Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ούτε ο ΟΗΕ δε θέλει τα μέτρα στην Ελλάδα !


Ποιος το περίμενε ότι θα έβρισκαν οι πολέμιοι του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος έναν σύμμαχο όπως ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.


Οι πολιτικές λιτότητας, όπως αυτές που υιοθετούνται στην Ελλάδα και την Ισπανία, απειλούν την απασχόληση και θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη, εκτιμούν τα Ηνωμένα Έθνη στην ετήσια έκθεσή τους για την κοινωνική κατάσταση στον κόσμο.

"Τα μέτρα λιτότητας που λαμβάνουν κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο δημόσιο χρέος τους όχι μόνο απειλούν την απασχόληση στον δημόσιο τομέα και τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά κάνουν την οικονομική ανάκαμψη πιο εύθραυστη και αβέβαιη", αναφέρει η έκθεση του τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΟΗΕ.

"Οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιδρούν με σύνεση στις πιέσεις υπέρ της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της υιοθέτησης μέτρων λιτότητας αν δεν θέλουν να κινδυνεύσουν να εμποδίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας τους", συνεχίζει η έκθεση.

Αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις προηγμένες οικονομίες, προειδοποιούν οι οικονομολόγοι του ΟΗΕ, που εκτιμούν ότι "πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, κυρίως αυτές που επωφελούνται προγραμμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δέχονται επίσης πιέσεις να μειώσουν τις δημόσιες δαπάνες και να υιοθετήσουν μέτρα λιτότητας".

Ένα από τα βασικά συμπεράσματα της έκθεσης είναι ότι οι χώρες πρέπει να μπορέσουν να εφαρμόσουν με συστηματικό τρόπο αντικυκλικές σταθεροποιητικές πολιτικές.

Γι' αυτό είναι "απαραίτητο", σύμφωνα με τον ΟΗΕ, να αναθεωρηθεί "η φύση και οι βασικοί στόχοι των όρων" που επιβάλλονται από διεθνείς οργανισμούς για να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

"Είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τους τις πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι οικονομικές τους πολιτικές" στη διατροφή, την υγεία και την εκπαίδευση προκειμένου να μην αποθαρρύνουν την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, υπογραμμίζει ο ΟΗΕ.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Νέα φυλή ιθαγενών εντοπίστηκε στον Αμαζόνιο



Απειλούνται από τις δραστηριότητες υλοτόμων, χρυσοθήρων και ψαράδων

Εκπρόσωπος του Εθνικού ιδρύματος Ινδιάνων (Funai) δήλωσε σήμερα ότι εντοπίστηκε μία νέα φυλή αυτοχθόνων σε μία περιοχή του Αμαζονίου, στην κοιλάδα Ζαβάρι, στη βορειοδυτική Βραζιλία στα σύνορα με το Περού.

Η ύπαρξη αυτής της φυλής, η οποία μετρά περίπου 200 άτομα τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, είχε ανακαλυφθεί αρχικά μέσω δορυφορικών εικόνων και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια μίας πτήσης που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο από μέλη του Funai, του μοναδικού φορέα που έχει άδεια να πλησιάζει αυτόχθονες.
Οι αρχές της Βραζιλίας απαγορεύουν στους λευκούς την πρόσβαση στις περιοχές όπου βρίσκονται απομονωμένοι ιθαγενείς διότι οι τελευταίοι κινδυνεύουν να μολυνθούν από ασθένειες για τις οποίες δεν έχουν αναπτύξει αντισώματα.

