Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ANAΣΦΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ & ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ

ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 12 μήνες.
Οδήγηση ανασφάλιστου αυτοκινήτου και πρόκληση ατυχήματος: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 24 μήνες.
Υπότροπη συμπεριφορά: Αφαίρεση άδειας και πινακίδων κυκλοφορίας για 36 μήνες.
Ανάλογα με την περίπτωση ισχύουν και ποινικές κυρώσεις, με φυλάκιση από 2 έως 12 μήνες και πληρωμή ποινής, με «κατώφλι» τα 300 ευρώ.
Τα προαναφερθέντα συνοδεύονται και από την καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 250 ευρώ για τα ανασφάλιστα δίκυκλα, 500 ευρώ για τα ανασφάλιστα επιβατικά αυτοκίνητα και 1.000 ευρώ για τα ανασφάλιστα λεωφορεία και φορτηγά. Τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στο Επικουρικό Κεφάλαιο, το οποίο αποζημιώνει όσους ενεπλάκησαν σε ατύχημα με ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος.
 
ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
Το Επικουρικό Κεφάλαιο είναι η λύση για όποιον ενεπλάκη σε ατύχημα με ευθύνη του ανασφάλιστου οχήματος, καθώς αποζημιώνει τον παθόντα και ύστερα στρέφεται δικαστικά εναντίον του κατόχου του παρανομούντος διτρόχου ή τετρατρόχου. Καλύπτει δηλαδή την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, η οποία περιέχει υλικές ζημιές και σωματικές βλάβες. Αυτό που δεν αποζημιώνει είναι οι πρόσθετες καλύψεις πέραν του συμφωνημένου «βασικού πακέτου», όπως ασφάλεια κλοπής ή πυρός για παράδειγμα.
 
ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ
Μπορείτε να συμπεριλάβετε στο δικό σας ασφαλιστήριο συμβόλαιο την κάλυψη «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» με πρόσθετο κόστος μόλις μερικά ευρώ, καθώς πολλές εταιρείες τη συμπεριλαμβάνουν από το βασικό κιόλας πακέτο παροχών τους. Για να ξεμπερδέψετε από τέτοιου είδους «σενάρια» κοιτάξτε την ανάλυση του ασφαλιστικού σας συμβολαίου, που τη λαμβάνετε κάθε φορά που το ανανεώνετε. Αν δε γράφει «ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» -το ανώτατο ποσό που καλύπτει είναι συνήθως 6.000 ευρώ- απλά τηλεφωνήστε στον ασφαλιστή σας για να το συμπεριλάβει στην επόμενη ανανέωση.  
 
4troxoi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...