Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πάνω από 400.000 οι ζημιές από τα επεισόδια στο κέντρο




Έσπασαν, έκαψαν και κατέστρεψαν ότι έβρισκαν στο διάβα τους. Το αποτέλεσμα ήταν να αλλάξει μέσα σε λίγες μόνο ώρες η εικόνα του κέντρου της πόλης και να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.











Οι ζημιές για τους ανθρώπους που είδαν τα μαγαζιά τους να βεβηλώνονται είναι ανυπολόγιστες γιατί για τον καθένα προσωπικά, η επιχείρησή του είναι και όλη του η περιουσία.

Ωστόσο, μετά από καταγραφή που έκανε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, μετά τα πρόσφατα επεισόδια, διαπίστωσε ότι οι ζημιές μόνο στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ!


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο γνωστοποίησε ότι έγινε η καταγραφή των ζημιών με ειδικά συνεργεία και διαπίστωσε ότι τουλάχιστον 62 επιχειρήσεις, έχουν υποστεί ζημιές στις κτιριακές τους εγκαταστάσεις. Σε ορισμένες σημειώθηκαν και κλοπές εμπορευμάτων.

Επίσης, ο κ. Μίχαλος ζήτησε να αποδωθούν αποζημιώσεις στους επιχειρηματίες καθώς σε μία τόσο “τραγική οικονομική κατάσταση” που βιώνει η αγορά είναι δύσκολο να ορθοποδήσουν μόνοι τους.

Ο κ. Μίχαλος στην επιστολή του επισημαίνει ότι: “Ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει για ακόμα μια φορά, την οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του, για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό-εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Η επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας, βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημιές και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία.”



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ψάχνει επενδυτές από το Κατάρ και η Εκκλησία!




Στο Κατάρ είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε αναζήτηση επενδυτών που θα αξιοποιήσουν τη μεγάλη ακίνητη εκκλησιαστική περιουσία







Ο Αρχιεπίσκος, σύμφωνα με “Το Έθνος” συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής της Εκκλησίας, αλλά και τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου.
Ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει ανεπίσημες συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας, αλλά και επενδυτές στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης της περιουσίας της Εκκλησίας για το οποίο (φαίνεται) αναζητούνται επενδυτές.



Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Τη Δημόσια περιουσία και “κούρεμα” ως 60% θέλει η Μέρκελ – Νέα μέτρα και “κυβέρνηση τρόικας” στην Ελλάδα




Όλα δείχνουν ότι η Άγκελα Μέρκελ κέρδισε την πρώτη μάχη απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί και έτσι παρά το γεγονός ότι οι τραπεζίτες και η Γαλλία δεν επιθυμούν κούρεμα του ελληνικού χρέους πάνω από το 40% όλα δείχνουν ότι πάμε στο γερμανικό σχέδιο με κούρεμα από 50 ως και 60% με μια ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με ενίσχυση 108 δισ. ευρώ.

Κάτι τέτοιο σύμφωνα με ένα “πρόχειρο” υπολογισμό θα σημάνει απώλειες μόνο για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία της τάξης των 3 δισ. τα οποία με κάποιο τρόπο πρέπει να βρεθούν ώστε να μην υπάρξει κατάρρευσή τους.

Ταυτόχρονα μεγάλες θα είναι οι απώλειες των ελληνικών τραπεζών πολλές εκ των οποίων θα περιμένουν μονάχα τη στήριξη από αυτά τα 108 δισ. ευρώ, χωρίς ουσιαστικά να μπορούν για μήνες να βγουν στις αγορές.

Οι καταθέσεις δεν θα κινδυνεύσουν σε καμιά περίπτωση ωστόσο κάποιες τράπεζες θα περάσουν αναγκαστικά στον έλεγχο του Δημοσίου.

Ανάλογες προσαρμογές (προς τα κάτω) θα πρέπει να γίνουν και στους μισθούς και το μέγεθος του νέου “κουρέματος” σε αυτό το επίπεδο, αυτή τη φορά μάλλον δεν είναι θέμα εσωτερικής “διαβούλευσης” αφού το γερμανικό σχέδιο είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ως προς το ποιος θα κάνει πλέον “κουμάντο” στα βασικά υπουργεία.

Όλα αυτά δεν θα γίνουν χαριστικά. Τόσο τα ταμεία, όσο και οι τράπεζες για να χρηματοδοτηθούν θα πρέπει η χώρα να εξασφαλίσει μέσω μέτρων το ότι θα έχει πλεονάσματα.

