Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"Βγάζουν" 5 στρέμματα ... 200 τόνους κηπευτικών;

Η Κρήτη διεκδικεί για αποζημιώσεις λόγω της φημολογίας από το E.Coli 40 εκ. ευρώ, ενώ για όλη την Ελλάδα προορίζονται ... 46 εκ. ευρώ!

Δύσπιστοι εμφανίζονται οι κοινοτικοί ελεγκτές που βρίσκονται στην Κρήτη προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους των δηλώσεων των παραγωγών σε ότι αφορά τις ζημιές που υπέστησαν λόγω της φημολογίας από το E.Coli.
 
Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης υπό την αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου, οι έλεγχοι ξεκίνησαν στη Μεσσαρά, την Άρβη, και την Ψαρή Φοράδα, ενώ θα συνεχιστούν σήμερα στην Ιεράπετρα.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με όσα προκύπτουν, είναι οι δηλώσεις των Κρητικών παραγωγών οι οποίοι ζητούν ως αποζημιώσεις, συνολικά 40 εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, για όλη την Ελλάδα, προβλέπονται 46 εκ. ευρώ, γεγονός που προκάλεσε τη διενέργεια ελέγχων, καθώς υπάρχουν υποψίες για ... παραφουσκωμένες δηλώσεις!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αγρότη με έκταση 5 στρεμμάτων, ο οποίος δήλωσε παραγωγή 200 τόνων! Σε κλίμα δυσπιστίας οι κοινοτικοί ελεγκτές θα εξακριβώσουν την αλήθεια με βάση της δηλώσεις των περασμένων ετών.

cretalive.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...