Ο Φαμπρίτσιο Αμορίμ, υπεύθυνος του Funai για την κοιλάδα Ζαβάρι στα νοτιοδυτικά του κρατιδίου του Αμαζονίου, εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι αυτή η φυλή ενδέχεται να ανήκει στη γλωσσική κοινότητα Πάνο, που είναι κοινή σε αυτή την περιοχή όπου συγκεντρώνονται οι περισσότερες ομάδες απομονωμένων ιθαγενών στον Αμαζόνιο, αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον Αμορίμ οι καλύβες και οι καλλιέργειες καλαμποκιού και μπανάνας που υπάρχουν στο ξέφωτο που δημιούργησαν οι αυτόχθονες φαίνεται να δημιουργήθηκαν πριν από λιγότερο από ένα χρόνο.
Οι αυτόχθονες της κοιλάδας Ζαβάρι απειλούνται από τις παράνομες δραστηριότητες των υλοτόμων, των χρυσοθήρων και των ψαράδων, αλλά και από τους εμπόρους ναρκωτικών στα σύνορα με το Περού.



newsbeast.gr


Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Έντονες αντιδράσεις στον ΑΝΤ1 για το EZEL - Συγκέντρωση έξω από το κανάλι !


Εδώ και λίγες μέρες ο ΑΝΤ1 προβάλλει την τούρκικη σειρά «Ezel» που καταφέρνει μάλιστα να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις. Φαίνεται όμως, ότι στο κανάλι του Αμαρουσίου αντιμετωπίζουν προβλήματα με την προβολή της σειράς.


Απόψε μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του σταθμού του Αμαρουσίου από τα μέλη της ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ που αντιδρούν στην προβολή της συγκεκριμένης τούρκικης σειράς καθώς σε αυτήν προβάλλονται μέρη από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, που αναφέρονται ως τούρκικες.

Η ανακοίνωση διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:

«Τριάντα εφτά χρόνια μετά την βάρβαρη τούρκικη εισβολή η κατρακύλα της Ελληνικής αξιοπρέπειας δεν έχει τελειωμό. Η θρασύτητα του φιλοτουρκικού σταθμού ΑΝΤ-1 δεν έχει όρια, αφού μετά την προβολή διαφόρων τούρκικων σίριαλ κατά την περασμένη τηλεοπτική περίοδο, πρόσθεσε πρόσφατα στην λίστα προβολών του, την μεγαλύτερη τουρκική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, με σκηνές και γυρίσματα από τα κατεχόμενα μέρη μας.

Η νέα τουρκική σειρά με την ονομασία "ΕΖΕΛ" έχει ως κύριους χρηματοδότες, επιχειρήσεις και καζίνο από τα κατεχόμενα, ενώ στην σειρά προβάλλονται και διαφημίζονται παράνομες επιχειρήσεις στις ελληνικές περιουσίες των κατεχομένων. Και όλα αυτά όχι σε κάποιο τούρκικο κανάλι, αλλά σε «Eλληνόφωνο», αφού πλέον μας κάνει να διερωτόμαστε αν είναι Ελληνικό.

Με λύπη μας βλέπουμε την τούρκικη προπαγάνδα για εδραίωση του παράνομου ψευδοκράτους, να βρίσκει σύμμαχό της, τους "Εφιάλτες" της εποχής μας, τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Είδαν πολλά τα μάτια μας τα τελευταία χρόνια από τα ΜΜΕ σε μία προσπάθεια προώθησης της ελληνοτουρκικής φιλίας και την αλλοίωση της περήφανης Ελληνικής ιστορίας, με αποκορύφωμα την προβολή των κατεχομένων ως τούρκικων περιοχών από το εν λόγω σίριαλ.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια βλέπαμε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, φιλμάκια αφιερωμένα στα κατεχόμενα χωριά μας, με κύριο σύνθημα το "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ". Σήμερα τα φιλμάκια αυτά έχουν εξαφανιστεί και την θέση τους έχουν πάρει οι επαναπροσεγγιστικές εκδηλώσεις, και τα τούρκικα σίριαλ με σκοπό να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.

