Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Έχει την εμπιστοσύνη… ψάχνεται για το Μεσοπρόθεσμο



Δίχως απώλειες το πρώτο τεστ της κυβέρνησης καθώς και οι 155 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν πως εμπιστεύονται το νέο κυβερνητικό σχήμα. Αναλυτικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επι της προτάσεως του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έχει ως εξής :

Ψήφισαν 298 βουλευτές
ΝΑΙ 155
ΟΧΙ 143
ΑΠΩΝ 2

Ως απόντες καταγράφονται η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία λείπει στο εξωτερικό αλλά με επιστολή της ξεκαθάρισε πως αν βρισκόταν στο κοινοβούλιο θα ψήφιζε «ΟΧΙ» και ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής κ. Γιώργος Λιάνης.

Ως νέο ραντεβού κατά το οποίο θα «δοκιμαστεί» σκληρά η σχέση κυβέρνησης και Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ ορίζεται η Πέμπτη 30 Ιουνίου κατά την οποία θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το εφαρμοστικό νομοσχέδιο.



"Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ", λέει ο Παπανδρέου

Να συνεχιστεί ο εθνικός αγώνας σωτηρίας της χώρας ζήτησε από τα μέλη του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.  Αναλυτικά, ο πρωθυπουργός είπε πως «την οικονομική μας ανεξαρτησία θα  την κατακτήσουμε εμείς και μόνο εμείς. Παλεύω να χτυπήσουμε αδικία και  ανισότητα ….δεν μπορούμε να περιμένομε τη Δευτέρα παρουσία. Πρώτα εμείς θα βάλουμε τάξη στα του οίκου μας , είναι πρώτη η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις ….το χρέος δεν θα εξαφανιστεί αν δεν είμαστε αποφασισμένοι». Απευθυνόμενος στην ΝΔ δήλωσε «η Ελλάδα οντως ανηκει στους ελληνες κυριοι της ΝΔ που τώρα ανακαλύψατε τον τροχό… δεν μπορούμε να υποσχεθούμε περισσότερα λεφτά για κοινωνική πρόνοια αλλά μπορούμε να υποσχεθούμε καλύτερη και δικαιότερη διαχείριση. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε αθρόες προσλήψεις στο δημόσιο αυτά τελείωσαν».

Συμπλήρωσε πως πρέπει να «πάμε μαζί να πάμε σε μεγάλες πολιτικές κ θεσμικές αλλαγές για τις οποίες βοά ο τόπος όχι μόνο η πλατεία, το πολιτικό σύστημα ζητά να αλλάξει... θα παμε ναι σε δημοψήφισμα που είναι το επιστέγασμα μιας νεας ενότητας του λαού…. ποιος μιλησε για διχαστικά δημοψηφίσματα όταν προβλέπει το σύνταγμα και η δημοκρατια». Απευθυνόμενος μάλιστα προς τον κ. Σαμαρά αλλά και την κυρία Αλέκα Παπρήγα είπε «φοβάστε την γνησία λαϊκή έκφραση του λαού». Επιπροσθέτως δήλωσε ότι «καλώ και σήμερα όλες τις δυνάμεις να συστρατευθούν σε περήφανη κ πατριωτική πορεία, αυτό θα δώσει νέα αξιοπιστία στην χώρα μας διεθνώς ….να δειξουμε ότι η πολιτική τάξη δεν παίζει παιχνίδια που φορούν τον μανδύα επαναδιαπραγματευσης»

Για το επεισόδιο που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Πάγκαλου και ΚΟ της ΝΔ είπε «Χαρηκα που γυρίσατε στην αιθουσα αλλά δεν χάρηκα που βρήκατε αφορμή… ηταν ευκολη αφορμή να πολωθεί τεχνητά η κατάσταση . Πράγματι αναγνωρίζω ότι το 74 εδραιώθηκε η δημοκρατία στην χώρα»

Επανέλαβε προς τον κ. Σαμαρά πως «η συνταγή σας δεν περνά» και πως «σας κάλεσα να συνδιαπραγματευτούμε το αρνηθήκατε… Υπάρχουν δυνατότητες ευρύτατες συναίνεσης».

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου άφησε αιχμές για το παιχνίδι της ΝΔ λέγοντας «Κάνετε στρατηγικό και πολιτικό λάθος η αρνηση σας για συνεργασία σε εποχή κρισης σας αναγκαζει να ταυτίζεστε πολιτικά με οσους ποντάρουν στην αποτυχία της ελλάδας»

Τέλος, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως κατανοεί τις δυσκολίες που βιώνουν οι έλληνες πολίτες και πως στέλνει «μήνυμα ελπίδας υπαρχει φως στην ακρη του τουνελ…και εμείς θα τα καταφέρουμε, να εχετε πίστη στις δυναμεις του εθνους μας….στις πλατείες σηκώνουμε την ελληνική σημαια στο εξωτερικό και στο κοινοβούλιο το ίδιο. Όμως δεν αρκεί πρεπει να στηθούν γερές βασεις που θα βαλουμε ολοι μαζί…ο καθενας μας γράφει αυτή την ιστορία….δινω και εγώ δυσκολή μαχη και δεν θα κανω πίσω…» 



protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...