Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Γυναίκα παρέμενε νεκρή στο σπίτι της στην Αίγινα επί 12 χρόνια

 


Στο εξοχικό της σπίτι στο παραλιακό χωριό Βαγία της Αίγινας βρισκόταν νεκρή επί 12 χρόνια η Ειρήνη Ξένου, κάτοικος Αθηνών. Αστυνομικοί και γείτονες, βρήκαν το μουμιοποιημένο σώμα της στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της, σε πλήρη αποσύνθεση και φαγωμένο από ποντίκια.
Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν γείτονες, που συχνά στο παρελθόν δυσφορούσαν από την ύπαρξη ποντικιών στη γειτονιά, αποφάσισαν να καθαρίσουν το σπίτι, που επί χρόνια ήταν εστία σκουπιδιών και μολύνσεων.
Το σπίτι απ' έξω φαινόταν εγκαταλελειμμένο. Όλοι πίστευαν, ότι η γυναίκα είχε πάει σε μοναστήρι ή στο Δαφνί, όπως λένε κάτοικοι του χωριού. Τα χόρτα στην αυλή είχαν πυκνώσει και υπήρχαν παντού φίδια και ποντίκια.
Οι γείτονες πήγαν να κόψουν τα χόρτα, αλλά επειδή παρατήρησαν ότι ποντίκια μπαινόβγαιναν στο σπίτι, αποφάσισαν να παραβιάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα για να ψεκάσουν.
Ο κλειδαράς που κλήθηκε για να ανοίξει την πόρτα βρέθηκε μπροστά στην πρώτη έκπληξη. Η πόρτα εκτός από κλειδωμένη ήταν σφραγισμένη και με τσιμεντόλιθους που η ίδια είχε τοποθετήσει από πίσω και όλα τα παράθυρα ήταν σφηνωμένα με πανιά. Στη συνέχεια, προέκυψε το μακάβριο εύρημα.
Η Ειρήνη Ξένου ήταν γεννημένη το 1959, άγαμη, χωρίς αδέρφια και γονείς. Πριν 12 χρόνια νοίκιασε σε νεαρή φοιτήτρια το σπίτι της στο Βύρωνα, όπου διέμενε, και έφυγε για την Αίγινα.
Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της, αφού ούτε η φοιτήτρια μπόρεσε να την βρει ποτέ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν χαρτιά από γιατρούς και φάρμακα.

Πηγή Akous
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...