Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Seaburn: Το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης έχει ιδιοκτήτη έναν Νιγηριανό

Ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα σε Αστόρια είναι το ελληνικό βιβλιοπωλείο που ανήκει στον Sam Chekwas. Αυτό είναι το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο στη Νέα Υόρκη! Το Seaburn εδρεύει στις 33-18 Broadway και προσφέρει μια ποικιλία από ελληνικά βιβλία. Τα θέματα που περιλαμβάνονται είναι: αρχαία λογοτεχνία και ιστορία, σύγχρονη λογοτεχνία, βιογραφίες, μελέτες, ακόμα και βιβλία τέχνης. Τα βιβλία είναι γραμμένα στα ελληνικά και αγγλικά.

Ο 48 χρονος ιδιοκτήτης Sam Chekwas είναι Νιγηριανός ο οποίος αισθάνεται ΕΛΛΗΝΑΣ. Μιλάει άπταιστα ελληνικά. Ήταν φοιτητής στη Νιγηρία, όταν διάβασε την τραγωδία "Αντιγόνη" στα αγγλικά. Από τότε εγινε ένας μεγάλος υποστηρικτής του ελληνικού πνεύματος. Στη δεκαετία του 1980 ήρθε στην Ελλάδα για να μελετήσΕΙ και να μάθΕΙ την ελληνική γλώσσα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο οδοντίατρος,

Εφυγε από τη Θεσσαλονίκη και ταξίδεψε στην Αμερική για να συναντήσει τους αδελφούς του. Το 1992, άνοιξε τις Seaburn εκδόσεις. Έχει ήδη δημοσιεύσει 120 ελληνικά βιβλία, συμπεριλαμβανομένης μιας ανθολογίας με τίτλο "Salonica Press". Το 1994, εγκαινίασε το βιβλιοπωλείο του, το οποίο προσφέρει περίπου 7.000 βιβλία. Ποιος τα διαβάζει; "Τις παραγγελίες μου τις παραδίδω όπου υπάρχει Ελληνικός πληθυσμός», Προσθέτει ο Σαμ. Πρόσφατα υπάρχει μια μείωση στην πώληση βιβλίων, δεδομένου ότι είναι πολύ ακριβά στην Αμερική.

Η νεολαία των ομογενών δεν ξέρει πολλά για την ελληνική γλώσσα και τα βιβλία. «Η σύγχρονη Ελλάδα έχει περισσότερα να προσφέρει από την προώθηση της φέτας, της ελιάς και των υπέροχων παραλιών. Ο "Sam Chekwas" είναι ο αποδέκτης του βραβείου το 2004 από τον Ελληνα πρέσβη. Η ελληνική κυβέρνηση τον τίμησε ως αναγνώριση για τη συμβολή του σε ελληνικά γράμματα.

Προσπαθεί τώρα για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας με κάθε δυνατό τρόπο. Έχει προσφέρει μαθήματα Ελληνικής γλώσσας δωρεάν. Τώρα προσπαθεί να πείσει τους Ελληνες να διδάξουν στα παιδιά τους τη γλώσσα από την οποία όλες οι υπόλοιπες δανείστηκαν λέξεις.



Ο Sam επισκέπτεται την Ελλάδα δύο φορές το χρόνο: «Μου λείπουν τα παραδοσιακά καφενεία, όπου όλοι πίνουν τον καφέ τους, ενώ διαβάζοντας την εφημερίδα, συζητούν για την πολιτική.« Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν στην Ελλάδα μετά τη δημοσιονομική κρίση, αλλά ο Σαμ το κάνει. "Η Ελλάδα ποτέ δεν θα μαραζώσει. Ωστόσο, θα πρέπει να μάθουμε από αυτή την κρίση. Η δόξα της δεν έρχεται μόνο από το παρελθόν. Η Ελλάδα εξακολουθεί να δημιουργεί και να διδάσκει όλους μας. Πρέπει να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. », Προσθέτει ο Σαμ..




ΠΗΓΗ:
USA.GreekReporter.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...