Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Απάτη 700.000 ευρώ εις βάρος της Περιφέρειας

Παράτυπες Εντολές πληρωμής για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες έδινε υπάλληλος της διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής. Εντοπίστηκε και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Όπως διαπιστώθηκε σε σχετικό έλεγχο, κατά το χρονικό διάστημα 2002 -2010 είχε δώσει σε συγγενή του εντολές για πληρωμές ΑΜΕΑ, ύψους 700.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από ανώνυμη καταγγελία και μετά την διαπίστωση των παρατυπιών, σε βάρος του υπαλλήλου διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.

Επειδή ο  συγκεκριμένος υπάλληλος εργάζεται  στη θέση αυτή από το 1998, έχει ζητηθεί από την Τράπεζα να δοθούν ανάλογα στοιχεία και για το χρονικό διάστημα 1998-2001.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής , Γιάννης Σγουρός, ο οποίος   δήλωσε τα εξής : «Από  το 2003 που εμπλέκομαι στα κοινά με κάθε ευκαιρία ζητώ από τους πολίτες, έστω και ανώνυμα, να καταγγείλουν πράξεις διαφθοράς, παρά την κρατούσα άποψη στο ελληνικό Δημόσιο να μην εξετάζονται οι ανώνυμες καταγγελίες. Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά ότι, όταν δεν έχεις να φοβηθείς
τίποτε και αγωνίζεσαι να βγουν όλα στο φως, έχεις αποτέλεσμα και μπορείς να κοιτάζεις στους πολίτες στα μάτια. Η υπόθεση αυτή αποδεικνύει, επίσης, ότι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού όλα αυτά τα χρόνια στη Νομαρχία Αθηνών διευκολύνει τους ασυνείδητους υπαλλήλους να υλοποιούν τα παράνομα σχέδιά  τους».

ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...