Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

«Να πουληθούν όλα» συστήνει ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος

Την εκτίμηση ότι ελληνικό κράτος δεν θα πρέπει να διατηρήσει καμία συμμετοχή σε εταιρείες του Δημοσίου, εκτός από εκείνες που σχετίζονται με τους τομείς άμυνας και κράτους πρόνοιας εξέφρασε ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης.
"Να πουληθούν όλα", ανέφερε ο Χρ. Πισσαρίδης και πρόσθεσε ότι: "η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει την πτώχευση, εάν μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις δεν προχωρήσουν και οι διαρθρωτικές αλλαγές".
Έκανε λόγο για ανάγκη μεγάλης συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και αν κι επισήμανε ότι οι φόροι στην Ελλάδα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, ανέφερε ότι δεν είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Όσον αφορά στο Μνημόνιο υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να πάμε τώρα πίσω για νέα διαπραγμάτευσή του. Επίσης τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζεται, δεν βοηθάει και δεν κάνει καλό στις σχέσεις κυρίως με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ακόμη εκτίμησε ότι η ανεργία στην Ελλάδα λόγω των συνεπειών της ύφεσης θα συνεχίζει να αυξάνεται για τα επόμενα δύο χρόνια.
Τέλος δήλωσε ότι έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και του έχει πει πως είναι διαθέσιμος να βοηθήσει, εφόσον κριθεί ότι χρειάζεται.

enet.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...