ΌΧΙ κύριοι δεν θα ξεχάσουμε. Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. αρνείται να ξεχάσει. Δεν ξεχνούμε πόσα δεινά υπόφερε και υποφέρει ο τόπος μας από την ελληνοτουρκική φιλία. Καταδικάζουμε την νέα πρόκληση του ΑΝΤ-1 και απαιτούμε τον τερματισμό προβολής της τούρκικης σειράς όπως και κάθε τούρκικής παραγωγής. Δεν γινόμαστε συμμέτοχοι στην οικονομική ενίσχυση του ψευδοκράτους και του τούρκικου στρατού. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Για αυτό, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας θα προβούμε σε διαδήλωση έξω από τα γραφεία τους. Προσυγκέντρωση στο οίκημα μας Παιανίας 5-7 και ώρα 19:00.»

Να δούμε λοιπόν αν θα υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον ΑΝΤ1 για τη σειρά και για τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει από την προβολή της.



newsit.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προσφυγή του ΔΣΑ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το Μνημόνιο


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είναι έτοιμος να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για τα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλει το Μνημόνιο…
Αρχικά, ο ΔΣΑ, είχε ηγηθεί μιας προσπάθειας να υπερασπιστεί τους Έλληνες πολίτες που θίγονται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας, ωστόσο η διαρροή της απόφασης του ΣτΕ, πως απέρριψε την αίτηση με το σκεπτικό πως η Ελλάδα βαδίζει προς τη χρεωκοπία και είναι νόμιμες οι περικοπές σε μισθούς συντάξεις κ.λ.π αφού διατηρούνται σε βιώσιμα επίπεδα, αναγκάζει τον ΔΣΑ να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, δεν αποφεύγει την …μετωπική σύγκρουση με το ΣτΕ, εκφράζοντας τη λύπη του για «για την απαράδεκτη διαρροή της απόφασης της διάσκεψης της μείζονος Ολομέλειας την ίδια ακριβώς ώρα που η κυβέρνηση του Μνημονίου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή» και για «την ποιότητα που έχει λάβει η δημοκρατία στη χώρα, μετά τα παραπάνω φαινόμενα».

newsbomb.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

«Θερίζει» το σπιτικό υποκατάστατο της ηρωίνης τη Ρωσία


Χάπια για τον πονοκέφαλο, ιώδιο, υγρό αναπτήρα, καθαριστικό λάδι εργοστασίων και μερικές σύριγγες, βελόνες και μαγειρικά σκεύη. Αυτά είναι τα υλικά για το ‘σπιτικό’ ναρκωτικό ‘Κρόκοντιλ’, ευρέως διαδεδομένο στη Ρωσία ως το φτηνό υποκατάστατο της ηρωίνης.

Ο Όλεγκ και ο Σάσα βρίσκουν ένα εγκαταλελειμμένο Σοβιετικό διαμέρισμα και μετά από μισή ώρα μαγειρέματος το καφετί -σαν καραμέλα- ναρκωτικό τους είναι έτοιμο και τοποθετείται μέσα σε μια σύριγγα. Ο Σάσα τοποθετεί μία «βρώμικη» βελόνα και ψάχνει ελεύθερη φλέβα στο μελανιασμένο χέρι του, την δίνει στον Όλεγκ και με κλειστά μάτια περιμένει να τον χτυπήσει.
Η Ρωσία έχει περισσότερους χρήστες ηρωίνης από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, μέχρι δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με μη έγκυρες πηγές. Για τους περισσότερους χρήστες, οι ασθένειες όπως η Ηπατίτιδα Γ' είναι συχνές...

