεδάφους της χώρας είναι τα 28 δισ. ευρώ, με βάση τις τρέχουσες τιμές του χρηματιστηρίου μετάλλων του Λονδίνου.
Ειδικά για τις επενδύσεις εξόρυξης χρυσού, όπου εντοπίζονται και το εντονότερο επενδυτικό ενδιαφέρον αλλά και οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις στην έναρξη των επενδύσεων (εκκρεμεί η αξιολόγηση για την έγκριση ή μη των φακέλων για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής του ομίλου Μπόμπολα και της «Χρυσωρυχεία Θράκης» στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης), απάντησε ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα συντονισμού για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών μελετών.
Πέρυσι, ο συνολικός κύκλος εργασιών του εξορυκτικού κλάδου (μεταλλεύματα, βιομηχανικά ορυκτά, μάρμαρα κ.ά.) ανήλθε σε 1,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων, πάνω από 800 εκατ. ευρώ ήταν οι εξαγωγές προϊόντων, ενώ ο τζίρος από αδρανή υλικά προσέθεσε 400 εκατ. ευρώ. *
 
enet.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Tρόικα: «Κλείδωσαν» εργασιακά και ασφαλιστικό

«Κλείδωσαν» τα νέα μέτρα για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, που θα συμπεριληφθούν στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης και στην έκθεση αξιολόγησης για την πέμπτη δόση του δανείου από την τρόικα.
Μετά από συνεργασία που είχε χθες η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Κατσέλη με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Γιώργο Ζαννιά, οριστικοποιήθηκαν τα ακόλουθα μέτρα:
- Η δυνατότητα για νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας 18 - 25 ετών για μειωμένες κατά 20% αποδοχές από το όριο της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
- Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε εξάμηνη βάση, με ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος και χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, καταργώντας ουσιαστικά τις υπερωρίες.
- Η επιμήκυνση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από δύο σε τρία χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης τρεις φορές.
Τα μέτρα θα θεσπισθούν με νομοθετικές ρυθμίσεις που θα προωθηθούν άμεσα.
Παράλληλα, με τα μέτρα για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, θα υπάρξουν και οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, που αφορούν σε περιορισμό των δαπανών και σε εξοικονόμηση πόρων άνω των 2 δισ. ευρώ.
Στον τομέα αυτό, σύμφωνα με προηγούμενη ενημέρωση, περιλαμβάνονται:
- Αύξηση του ΛΑΦΚΑ για κύριες συντάξεις υψηλότερες από 1.700 ευρώ το μήνα. Αναμένεται να αυξηθεί για τα ανώτατα κλιμάκια από το 10%, τουλάχιστον, στο 14%.
- Επιβολή εισφοράς για συνταξιούχους ηλικίας μικρότερης των 60 ετών που λαμβάνουν σύνταξη υψηλότερη των 1.700 ευρώ. Το ποσοστό, κατά μέσο όρο, θα φθάνει το 8%, ενώ θα εξαιρεθούν οι απόστρατοι και οι μητέρες.
- Επιβολή εισφοράς και στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ (50 εκατ. ευρώ).
- Αύξηση των εισφορών υπέρ ανεργίας για τον ιδιωτικό τομέα κατά 1% που επιμερίζεται σε 0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους. Ειδική εισφορά της τάξης του 1% και για το Δημόσιο.
- Μείωση στο ΕΚΑΣ, περικοπές δαπανών υγείας και κοινωνικών επιδομάτων.
Στα νέα μέτρα, θα περιλαμβάνεται και η μείωση του εφάπαξ στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και τον ιδιωτικό. Υπάρχουν εισηγήσεις για μείωση από 10% έως και 30%, ποσοστό που θα εξαρτηθεί και από την οικονομική κατάσταση των Ταμείων. Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν «έκλεισε» χθες και αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα μεταξύ των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών.
Εν τω μεταξύ με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών προσδιορίσθηκε ότι εντός 20 ημερών θα εκδικάζονται οι υποθέσεις που αφορούν στη συγκρότηση επιχειρησιακού σωματείου.

naftemporiki.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Αυτή η χώρα είναι η γη των Ελλήνων !