Τα πλεονάσματα θα έρθουν με νέα μέτρα, αλλά και από την άμεση πώληση δημόσιας περιουσίας (σε αυτή πλέον θα υπάγονται και οι τράπεζες που θα περάσουν στο κράτος μετά την ανακεφαλαιοποίηση).

Τόσο τα νέα μέτρα, όσο και η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας θα γίνουν κατ' απαίτηση των Γερμανών από ξένους και όχι από το ελληνικό ρκάτος.

Για τον λόγο αυτό ήδη οι Ευρωπαίοι (το είπε η Μέρκελ για μόνιμη εγκατάσταση της Τρόικας) έχουν χωρίσει τους τομείς που θα ελέγχουν.

Τεχνική υποστήριξη θα ονομαστεί αλλά σε όλα τα βασικά υπουργεία θα υπάρχουν ελεγκτές που θα επιβάλουν την τήρηση των μέτρων.

Έσοδα, έξοδα του δημοσίου, εφορίες, τελωνεία θα ελέγχονται από Γερμανούς και Γάλλους, ενώ όλα δείχνουν ότι Ολλανδοί “τοποτηρητές” θα αναλάβουν την καταγραφή και την εκποίση της Δημόσιας Περιουσίας.

Από τη δημόσια περιουσία η Ελλάδα έχει λαμβάνειν... έναντι. Τα χρήματα δηλαδή θα χειρίζονται από τους Ευρωπαίους για την αποπληρωμή του χρέους και για τις δανειακές ανάγκες.

Μ'εσα σε όλα αυτά η ελληνική πλευρά μοιάζει απλός παρατηρητής, η κυβέρνηση μοιάζει να περιμένει τις αποφάσεις, με τον Πρωθυπουργό να λέει απλά ότι “πρέπει να μειωθεί το χρέος για να ανασάνουμε”.

Ωστόσο όλοι μιλούν για βάθος τουλάχιστον δεκαετίας μέχρι να μπορέσει η χώρα να ανασάνει και να βγει απ' την αυστηρή επιτήρηση των ξένων.

Πηγή newsit
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Ελλάδα 1909-2011: Συναινεση, συγκυβέρνηση και χρεοκοπία




