Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Πόσο εφικτή και σύντομη μπορεί να είναι η επιστροφή στη δραχμή...



Διαβάστε με απλά λόγια και παραδείγματα γιατί η επιστροφή στη δραχμή , για την ώρα, είναι ... "άλλα λόγια , ν αγαπιόμαστε"...



ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΩΝ , ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΛΙΡΩΝ , ΛΕΒΑ , ΣΛΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΑΠΑΡΙΩΝ.

Οποιος υποστηρίζει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην δραχμή, δεν γνωρίζει 
από καθημερινή οικονομοτεχνική διαχείριση.
Η επιστροφή στην δραχμή προϋποθέτει:
... 
Α) Τύπωμα 1000 δισ. σε χαρτονομίσματα, & άλλων τόσων σε κέρματα, έτσι ώστε να ανταλλαχτούν τα 100 δισ. ευρώ περίπου που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή, σε διάφορες μορφές. 

Αυτό πότε θα γίνει????? Σάββατο ή Κυριακή????
Ας γελάσουμε όλοι μαζί παρακαλώ. 
Σας λέω ότι χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες συνεχούς τυπώματος.

Και μέχρι τότε όλοι θα το έχουμε καταλάβει, (ασφαλώς και οι υπάλληλοι των 
νομισματοκοπείων δεν θα το κρατήσουν μυστικό...) οπότε θα έχουμε προλάβει να αποσύρουμε 180 δισ. καταθέσεων από τις Τράπεζες και θα τα έχουμε στείλει έξω,
ή θα τα έχουμε πάει στο χωριό να τα χτίσουμε σε κανα τοίχο. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν παντελώς και θα προκληθεί τέτοιο μπάχαλο, που είναι προτιμότερο
σαν χώρα να μείνουμε στο ευρώ ακόμα και αν παίρνουμε μισθούς & συντάξεις 400 ευρώ ο καθένας.

Επίσης:
Β) Προϋποθέτει 100.000 λογιστήρια εταιριών & δημοσίων υπηρεσιών, να έχουν μετατρέψει συμβάσεις, τιμολόγια, τιμές, μηχανογραφικά συστήματα σε δραχμές.

Σας ενημερώνω πολύ ταπεινά ότι για να πάμε στο ευρώ, τα λογιστήρια των εταιρειών χρειάστηκαν 2 χρόνια για να μετατρέψουν τα συστήματά τους και οι εταιρείες πληροφορικής δούλευαν στο φούλ για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. 

Μετά από 9 χρόνια, δυστυχώς δεν έχει εφευρεθεί ακόμα το μαγικό ραβδάκι που θα μετατρέψει όλα τα προηγούμενα εν μια νυχτί.

Μπορώ να πώ ακόμα 10 λόγους για τους οποίους η επιστροφή στην δραχμή, σε χρονικό διάστημα που να ενέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΣ.

Οπότε δεν πρόκειται να γίνει.
Οι τεχνοκράτες το ξέρουν.
Απλά πρέπει κάτι να λένε για να μας φοβίζουν.

Πέτρος Παναγόπουλος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...