Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Πρόταση ενοχής για Κεντέρη - Θάνου

Ως σκηνοθετημένο χαρακτήρισε το τροχαίο που φέρονται να είχαν η Κατερίνα Θάνου και ο Κώστας Κεντέρης παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ο εισαγγελικός λειτουργός Γιώργος Πέτρος. Ελαφρυντικά σε αθλητές και γιατρούς αλλά όχι για τον Χρήστο Τζέκο
Τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για την Κατερίνα Θάνου και τον Κώστα Κεντέρη, καθώς και τον τότε προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο, πρότεινε ο εισαγγελέας της δίκης Γιώργος Πέτρος κατά την εισήγησή του για το ατύχημα που φέρονται ότι είχαν οι δύο αθλητές την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
"Κανένα στοιχείο δεν υπήρξε ώστε να προκύπτει τροχαίο. Μοναδικό στοιχείο ήταν φθορές μικρής σημασίας πάνω στη μοτοσυκλέτα. Στο οδόστρωμα δεν υπήρχαν ούτε θραύσματα ούτε άλλα υλικά που να μαρτυρούν κάποια σύγκρουση", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός Γιώργος Πέτρος.
Αναφέρθηκε στην ευθύνη του προπονητή που είχε το ρόλο "πατέρα" απέναντι στους αθλητές, ενώ χαρακτήρισε ως ψευδές το τροχαίο ατύχημα.
«Δεν έγινε κανένα ατύχημα και δεν υπήρχε κανένας λόγος νοσηλείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ουδέποτε έλαβε χώρα το συμβάν. Τα όσα κατέθεσαν μεταγενέστερα οι κατηγορούμενοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και ο αυτόπτης μάρτυρας Σακελαρίου ήταν ψευδή», συμπλήρωσε, επισημαίνοντας πως δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας των αθλητών στο ΚΑΤ.
Όσο για τους κατηγορούμενους γιατρούς, ανέφερε ότι οι εξετάσεις που έκαναν ήταν ψευδείς αναφορές και ότι η κατάσταση σοκ στην οποία βρέθηκαν οι δύο αθλητές μετά την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο δεν ήταν αποτέλεσμα του τροχαίου, αλλά αποτέλεσμα της άμεσης ψυχικής εξάρτησης των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου με τον προπονητή τους Χρήστο Τζέκο.
Για την παράβαση καθήκοντος των επτά γιατρών θεώρησε ότι την έπραξε ο κ. Μπαλτόπουλος που διέταξε την εισαγωγή και δήλωσε πως οι αθλητές δεν μπορούν να καταθέσουν στην τροχαία η να δώσουν αίμα. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους έξι γιατρούς θεώρησε πως υπάρχει μόνο η συνέργεια.
Όσο για ελαφρυντικά, στην περίπτωση των αθλητών αναγνώρισε πως υπάρχουν, καθώς είχαν «ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή» και για τους γιατρούς επειδή «είχαν απέναντι τους δυο θρύλους της Ελλάδας».
Αντίθετα, δεν αναγνώρισε ύπαρξη ελαφρυντικών στην περίπτωση του Χρήστου Τζέκου για τον οποίο ανέφερε πως τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται σχετικά με τα σκευάσματα που βρέθηκαν έπειτα από την έρευνα στην εταιρία του.

news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...