Ορη ντροπής εκοίταζα και μαύρης  καταισχύνης (...)
Εβλεπα τόσους εμπτυσμούς, ραπίσματα, κολάφους,
και μούντζες αναρίθμητες από προγόνων τάφους (...)
Γεώργιος Σουρής, «Ρωμιός», 29/8/1909
Οι «μούντζες», τα «ραπίσματα» και οι «εμπτυσμοί» απευθύνονταν, όπως και σήμερα, προς το σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος της χώρας, στο ανάλογο σκηνικό που είχε προκύψει μετά την «πτώχευση» του 1893 και τον (πρώτο) διεθνή οικονομικό έλεγχο. Τότε το παλαιό πολιτικό προσωπικό αναζήτησε τη λύτρωσή του (όχι τη λύτρωση του τόπου) μέσω της «συναίνεσης» μεταξύ των μερίδων του. Ακριβώς όπως στις μέρες μας κύκλοι της πολιτικής και μεγαλοπαράγοντες των ΜΜΕ και της οικονομίας απεργάζονται σενάρια «μεγάλου συνασπισμού» ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
Οι αναλογίες είναι εντυπωσιακές: Η «άψογος στάσις», όπως έχει μείνει στην ιστορία η ενδοτική πολιτική του πρωθυπουργού Γεωργίου Θεοτόκη έναντι των διεθνών δανειστών (της τρόικας του 19ου αιώνα), υπήρξε και τότε αντικείμενο κριτικής από άλλες μερίδες του παλαιοκομματικού συστήματος.
Οι όροι και η ρητορική θυμίζουν το σημερινό καταγγελτικό λόγο της Νέας Δημοκρατίας, που αποδέχεται την ουσία και αναζητεί διαφορετικά «μείγματα» μνημονιακών πολιτικών. Ετσι, ο Δημήτριος Γούναρης εγκαλούσε την πολιτική τού «στα όλα ναι» στους ξένους και τις εταιρείες τους με τις εξής κορόνες (ομιλία στη Βουλή, 25 Ιανουαρίου/7 Φεβρουαρίου του 1908):
«Ο λαός έχει εναποθέσει την διαχείρισιν των συμφερόντων του εις ημάς, και ημείς τον παραδίδομεν εις τας Εταιρείας. Εάν βαρυνώμεθα τον κόπον της διαχειρίσεως αυτών, μη πτοούμενοι την αντιμετώπισιν των Εταιρειών, ηθέλομεν κατέλθειν μέχρι τοσούτου, ώστε να είπωμεν προς αυτάς: σας παραδίδομεν τα συμφέροντα των πολιτών, αφιέμεθα εις την καλήν υμών πίστιν και διαχειρισθείτε αυτά ως θέλετε -τότε ερρέτω το κράτος. Τοιούτον κράτος θα ήτο ο εμπαιγμός της ιστορίας».
Ο Θεοτόκης κατήγγειλε, βεβαίως, όπως και οι σημερινοί οπαδοί του κόμματος του μνημονίου, την κριτική αυτή ως ανεύθυνη και δημαγωγική («λαϊκιστική»). «Ερρέτω η ρητορική δεινότης, ερρέτω η ευγλωττία» ήταν η απάντησή του. Οι διαφορές τους όμως δεν ήταν τέτοιες, που να μην μπορεί να τις γεφυρώσει η προσδοκία του μοιράσματος της εξουσίας. Οπως γράφει ο ιστορικός, «μετ' ολίγον η ευγλωττία εκλήθη και πάλι εις συνεργασίαν, και αυτή την φορά εδελεάσθη». Ο Γούναρης ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών. Οι διαφορές του με το Θεοτόκη ήταν ανάλογες με αυτές που χωρίζουν σήμερα Σαμαρά και Παπανδρέου.
Η συνεργασία αυτή δεν έσωσε το πολιτικό σύστημα. Λιγότερο από ένα χρόνο μετά ξέσπασε το κίνημα στο Γουδί, που επρόκειτο να σαρώσει οριστικά τους παλαιοκομματικούς. Και μάλιστα, παρά την ύστατη προσπάθειά τους να αντιταχθούν ενωμένοι στο ρεύμα της ιστορίας:
Στις εκλογές της 8/21 Αυγούστου του 1910, ένα χρόνο μετά το Γουδί, τα δύο μεγάλα κόμματα του δικομματισμού της εποχής, του Γεωργίου Θεοτόκη και του Δημητρίου Ράλλη, κατήλθαν με κοινούς συνδυασμούς. Ο «μεγάλος συνασπισμός» αυτός φάνηκε μάλιστα να επιτυγχάνει το στόχο του, δεδομένου ότι ανέδειξε 205 περίπου βουλευτές, έναντι 153 «αντισυστημικών» της εποχής, που κατέβηκαν ακέφαλοι και ασυνεννόητοι.
Και τούτο γιατί και τότε, όπως και σήμερα, η μαζική απόρριψη του πολιτικού συστήματος παρέμενε στο επίπεδο της άρνησης και δεν είχε ακόμη αναδείξει τη θετική, εναλλακτική διέξοδο.
Η Βουλή όμως αυτή των ζόμπι του παλαιοκομματισμού δεν άντεξε παρά μόνο μερικούς μήνες. Στις επόμενες εκλογές της 28ης Νοεμβρίου (11 Δεκεμβρίου) τα παλαιά κόμματα δεν πήραν καν μέρος, σαρωμένα από τη γενικευμένη λαϊκή τους απαξίωση. Δεν ξαναεμφανίστηκαν ποτέ πια στην πολιτική ζωή της χώρας.
Δεν χρειάζεται σοφία για το συμπέρασμα: δεν μπορείς να έχεις καινούριο κρασί απλώς μεταγγίζοντάς το σε νέα μπουκάλια.
*Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι δικηγόρος και αναπληρωτής καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
Δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, 23 Οκτωβρίου 2011
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οικονομική κρίση. Δέκα επτά λόγοι για να μας αρέσει !


