Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Πόλωση με φόντο τις εκλογές


Με αλληλοκατηγορίες των πολιτικών αρχηγών για το ναυάγιο σχηματισμού κυβέρνησης η χώρα οδεύει σε επαναληπτικές εκλογές μέσα σ ένα πολιτικό σκηνικό στο οποίο η ένταση έχει χτυπήσει κόκκινο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε την τελευταία στιγμή και παρά τις εκκλήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας και την εναγώνια επιμονή του να συνεχίζει την προσπάθεια οι πολιτικοί αρχηγοί δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο.

Στην σημερινή τελευταία προσπάθεια ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο καθώς ο καθένας προσήλθε με την δική του πρόταση και επέμεινε σ’ αυτή.

Μάλιστα δεν τέθηκε καν η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί παρά την αδυναμία τους να προχωρήσουν σε λύση αντιτάχθηκαν σύσσωμα στην λύση εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης τύπου Παπαδήμου.

Αντίθετα με τις δηλώσεις τους αμέσως μετά το πέρας της σύσκεψης άνοιξαν την προεκλογική αντιπαράθεση με το βλέμμα στραμμένο πλέον στο νέο προεκλογικό σκηνικό.

Έτσι αύριο στη 13:00 προγραμματίζεται νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την επίσημη προκήρυξη εκλογών. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης θα γίνει η ορκωμοσία των βουλευτών. Την Παρασκευή η εκλογή προεδρείου και την επόμενη ημέρα η διάλυση της βουλής προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.


newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...