Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ρύθμιση για τα αυθαίρετα - Απελευθέρωση για την πετρελαιοκίνηση



Ανοίγει ο δρόμος για την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος παρουσίασε χθες τη δέσμη των πολιτικών που θα ακολουθήσει και μεταξύ άλλων έθεσε στις προτεραιότητες του υπουργείου την απελευθέρωση της πετρελαιοκίνησης.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής υπογράμμισε: «Θα επανεξετάσουμε την απαγόρευση πετρελαιοκίνησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», ενώ πρόσθεσε ότι το πλαίσιο, στο οποίο θα συμβεί αυτό είναι: «Η εξυπηρέτηση των πολιτών και η μείωση του μεταφορικού κόστους επιχειρήσεων και καταναλωτών».

Όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, «οι σύγχρονες τεχνολογίες πετρελαιοκίνησης έχουν οδηγήσει όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ρύθμιση για τα αυθαίρετα

«Στη χώρα μας στρουθοκαμηλίζουμε. Δεν είναι δυνατόν να "γκρεμίσεις" 1 εκατομμύριο αυθαίρετα κτίσματα» τόνισε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προαναγγέλλοντας ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι: «Με εξαίρεση τα αυθαίρετα που προκαλούν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση, οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα καταβάλουν με τρόπο κοινωνικά δίκαιο τις οφειλόμενες εισφορές, χωρίς οι νομοταγείς να αισθανθούν αδικημένοι και χαμένοι» και πρόσθεσε ότι θα θεσπιστούν μέτρα για την αυθαίρετη δόμηση.

«Στο εξής μεταβίβαση ακινήτου χωρίς πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας θα απαγορεύεται αυστηρά», είπε ο υπουργός. 



real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...