Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

'Καλύτερα να βγει από την Ευρωζώνη η Ελλάδα''




''Βομβαρδισμός'' δημοσιευμάτων στο γερμανικό τύπο όπου άλλοι γράφουν υπέρ της επιστροφής στη δραχμή και άλλοι περιγράφουν αυτό το δρόμο ως ''αυτοκτονία'' που θα φέρει ντόμινο χρεοκοπίας στην Ευρώπη.
 







Στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ο Hans-Werner Sinn, επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo μας συστήνει να βγούμε εκτός ευρωζώνης ώστε με υποτίμηση να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα μας.
 
Αντίθετη άποψη καταθέτουν άλλοι Γερμανοί οικονομικοί παράγοντες στην Die Welt, όπως ο Joerg Kraemer, επικεφαλής ανάλυσης της Commerzbank, που χαρακτηρίζει ως ''οικονομική αυτοκτονία'' τυχόν επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος ο Thomas Mayer, επικεφαλής ανάλυσης της Deutsche Bank εκτιμά ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα δημιουργήσει κρίση στην Ευρώπη και στις τράπεζες της.
 
Ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου HWWI , δηλώνει πως ενδεχόμενη έξοδος από το ευρώ θα οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία και θα δημιουργήσει αλυσιδωτές επιπτώσεις σαν της Lehman.
 
Την ίδια ώρα Γερμανοί βουλευτές στηρίζουν με δηλώσεις τους την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως ο Carsten Schneider, που ανήκει στους Σοσιαλδημοκράτες, ο οποίος δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
 Πηγή newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...