Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ελληνικές ιστορίες διαφθοράς και απληστίας


Μέχρι τους Times έφθασε η χάρη του «Μαζί τα φάγαμε» με την αγγλική εφημερίδα να φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ με μαρτυρίες Ελλήνων για περιστατικά φοροδιαφυγής, σπατάλης και πάσης φύσεως διαφθοράς.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για την ιστοσελίδα του Θόδωρου Πάγκαλου και το ηλεκτρονικό του βιβλίο το οποίο έχει ξεπεράσει τις 20.000 πωλήσεις, σχολιάζοντας με τρόπο δηκτικό ότι οι Έλληνες παραδέχονται ότι συμμετείχαν όλοι σε τέτοιες «σκοτεινές» υποθέσεις, ενώ επισημαίνουν το γεγονός ότι όλα αυτά βγαίνουν στη φόρα μέσω της ιστοσελίδας ενός πρώην αντιπροέδρου κυβερνήσεως.

Ο 73χρονος πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δηλώνει στην εφημερίδα: «ο πολιτικός κόσμος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τα τελευταία 30 χρόνια,αλλά ο πολιτικός κόσμος αντιπροσωπεύσει τους πολίτες. Είμαστε μια δημοκρατία».

Οι Times παραθέτουν αρκετά παραδείγματα από το βιβλίο του Θόδωρου Πάγκαλου ξεχωρίζοντας περιπτώσεις όπως διάφορες πατέντες για φοροδιαφυγή και παράνομη είσπραξη κοινωνικών επιδομάτων μέχρι τα πασίγνωστα, πλέον, «φακελάκια» ως μόνιμη πρακτική των περισσότερων γιατρών.



iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...