Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Στο Κρεμλίνο για 3η θητεία ο Πούτιν


Την μεγάλη πύλη του Κρεμλίνου θα περάσει για τρίτη φορά ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Πούτιν πέτυχε μια σαρωτική νίκη με συντριπτική πλειοψηφία στις χθεσινές εκλογές, αναγκάζοντας τα ΜΜΕ να τον αποκαλούν νέο «Τσάρο» της Ρωσίας.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, συγκεντρώνοντας το 63,9% των ψήφων, με καταμετρημένο το 98,47% των ψήφων, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εκλογική επιτροπή.

Δεύτερος έρχεται ο κομμουνιστής Γκενάντι Ζιουγκάνοφ με 17,18% και τρίτος ο επιχειρηματίας Μιχαήλ Προχόροφ με περίπου 7,7%. Ο εθνικιστής Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι συγκεντρώνει 6,24% και ο ηγέτης του κόμματος Μια Δίκαιη Ρωσία, Σεργκέι Μιρόνοφ έρχεται τελευταίος με 3,84%. Η συμμετοχή έφτασε στο 64%.

«Σας είχα υποσχεθεί ότι θα κερδίσουμε και κερδίσαμε. Ζήτω η Ρωσία» είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια, υπό τις επευφημίες περισσότερων από 100.000 των οπαδών του. «Κερδίσαμε σε μία δίκαιη μάχη και ανοιχτή», επεσήμανε.

Καταγγελίες για νοθεία

Ο νέος πρόεδρος της Ρωσίας ωστόσο, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί νοθείας στις εκλογές.
Η ρωσική αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να διαδηλώσουν μαζικά σήμερα καταγγέλλοντας νοθεία.

Μέλη της αντιπολίτευσης και παρατηρητές υποστήριξαν ότι κατέγραψαν εκτεταμένες παρατυπίες -- όπως κάλπες που ήταν γεμάτες από πριν. Οργανώσεις ανέφεραν ότι οι περισσότερες καταγγελίες έγιναν σε εκλογικά τμήματα στην Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη.

Η οργάνωση GOLOS, η οποία χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ, ανέφερε ότι καταγράφηκαν πάνω από 5.000 παρατυπίες στην διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.

Το Κρεμλίνο αλλά και ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησαν στις καταγγελίες με ένα πανάκριβο σύστημα χιλιάδων διαδικτυακών καμερών σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα και περίπου 1 εκατ. παρατηρητές που θα επέβλεπαν την διαδικασία.

Η πραγματική μάχη για τον Πούτιν φαίνεται πως ξεκινάει από σήμερα καθώς θα πρέπει να δείξει πως θα αντιδράσει απέναντι στις διαδηλώσεις.

Γυμνόστηθες και αρκούδες στα εκλογικά κέντρα

Φυσικά από τις εκλογές δεν μπορούσαν να λείπουν και οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες της Femen από την Ουκρανία. Έτσι τρεις γυμνές ακτιβίστριες με το σύνθημα «κλέβω για τον Πούτιν» γραμμένο στα στήθη τους εισήλθαν στο εκλογικό κέντρο, που μόλις πριν λίγα λεπτα είχε ψηφίσει ο Πούτιν, και προσπάθησαν να αρπάξουν την κάλπη.


rosia_10
Στη Σιβηρία οι χειμερινοί κολυμβητές αποφάσισαν να ψηφίσουν με το μαγιό τους. Μαζί στο εκλογικό κέντρο είχαν και την μασκότ τους, μία αρκούδα, η οποία φυσικά ψήφισε και αυτή.
rosia_5
rosia_7
rosia_6


newsbomb.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...