Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ο πιο ευτυχισμένος Αμερικανός

Ο πιο ευτυχισμένος Αμερικανός

Αντίθετα με ό,τι θα περίμενε κανείς, ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στην Αμερική δεν είναι ούτε επιφανής, ούτε νέος, ούτε ωραίος, ούτε λεφτάς. Δεν ανήκει στις τάξεις του επιχειρηματικού τζετ-σετ. Δεν προέρχεται από τον χώρο της πολιτικής ή του θεάματος και δεν έχει φωτογένεια ούτε υψηλές διασυνδέσεις.

Έπειτα από δημοσκοπήσεις διάρκειας συνολικά τριών ετών, η εταιρεία Gallup έψαξε (βάσει κριτηρίων όπως η ψυχική και σωματική υγεία, το επάγγελμα, ο τόπος κατοικίας, το εισόδημα καθώς και η οικογενειακή-συναισθηματική κατάσταση) και βρήκε τον πιο ευτυχισμένο κάτοικο των ΗΠΑ. Ο λόγος για τον Άλβιν Ουόνγκ, έναν 60άρη αφανή Κινεζοαμερικανό, κάτοικο Χαβάης.
Ο Άλβιν είναι 65 ετών. Ζει στην Χονολουλού. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει ένα ετήσιο εισόδημα της τάξεως των 120.000 δολ. Είναι Εβραίος στο θρήσκευμα και παντρεμένος όχι με καμιά μικρούλα αλλά με την (επίσης μεσήλικη) Τρούντι.
Ερωτώμενος για το μυστικό της ευτυχίας του, ο 65χρονος δηλώνει στους «New York Times» πως «όποιος δε μπορεί να γελάει με τον εαυτό του, είναι καταδικασμένος να ζήσει δύσκολα».
Να σημειωθεί πως η περίπτωση του Άλβιν Ουόνγκ έρχεται να επιβεβαιώσει άλλες πρόσφατες επιστημονικές έρευνες (όπως αυτή του πανεπιστημίου Stony Brook της Νέας Υόρκης) σύμφωνα με τις οποίες, η ευτυχία ξεκινάει στα 50.
Πηγή ethnos.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...