Του Χάρρυ Κλύνν


Δε χωράει στο ψέμα η αλήθεια… Ούτε το φως στο σκοτάδι… Δε φτάνει ο κίβδηλος λόγος να δαμάσει τα αφηνιασμένα άλογα, να γητέψει τα τρομοκρατημένα όνειρα. Με το πηχτό σκοτάδι να απλώνεται στη νεκρική κοιλάδα των μοιραίων και των δοσίλογων, οδοιπορούμε την οδό του μαρτυρίου. Σε κάθε σταυροδρόμι το εκτελεστικό απόσπασμα των τοκογλύφων, σε κάθε ανηφοριά οι φονιάδες της ιστορίας υψώνονται φαντάσματα δυσθεώρητα με μάτια κόκκινα, με στόματα γλοιώδη και λαίμαργα. Μας εκφοβίζουν, μας τρομοκρατούν… Μας πυροβολούν με λόγους δόλιους από τις τηλεοπτικές οθόνες τα αδειανά κουστούμια και τα παραγεμισμένα στόματα. Μας φτύνουν οι αρουραίοι των εφημερίδων, οι αρθρογράφοι του μεγάλου κενού, οι εθνοφθόροι και οι Ελληνόφοβοι. «Θέμα χρόνου» αποφαίνονται οι ειδήμονες με τους υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα ατσαλάκωτα κουστούμια και τα αρπακτικά χέρια που στάζουν αίμα. Καλά κρατεί ο χορός των κερδοσκόπων και των εφιαλτών...
το πανηγύρι της εκφοράς των ελπίδων και των οραμάτων. Η μεγάλη ομήγυρη των αδημονούν των την απώλεια του έθνους των ανυπότακτων έχει κιόλας παραταχθεί με κάθε επισημότητα για να παρακολουθήσει το μεγάλο θέαμα. Ο δήμιος με την κουκούλα, τις πλαδαρές σάρκες και τα διάστικτα μπράτσα με τα φασιστικά σύμβολα, αναμένει το νεύμα του «Μεγάλου Στοχαστή». Κι ο «Μεγάλος Οπισθοδρομιστής» ετοιμάζεται να γυρίσει το ρολόι της ιστορίας τριάντα χρόνια πίσω. Δεν επιθυμούν να πιστέψουν οι εξαγορασμένοι, οι υπόδουλοι και οι ματαιόδοξοι στη μεγάλη στρατιά των αρίστων της ιστορίας, των λαμπρών δημιουργών, των ποιητών, των αγωνιστών της ζωής, των εργατών, των καλλιτεχνών, των ανθρώπων της τίμιας δουλειάς και του πνεύματος. Ότι είχαν να κλέψουν το έκλεψαν, ότι είχαν να προσβάλουν το πρόσβαλαν, ότι είχαν να ατιμάσουν το ατίμασαν. Ήρθε η ώρα να πετάξουν το αποστεωμένου κουφάρι του λαού στη χωματερή της εξαθλίωσης και της απέραντης θλίψης. Ήρθε ή ώρα να ανοίξουν τις πόρτες σε κυνηγούς κεφαλών, σε ζόμπι που τρέφονται με σάρκες ανθρώπινες και αίμα ζεστό… Έτσι πιστεύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών ο «Μεγάλος Στοχαστής», ο δειλός πολεμιστής με τη λερωμένη σκελέα, ο αποτυχημένος ταχυδακτυλουργός με τα τρεμάμενα δάχτυλα και το θολωμένο μυαλό, ο θλιβερός ψεύτης, ο αμήχανος Οδυσσέας που ούτε ταξίδι, ούτε Ιθάκη του απέμεινε, παρά μόνο η χλεύη των ανθρώπων και της ιστορίας. Ημέρα σκότους η μέρα που ξημερώνει… Έκπληκτα τα μάτια της ιστορίας βλέπουν τη λαίλαπα να πλησιάζει. Έντρομοι οι ένοχοι χειρουργοί βιάζονται να επικαλύψουν με το σεντόνι της υποταγής και της ανικανότητας το κέρινο πρόσωπο της ναρκωμένης πατρίδας. Βιάζεται το τσούρμο των θρασύδειλων και των μισαλλόδοξων να τελειώνει μια και καλή με το γένος των αδάμαστων. Το βιβλίο που λέγεται Ελλάδα πρέπει να κλείσει, η σπορά να νοθευτεί , ο αγρός με τα γεννήματα να καταληφθεί από αγριόχορτα και ζιζάνια και ακόμα μια «χαμένη πατρίδα» να προστεθεί στις τόσες χαμένες. Δεν πρέπει ούτε νερό για τα διψασμένα χείλη να περισσέψει, ούτε φαί για τους πεινασμένους την περηφάνια και την αξιοπρέπεια. Ακούστε ράκη ανθρώπινα, ξεχειλωμένα μυαλά, και κοιμισμένες συνειδήσεις… Ακούστε υπερφίαλοι αγορητές του θράσους και της ανοησίας… Ακούστε κύμβαλα αλαλάζοντα, σπιθαμιαίοι διανοητές και προσκυνημένοι υπηρέτες των ξένων συμφερόντων… Ακούστε πουλημένα τομάρια… ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ. ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ… ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ.- |



citypress-gr.blogspot.com
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...