Η Πάτρα εδώ και πολλά χρόνια έχει "κερδίσει" την παγκόσμια πρωτοτυπία ,να μην έχουν πρόσβαση οι πολίτες της στην θάλασσα της.
Oι κάτοικοι της Πάτρας, αγανακτισμένου πλέον , διεκδικούν , να αποκατασταθεί αυτό το παράδοξο.
Πρόκειται για το φυσικό θαλάσσιο μέτωπο της,στο οποίο η ελεύθερη και άμεση πρόσβαση , σαφώς θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, την ανάπτυξή της, και την οικονομική της προοπτική.
Η πόλη της Πάτρας έχει σπουδαία και μακραίωνη ιστορία τεσσάρων χιλιάδων ετών.
Η Πάτρα κατοικήθηκε ήδη από τα προϊστορικά χρόνια και αποτέλεσε σημαντικό κέντρο της μυκηναϊκής εποχής. Στην αρχαιότητα υπήρξε πρωταγωνιστικό μέλος της Αχαϊκής Συμπολιτείας ενώ τη μεγαλύτερή της άνθηση γνώρισε στα Ρωμαϊκά χρόνια, οπότε και υπήρξε αυτοκρατορική αποικία.
Στη Βυζαντινή εποχή παρέμεινε εμπορική πόλη. Γνώρισε αλλεπάλληλες κατακτήσεις από Λατίνους, Ενετούς, Φράγκους, Βυζαντινούς και Τούρκους. Ακόμη πρωτοστάτησε στην Ελληνική επανάσταση του 1821, η πρώτη σπίθα της οποίας στην Ελλάδα, άναψε στην Πάτρα.
Στην Ελλάδα του 19ου αιώνα αποτελούσε τη δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της χώρας, το αδιαφιλονίκητο κέντρο της Πελοποννήσου, σπουδαίο εξαγωγικό λιμάνι και πεδίο ανάπτυξης της πρώτης ελληνικής αστικής τάξης.
Στον 20ό αιώνα αναπτύχθηκε ως εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο και παρότι σε οικονομικό μέγεθος υποσκελίστηκε από την Αθήνα, παραμένει τέταρτη πόλη της Ελλάδας και σημαντικότερος οικονομικός πόλος της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.
Οι Πατρινοί λοιπόν , ενώνουν την φωνή τους και απαιτούν να ξαναγίνει η πόλη τους παραθαλάσσια ....
http://www.patra-thalassiometopo.gr/contact/