Για να μειωθεί η χρήση της ηρωίνης που εισάγεται από το Αφγανιστάν στη Ρωσία, αυξάνουν την τιμή τους, όμως οι τοξικομανείς στη Ρωσία βρίσκουν φτηνά, και ακόμη πιο επικίνδυνα υποκατάστατα, για να πάρουν την επόμενη δόση τους.
Το ναρκωτικό που φτιάχνουν στις κουζίνες τους ο Όλεγκ και ο Σάσα είναι το "κρόκοντιλ", ένα είδος μορφίνης, πολλές φορές πιο έντονο από την ηρωίνη, που δημιουργείται από διάφορες χημικές αντιδράσεις.
Ενώ η ηρωίνη κοστίζει από 30 έως 70 περίπου ευρώ ανά δόση, αυτό το ‘σπιτικό’ ναρκωτικό παρασκευάζεται από χάπια για τον πονοκέφαλο με βάση την κωδεΐνη, που κάνουν περίπου 3 ευρώ το πακέτο.
Είναι ναρκωτικό των φτωχών, με καταστροφικά αποτελέσματα. Το όνομα του προέρχεται από τον κροκόδειλο, λόγω της μετατροπής του δέρματος των χρηστών. Το δέρμα τους λίγο πριν πεθάνουν γίνεται γκρι και ξεφλουδίζει, αποκαλύπτοντας τα κόκαλά τους, που σαπίζουν κυριολεκτικά.
Χρήστες στη Ρωσία ανακάλυψαν πώς να φτιάχνουν το κρόκοντιλ περίπου πριν τέσσερα χρόνια και η κατανάλωσή του αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.
protothema.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Προσαγωγές για τα στημένα !




Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας για τα άτομα που εμπλέκονται στους 41 ύποπτους-κατά την UEFA-αγώνες. Οι αρχές έχουν αρχίσει ελέγχους σε σπίτια και γραφεία των υπόπτων και πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει ήδη 20 προσαγωγές σε πρόσωπα, μεταξύ των οποίων είναι και παράγοντες του ποδοσφαίρου. 

Η έρευνα έγινε με βάση το υλικό της δικογραφίας από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Τα τρία αδικήματα για τα οποία πιθανώς να γίνουν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.



sport-fm.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Εξαρθρώθηκε σπείρα πλαστογραφίας εγγράφων


Στη σύλληψη ενός 28χρονου Έλληνα και δύο αλλοδαπών, υπηκόων Αφγανιστάν και Αλγερίας, ηλικίας 21 και 45 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, κατοχής διαβατηρίων τρίτων προσώπων, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος», παραβίασης του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει σπείρα που προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία στη συνέχεια διέθετε σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό είτε την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο από αυτή είτε τη διευκόλυνση αναχώρησής τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Από την έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

• Είκοσι πέντε διαβατήρια αλλοδαπών Αρχών τρίτων προσώπων
• Ογδόντα πέντε δελτία ταυτότητας
• Πέντε άδειες διαμονής
• Ένα δελτίο φοιτητή Γαλλίας
• Είκοσι επτά άδειες ικανότητας οδήγησης
• Τρεις ειδικές προξενικές θεωρήσεις Γαλλίας και Η.Π.Α..
• Δύο ταξιδιωτικά έγγραφα Γαλλίας-Πορτογαλίας
• Ένα ατομικό βιβλιάριο υγείας
• Μία σφραγίδα ημερομηνιοχρονολογίας
• Δύο σφραγίδες ιταλικών Αρχών
• Ένα ζεύγος από μεταλλικές μήτρες
• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
• Ένα πιστόλι κρότου με γεμιστήρα και επτά φυσίγγια των 8mm
• Ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 424 γραμμαρίων
• Δύο πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, αποτελούμενα από δύο φορητούς Η/Υ, τρία πολυμηχανήματα, μία φορητή συσκευή μνήμης (usb), ένα φορητό εξωτερικό σκληρό δίσκο, μία συσκευή θερμοκόλλησης και μία ραπτομηχανή χρησιμοποιούνταν για τη συρραφή διαβατηρίων
• Πληθώρα υλικών και μέσων που χρησιμοποιούνται για την κατάρτιση πλαστών και νόθευση γνήσιων εγγράφων.
• Μεγάλος αριθμός φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου τρίτων προσώπων. 

Επιπλέον στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
• Μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης ελληνικών Αρχών καταφανώς πλαστή
• Ένα δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού καταφανώς πλαστό
• Ένα δελτίο ταυτότητας Μαρόκου αμφιβόλου γνησιότητας
• Ένα δελτίο ταυτότητας Ισπανίας αμφιβόλου γνησιότητας
• Το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.



zougla.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...