Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Δημοψήφισμα «το συντομότερο δυνατόν»


Ολιγομελής ομάδα υπουργών, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα, θα επεξεργαστεί τα διαδικαστικά ζητήματα του δημοψηφίσματος καθώς και τα τα ερωτήματα για τα οποία θα ζητηθεί η λαϊκή ετυμηγορία.
Επιπλέον, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σε νέα της συνεδρίαση θα συζητήσει το σχέδιο των πολιτικών πρωτοβουλιών του ΠΑΣΟΚ μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στόχος της κυβέρνησης είναι το δημοψήφισμα να γίνει "όσο το δυνατόν συντομότερα", χρονικό πλαίσιο που δεν αποκλείει και τη διεξαγωγή του ακόμη και πριν από τα Χριστούγεννα:
Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος του κ. Μόσιαλου με τους δημοσιογράφους μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου,κατά τη διάρκεια του οποίου ο Γ. Παπανδρέου επέμεινε στο δίλημμα του δημοψηφίσματος
Δημοσιογράφος: Πότε θα γίνει το δημοψήφισμα;
Μόσιαλος: Όσο το δυνατόν συντομότερα.
Δημ: Δηλαδή πόσο, σε μερικές εβδομάδες …
Μόσιαλος: Όσο το δυνατόν συντομότερα.
Δημ: Μπορεί και πριν τα Χριστούγεννα, δηλαδή;
Μόσιαλος: Η επιδίωξη είναι να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, με την προϋπόθεση ότι θα έχουμε τα βασικά χαρακτηριστικά της δανειακής σύμβασης αποτυπωμένα. Από τη στιγμή που έχουμε τα βασικά χαρακτηριστικά, όχι την πλήρη σύμβαση. (...)
Δημ: Αν κατάλαβα, θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα το δημοψήφισμα;
Μόσιαλος: Σας είπα, εφ' όσον αποτυπωθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της Δανειακής Σύμβασης, το συντομότερο δυνατόν.

ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...