Μία χιουμοριστική προσέγγιση και εναγώνια προσπάθεια να βρούμε λόγους για να μας αρέσει η οικονομική κρίση. Λεφτά... μπορεί να μην υπάρχουν, λόγοι όμως υπάρχουν για να μας αρέσει η οικονομική κρίση, αρκεί να έχουμε αίσθηση του χιούμορ.
1. Μου αρέσει που όταν λέω για αύξηση στο αφεντικό μου δε με αγριοκοιτάζει αλλά λιώνει στα γέλια. Άσε που έδιωξε κανα δυο που δε μου άρεσε η μούρη τους.
2. Μου αρέσει που πολλοί φίλοι μου μετανάστευσαν για καλύτερο μέλλον, γιατί θα έχω extra προορισμούς διακοπών στο εξωτερικό. Άσε που όλο και κάτι θα στέλνουν τις γιορτές.
3. Μου αρεσει που ακρίβυνε η βενζίνη και είναι απλησίαστη, και κουνάω λιγότερο το αμάξι γιατί αυτό σημαίνει ότι θα το έχω για περισσότερα χρόνια, κάνω καλό στην καρδιά μου και είμαι και πολύ μούρη όταν προτείνω σε φίλους να πάμε τσάρκα με το αμάξι στην εθνική. Ασε που όταν πάμε για μπάνιο το καλοκαίρι τσοντάρουν πια όλοι για βενζίνη ενώ παλιά κάναν τον κινέζο.
4. Μου αρέσει που τα καφενεία έχουν γεμίσει άνεργους επιστήμονες με 2 μεταπτυχιακά. Πλέον πας για ουζάκι και αντί για μπάλα συζητάς για μαύρες τρύπες τουλάχιστον.
5. Επιπλέον για τις γκόμενες, είσαι σίγουρος πια 100% ότι δε σε θέλει για τα λεφτά σου.
6. Μου αρέσει που ο κουλουρτζής έξω από τα μπουζούκια έχει πιο πολύ δουλειά από τη λουλουδού μέσα στα μπουζουκια.
7. Μου αρέσει ο καφές που κερδίζω στο τάβλι με φιλαράκια αποτελεί το 2%του μισθού μου που σημαίνει ότι σε 50 παρτίδες έχω βγάλει ένα μισθό.
8. Μου αρέσει που θα κόψουν τα επιδόματα. Δεν άντεχα να περιμένω σε ουρές όρθιος.
9. Μου αρέσει που το μέλλον της χώρας είναι αβέβαιο, γιατί σε όλους μας έλειπε λίγο πολύ η περιπέτεια στη ζωή μας.
10. Μου αρέσει που μπορώ να έχω κατάθλιψη ελεύθερα. Παλιά μου τα είχαν πρήξει όλοι "Τι σου λείπει ρε μαλάκα ; Τη δουλειά σου την έχεις, το αμαξάκι σου,τι άλλο θες ;"
11. Μου αρέσει που στο σούπερ μάρκετ σπάνια περιμένεις πια τον μπροστά να χτυπήσει 2 καρότσια ψώνια, και αν πέσεις σε τέτοιον, του λες να σε καλέσει και σένα στο πάρτυ.
12. Μου αρέσει που βλέπω αυτούς που αποταμιεύαν τόσα χρόνια, να χάνουν τα λεφτά τους, γιατί νιώθω καλύτερα που εγώ τα χάλαγα πάντα μέχρι τελευταίο ευρώ και τώρα από "σπάταλος" έγινα "προνοητικός" γιατί τουλάχιστον πρόλαβα και τα χάρηκα.
13. Μου αρέσει που γίνονται πιο πολλοί πολιτικοί γάμοι, γιατί σε αυτούς τουλάχιστον δε χρεώνουν για τους πολυέλαιους.
14. Μου αρέσει που την έχουν δει ξαφνικά όλοι οικολόγοι, και καλά ότι κάνουν οικονομία γιατί προστατεύουν το περιβάλλον.
15. Μου αρέσει που λένε ότι θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή, γιατί επιτέλους θα ξοδέψω τις δραχμές που είχα φυλάξει για ενθύμιο και μου έσπαγαν τα νεύρα όταν δεν είχα μία και υπολόγιζα ότι αντιστοιχούν σε 60-70 ευρώ αλλά δεν τις άλλαζε πια η τράπεζα.
16. Μου αρέσει που αν πω ότι δουλεύω 2 φορές τη βδομάδα με κοιτούν με συμπάθεια και μου λένε κουράγιο, ενώ πιο παλιά σκεφτόντουσαν "Ρε τον τεμπέλη"..
17. Μου αρέσει που θα έχω και γω μία ιστορία πόνου και δυστυχίας να λέω στις επόμενες γενιές για το παρελθόν της χώρας, όπως εμείς ακούγαμε για χούντα και κατοχή. Αλλιώς θα με πέρναγαν για πολύ φλώρο.

