Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Οι πωλήσεις όπλων αυξάνονται





Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να επηρεάζει και τόσο τις βιομηχανίες οπλικών συστημάτων. Σε περίοδο που όλες οι βιομηχανίες και τα μαγαζιά παρουσιάζουν μείωση στις πωλήσεις τους , οι 100 μεγαλύτερες οπλοβιομηχανίες παρουσιάζουν αυξήσεις 8%, πουλώντας όπλα αξίας 401 δις δολαρίων το 2009, 14,8 δισ. παραπάνω από το 2008, σύμφωνα με το  Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI).
Οι 78 από τις 100 οπλοβιομηχανίες βρίσκονται σε Η.Π.Α. (45) και Ευρώπη (33),ενώ μέσα στις 10 μεγαλύτερες οι 7 είναι αμερικάνικες. Οι αμερικάνικες βιομηχανίες παρουσιάζουν 247 δις κέρδη. Στην κορυφή βρίσκεται ο αμερικανικός όμιλος "Lockheed Martin" με 33,4 δις. ενώ δεύτερο είναι το "ΒΑΕ Systems" από τη Βρετανία με 33,3 δις.
Η ειδική σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας του "SIPRI", Σούζαν Τζάκσον, δηλώνει: "Οι δαπάνες σε προϊόντα και στρατιωτικές υπηρεσίες της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ένας καθοριστικής σημασίας τομέας για την αύξηση των όπλων των αμερικανικών εταιριών και των δυτικοευρωπαϊκών εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αμερικανική αγορά".
Το "SIPRI" ιδρύθηκε το 1966 στη Στοκχόλμη και χρηματοδοτείται κατά 50% από τη Σουηδία .Το ίδρυμα ειδικεύεται σε θέματα άμυνας, εξοπλισμού, ελέγχου, διακίνησης όπλων και αφοπλισμού.
Πηγή news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...