Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ελληνας ο επικεφαλής των αεροδρομίων της υφηλίου


Έλληνας εκλέχθηκε γενικός διευθυντής των αεροδρομίων όλου του κόσμου, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές.
Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννη Παράσχη, ο οποίος για την επόμενη διετία θα είναι ο επικεφαλής του εν λόγω οργανισμού.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) - η "φωνή" των αεροδρομίων του κόσμου - είναι η επίσημη παγκόσμια ένωση αεροδρομίων και αριθμεί 580 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 1.650 αεροδρόμια σε 179 χώρες.
Tο ACI World έχει οργανώσει τις δραστηριότητές του ανά τον κόσμο σε 5 γεωγραφικές περιοχές (Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Λατινική Αμερική/Καραϊβική, Βόρειο Αμερική/Ειρηνικό) και τα αεροδρόμια - μέλη του εξυπηρετούν άνω του 96% της παγκόσμιας επιβατικής αεροπορικής κίνησης, ενώ το 2010 υποδέχθηκαν πάνω από 5 δισεκατομμύρια επιβάτες.

Ο Γ. Παράσχης υπήρξε από το Νοέμβριο του 2009 Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), ενώ επίσης διετέλεσε για 2 συνεχόμενες θητείες (2007-2009) Πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe).
Διαδέχεται στην προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων τον Πρόεδρο του Αεροδρομίου του Σίδνεϊ, κ. Max Moore- Wilton. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ, κ. Frederic Piccolo.

ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...