Από e-mail που λάβαμε
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Η Ελλάδα των επόμενων χρόνων


Με τα πιο μελανά χρώματα περιγράφεται το μέλλον της χώρας στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η χειρότερη χρονιά φαίνεται πως θα είναι το 2013, καθώς η ανεργία θα μαστίζει τη χώρα, με τις χαμένες θέσεις εργασίες να ανέρχονται σε 378.200.
Οι απώλειες μισθών θα αγγίζουν τα 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η κατανάλωση θα περιοριστεί κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αυτό, όπως σημειώνει δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", θα είναι το αποτέλεσμα συνεχών μέτρων ύψους 70 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα επιβληθούν για να μειωθεί το έλλειμμα κατά 29,8 δισεκατομμύρια.
Νέες στρατιές ανέργων
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Επιτροπής το 2013 θα έρθει το ισχυρότερο χτύπημα για την κοινωνία, τους άνεργους και τους μισθωτούς:
Από το 2010 έως το 2013 θα έχουν χαθεί 378.200 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων πολύ λίγες θα δημιουργηθούν ξανά στο μέλλον. Από αυτές οι 199.800 θα είναι θέσεις μισθωτών και οι 178.500 ελευθέρων επαγγελματιών.
Πολλοί είναι αυτοί που θα αποσυρθούν οριστικά από την αγορά εργασίας, ενώ οι υπόλοιποι 298.400 θα γεμίσουν τη δεξαμενή των ανέργων, η οποία θα φτάσει στα 924.900 άτομα, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές.
Το ποσοστό απασχόλησης από το 62,5% του ενεργού πληθυσμού το 2010 θα υποχωρήσει στο 57,1% τον επόμενο χρόνο και έως το 2015 θα παραμείνει σε χαμηλά ποσοστά (έως το 58,3%).
Η ανεργία από 15,7% που υπολογίζεται για φέτος θα εκτοξευθεί στο 17,5% τα επόμενα δύο χρόνια και το 2014 θα υποχωρήσει ελάχιστα, έως το 16,3%.
Οι μισθωτοί είναι αυτοί που πληρώνουν την κρίση. Όσοι βλέπουν τους μισθούς να περιορίζονται και κυρίως όσοι έχασαν τη δουλειά τους.
Εκτιμάται ότι τη διετία 2010-2012 χάσαμε 15 δισεκατομμύρια ευρώ ΑΕΠ και στη συνέχεια η ανάκτηση του εισοδήματος είναι ελάχιστη.
Η απώλεια έως το 2013 παραμένει στα 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Το ίδιο διάστημα οι αμοιβές των εργαζομένων αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η απώλεια μάλιστα δεν αποκλείεται να είναι πολύ μεγαλύτερη, αφού και η ανεργία μπορεί να εκτοξευθεί περισσότερο αλλά και η τρόικα απαιτεί πλέον "διαπραγματεύσεις" για άρση βασικών μισθών και συλλογικής σύμβασης.
Αδειάζουν οι τσέπες, στραγγίζει η αγορά
Τα λεφτά που φεύγουν από τους πολίτες φεύγουν και από την αγορά, με την καταναλωτική δαπάνη να εκτιμάται ότι θα περιοριστεί κατά 12 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2013.
Οι επενδύσεις θα περιοριστούν και αυτές, παρά τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τα σχέδια τύπου "Μάρσαλ" που η ίδια η Κομισιόν σχεδιάζει, με ποσά 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Τα μέτρα υπολογίζονται σε 70,12 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 61,9 δισεκατομμύρια ευρώ τα έλαβε η χώρα μετά το Μάιο του 2010, όταν ξεκίνησε το μνημόνιο.
Το καλοκαίρι του 2011, η Επιτροπή υπολόγισε το πακέτο σε 52,1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μέσα σε λίγους μήνες αποφασίστηκε ότι χρειάζονται ακόμη 9,8 δισεκατομμύρια ευρώ για να φτάσουμε στη μείωση του ελλείμματος στο 2,9% του ΑΕΠ το 2014.
Νέα μέτρα με την έλευση του 2012
Στις αρχές του 2012 αναμένεται να ανακοινωθούν στους πολίτες μέτρα 8,2 δισεκατομμυρίων.
Μάλιστα δεν αποκλείεται ο λογαριασμός να είναι μεγαλύτερος σε περίπτωση που επαληθευθούν οι φόβοι της Κομισιόν για ενδεχόμενη αποτυχία των πρόσφατων πρόσθετων μέτρων.
Το αποτέλεσμά τους σε κρατικά έσοδα που θα μειώσουν το έλλειμμα είναι σήμερα και θα παραμείνει πενιχρό καθώς η φοροδιαφυγή, η απουσία εισπρακτικών μηχανισμών, η σπατάλη, αλλά και η ύφεση δεν τα αφήνουν να αποδώσουν.
Το σύνολο των εσόδων του κράτους από 89,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010 αναμένεται να αυξηθεί στα 90,2 το 2012, στα 91,5 ευρώ το 2013 και στα 94,6 δισεκατομμύρια ευρώ το 2014.
Οι ασφαλιστικές εισφορές θα περιοριστούν έως το 2013 κατά 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δαπάνες την ίδια χρονιά θα περιοριστούν κατά 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

