Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

«Αυλαία» στη “News of the World”

Μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της Βρετανίας βάζει «λουκέτο» στην κυκλοφορία της.
Ο λόγος για τη “News of the World” η οποία αύριο κυκλοφορεί τοτελευταίο της φύλλο έπειτα από168 χρόνια κυκλοφορίας.
Ο μεγιστάνας Ρούπερτ Μέρντοχαποφάσισε αιφνιδιαστικά να κλείσει το εβδομαδιαίο ταμπλόιντ.
Η εφημερίδα είναι νούμερο 1 σε πωλήσεις στη Βρετανία αφού κάθε Κυριακή περίπου 2,7 εκατομμύρια έντυπά της κάνουν «φτερά». Είναι γνωστό άλλωστε πως οι Βρετανοί είναι θερμοί υποστηρικτές του κουτσομπολιού και η “News of the world” το είχε προάγει σε …επιστήμη.
Όμως, οι νέες αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και του hacking, στο οποίο εμπλέκεται η News of the World έχουν δημιουργήσει ένα «μαύρο σύννεφο» πάνω από την κραταιά αυτοκρατορία του ιδιοκτήτη της, Ρούμπερτ Μέρντοχ.
Οι αιτιάσεις κατά της εφημερίδας έχουν να κάνουν με δωροδοκία αξιωματικών της αστυνομίας, παγίδευση των φωνητικών μηνυμάτων δολοφονημένων μαθητριών, υποκλοπές τηλεφώνων συγγενών Βρετανών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν και θυμάτων τρομοκρατικών επιθέσεων, αλλά και παγιδεύσεις τηλεφώνων πολιτικών, διασημοτήτων, ακόμα και μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας.
Μάλιστα, η αστυνομία υποστηρίζει ότι διενεργεί έρευνες για 4.000 ονόματα ανθρώπων, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι είχαν τεθεί στο «στόχαστρο» της News of the World.
Να σημειωθεί πως παρ’ όλα αυτά στη Βρετανία οργιάζουν οι φήμες πως η εφημερίδα θα επαναλειτουργήσει με νέα ονομασία οργιάζουν, γεγονός που φαντάζει απόλυτα λογικό αφού είναι κοινό μυστικό πως πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα δημοσιογραφικά team στη Βρετανία.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τελευταία ομαδική φωτογραφία των συντακτών της “News of the World”.
newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...