Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σε ειδικό εφέτη - ανακριτή τα «στημένα» παιχνίδια


Σε ειδικό εφέτη-ανακριτή θα ανατεθεί η δικογραφία για τη διερεύνηση των «στημένων» αγώνων, που ξέσπασε το καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στις 15 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να επιλέξει τον ειδικό-εφέτη ανακριτή που θα προχωρήσει στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Έως τώρα τον χειρισμό της υπόθεσης έχει αναλάβει ο 9ος Τακτικός Ανακριτής Γ. Κασίμης, η κρίση του οποίου για μη προφυλάκιση του εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση Μάκη Ψωμιάδη προκάλεσε αντιδράσεις .
Ο κ. Κασίμης είχε την άποψη ότι ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Καβάλας Μ. Ψωμιάδης, που ήταν καταζητούμενος επί τρεις μήνες, θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με εγγυοδοσία 600.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Στην άποψη του διαφώνησε η Εισαγγελέας με αποτέλεσμα το θέμα της ποινικής μεταχείρισης του κατηγορουμένου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του. Στο μεταξύ όμως ο Μ.Ψωμιάδης είχε «εξαφανιστεί» γεγονός που προκάλεσε δυσμενή κριτική σε βάρος των ανακριτικών χειρισμών.


ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...