"Καταξοδεύτηκε" η Μέρκελ για τη μικρή Τζούλια


Ναι είναι γεγονός η κρίση χτύπησε και τη πόρτα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ η οποία μάζεψε όσες οικονομίες είχε και πήρε ένα "πανάκριβο" δώρο στη νεογέννητη κόρη του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
Ένα λούτρινο αρκουδάκι για τη νεογέννητη κόρη του Τζούλια δώρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
 
Η κόρη του Σαρκοζί και της Κάρλα Μπρούνι γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου και σήμερα μητέρα και κόρη εξήλθαν από την κλινική του Παρισιού La Muette.

news247.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »

Οι Κινέζοι επιμένουν... ελληνικά


Φέτος υπόσχονται ακόμη περισσότερα, καθώς τώρα βρίσκονται στη χώρα μας και οι εκπρόσωποι των... δράκων της οικονομίας τους, όπως η τράπεζα του Πεκίνου, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ZTE και δύο αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας

Επιμένουν... Ελλάδα οι Κινέζοι. Ερχονται για δεύτερη φορά σε έναν χρόνο και τώρα κλείνουν μαζί με ελληνικές επιχειρήσεις εμπορικές συμφωνίες ύψους άνω των 550 εκατ. ευρώ.
Υπόσχονται ακόμη περισσότερα, καθώς τώρα βρίσκονται στη χώρα μας και οι εκπρόσωποι των... δράκων της οικονομίας τους, όπως η τράπεζα του Πεκίνου, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών ZTE και δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.
Από χθες το απόγευμα και μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη επισκέπτεται την Ελλάδα κινεζική αποστολή με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας (National Consultative Assembly of China) Jia Qinglin (είναι ο 4ος στην κινεζική πολιτική ιεραρχία) και τον υφυπουργό Εμπορίου Zhong Shan. Μαζί τους θα είναι πολυπληθής αποστολή αποτελούμενη από κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη, καθώς και από 20 επιχειρηματίες.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας, αλλά και για την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών. Μάλιστα, σήμερα γύρω στις 8 το βράδυ θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για την εμβάθυνση οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας - Κίνας σε συγκεκριμένους τομείς. Νωρίτερα το μεσημέρι η κινεζική αντιπροσωπεία με τον κ. Χρυσοχοΐδη θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πέραμα.
Μαζί με το μνημόνιο συνεργασίας των δύο κυβερνήσεων θα υπογραφούν επίσης έξι επιχειρηματικές συμφωνίες μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων κυρίως για εξαγωγές προς την Κίνα. Το ύψος των εμπορικών συμφωνιών ξεπερνά τα 550 εκατ. ευρώ.
Αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ελληνικών επιχειρήσεων με μεγάλες κινεζικές εταιρείες. Σκοπός τους είναι να διερευνήσουν τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα μας.
Οι εταιρείες δραστηριοποιούνται, ενδεικτικά, στους ακόλουθους κλάδους: Τηλεπικοινωνίες, Τραπεζικές Υπηρεσίες, Αυτοκινητοβιομηχανία, Σιδηροδρομικός εξοπλισμός, Τσιμέντο - βιομηχανία, Real estate, Ζυθοποιία, Μηχανήματα και Ηλεκτρονικά προϊόντα, Ενδυση, Υαλικά.
Η ελληνοκινεζική προσέγγιση έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2010, όταν η τότε υπουργός Οικονομίας Λ. Κατσέλη είχε επισκεφθεί τη Σανγκάη, και ακολούθησε τον Οκτώβριο η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Ελλάδα με την υπογραφή και τότε επιχειρηματικών συμφωνιών. Τον περασμένο Ιούλιο ο υφυπουργός Εμπορίου είχε συναντηθεί στην Ελλάδα με τον κ. Χρυσοχοΐδη.

ethnos.gr
Read more » Διαβάστε περισσότερα...
Read more »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...