Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Σφαγή στη Συρία




Στο αίμα βάφτηκε διαδήλωση στην πόλη Σαναμέιν στη Συρία, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν στο πλήθος. 
Σύμφωνα με το Al Jazeera, που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα, από την επίθεση των αστυνομικών έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άνθρωποι, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των τραυματιών.
"Υπάρχουν περισσότεροι από 20 μάρτυρες. Οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν στην τύχη",  είπε χαρακτηριστικά. Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία  προς την πόλη Ντεράα, νότια της Δαμασκού.
Άλλοι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιοχή Μουανταμίε της Δαμασκού, όταν ένα πλήθος επιτέθηκε σε μια πομπή αυτοκινήτων που οδηγούσαν υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής.
Η χώρα συγκλονίζεται από διαδηλώσεις και πορείες κατά του καθεστώτος Ασάντ. Διαδηλωτές στην Ντεραά έβαλαν φωτιά σε άγαλμα του Χάβεζ αλ Ασάντ, πατέρα του Μπασάρ αλ Ασάντ και πρώην ηγέτη της Συρίας.
Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης Χαμά, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης στους διαδηλωτές των άλλων πόλεων.
Σε μια προσπάθεια κατευνασμού ο Ασάντ εξετάζει, την άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που ισχύει από το 1963. Ήδη η προεδρία εξήγγειλε μεταρρυθμίσεις άρση απαγορεύσεων, διάλογο με τους αντικαθεστωτικούς και αυξήσεις μισθών.
 
 Πηγή news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...