Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Βατοπέδι, Κατάρ, Ελληνικό και θέλετε να πουλήσετε ακίνητα ;

Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και για την άντληση κεφαλαίων από την “αξιοποίηση” ακίνητης περιουσίας αναφέρεται σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Με τον εύγλωττο τίτλο “Πώληση ακινήτων αλά ελληνικά”, το σχετικό άρθρο εστιάζει στις εξαγγελίες για αποκρατικοποιήσεις και χαρακτηριστικά τονίζει πως “δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνουν property deals με μια χώρα που ελπίζει να διαφύγει της χρεοκοπίας πουλώντας ακίνητη περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ”.

Ο συντάκτης χρησιμοποιεί ως παράδειγμα τις αποτυχημένες (;) προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων για το Ελληνικό και τα σχέδια για συνεργασία με το Κατάρ που έμειναν «στα χαρτιά», όπως αναφέρει.

Ενώ ως παράδειγμα προς αποφυγή – για όποιον ξένο μεγαλοεπενδυτή ενδεχομένως θα ήθελε να εμπλακεί τώρα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – ο συντάκτης του άρθρου αναφέρεται και στο περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το οποίο καλλιέργησε εντός και εκτός των τειχών της χώρας ένα κλίμα δυσπιστίας.

Με βάση όλα αυτά οι αναλυτές που επικαλείται το πρακτορείο σχολιάζουν πως το σχέδιο της κυβέρνησης για άντληση 50 δισ. ευρώ από τις ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ φιλόδοξος στόχος και καταλήγει στο συμπέρασμα πως ακόμα κι αν πετύχουν στο έπακρο, οι ιδιωτικοποιήσεις από μόνες τους δεν είναι δυνατό να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.

protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...