Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Σαμαράς: "Καμία συναίνεση"







































Συνάντηση με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων στο Μέγαρο Μαξίμου έχει σήμερα Τρίτη ο Γιώργος Παπανδρέου, με ζητούμενο τη συναίνεση της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, το περιεχόμενό του και πώς τελικά αυτό θα εγκριθεί.
Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς (πλην της Αλέκα Παπαρήγα, που έχει απορρίψει την πρόταση του πρωθυπουργού), με ζητούμενο την πλήρη συμφωνία στα νέα οικονομικά μέτρα.
Αργότερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Αλεξη Τσίπρα, Ντόρα Μπακογιάννη και Φώτη Κουβέλη.
Σαμαράς: "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω"
Την άρνηση του να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση διατύπωσε απερίφραστα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και άνοιξε τον κύκλο των πολιτικών συναντήσεων.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε:
"Στην αποδεδειγμένα λάθος συνταγή του μνημονίου δεν πρόκειται να συμφωνήσω", δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση υποβάλλει τον λαό σε νέες θυσίες χωρίς καμία προοπτική αφού επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.
Η κοινωνία απαιτεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι συναίνεση κορυφής για να παραμείνουμε εγκλωβισμένοι στο ίδιο αδιέξοδο. "Τέτοια συναίνεση δεν δίνω" είπε ο κ. Σαμαράς.
Η κοινωνία αναζητεί συναίνεση για αλλαγή κατεύθυνσης. Με το Ζάππειο ΙΙ έδειξα το δρόμο της επανεκκίνησης. Επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος. Λίγα σωστά σε ένα συνολικό λάθος", τόνισε ο Α. Σαμαράς.
Η συνάντηση διήρκεσε 50 λεπτά.
Ο κ. Παπανδρέου υποδεχόμενος τον κ. Σαμαρά του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τα χθεσινά του γενέθλια (έκλεισε τα 60 χρόνια).
Και απευθυνόμενος στο προσωπικό του Μαξίμου, είπε "να κεράσουμε τον κ. Πρόεδρο, διότι χθες γιόρταζε, είχε τα γενέθλια του χτες".
Ο κ. Σαμαράς, μάλλον αιφνιδιασμένος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και δέχθηκε το κέρασμα.

Γ. Καρατζαφέρης: "Απαιτείται συνευθύνη"
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. δήλωσε:
"Άκουσα με προσοχή τον πρωθυπουργό, άκουσα όσα είχε να μου πει. Τον είδα αρκετά προετοιμασμένο. Μου εξήγησε προσωπικά τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ενώ μου είπε ότι έχει μελετήσει τις προτάσεις του ΛΑΟΣ".
Ο ίδιος μου εξήγησε ποιες από τις προτάσεις του κόμματός μας μπορεί και είναι εφικτό να υλοποιήσει. Στη συνέχεια, τού έθεσα τις δικές μου προτάσεις. Και επεσήμανα ότι δεν απαιτείται αόριστη συναίνεση, αλλά απόλυτη και σαφής συνευθύνη. Και ο πρωθυπουργός δεν φάνηκε να απορρίπτει την πρότασή μου".

Α. Τσίπρας: "Να φύγει ο Παπανδρέου"
Μετά το τέλος της συνάντησης με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να δώσει καμία συναίνεση στις επιλογές που επιβάλλει το Μνημόνιο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
"Δεν θα συναινέσουμε στη λεηλασία του ελληνικού λαού και στο έγκλημα εις βάρος της χώρας. Η κυβέρνηση και η οικονομική πολιτική της έχουν οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή. Και μέχρι στιγμής, ο πρωθυπουργός δεν έχει τη γενναιότητα να παραδεχτεί την αποτυχία του. ΗΣτην εγκληματική αυτή πολιτική, δεν θα μάς βρει συνένοχους το ΠΑΣΟΚ".
Και κατέληξε: "Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Παπανδρέου είναι να φύγει. Αν μας ζητούν να ξεπουλήσουμε την Ακρόπολη, τότε το λόγο έχει ο ελληνικός λαός".
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί:
στις 13:30 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα
στις 14:30 με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη
στις 15:30 με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ.Κουβέλη
Ο στόχος της συνάντησης
Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθούν οι συναντήσεις, η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για το περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και το πώς αυτό θα εγκριθεί.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι το κλίμα επιβαρύνεται από τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ειδικά για τη φορεπιδρομή και αναμένεται να τονίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια λανθασμένη πολιτική.
Μερικά από τα πεδία που μπορεί να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ είναι:
*στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, καθώς η ΝΔ εμφανίζεται θετική ακόμα και σε πώληση, υπό προϋποθέσεις
*στις περαιτέρω αποκρατικοποιήσεις σειράς δημοσίων εταιρειών
*συμβάσεις παραχώρησης αεροδρομίων, λιμανιών και μαρίνων
*κατάργηση πόθεν έσχες στα ακίνητα
*κατάργηση "πόθεν έσχες" για επαναπατρισμό κεφαλαίων
*συμψηφισμός οφειλών δημοσίου έναντι οφειλών προς ιδιώτες
*απλοποίηση φορολογικού συστήματος
*αξιοποίηση Εγνατίας Οδού και άλλων αυτοκινητόδρομων

Πηγή news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...