Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

«Βοηθήστε να κρατήσουμε το χαμόγελο ζωντανό»

Έκκληση οικονομικής βοήθειας έκανε σήμερα το «Χαμόγελο του Παιδιού», η οργάνωση που δίνει λύσεις 24 ώρες επί 365 ημέρες το χρόνο σε χιλιάδες ανυπεράσπιστα παιδιά.
«Βοηθήστε να κρατήσουμε το χαμόγελο ζωντανό», δηλώνουν οι άνθρωποι του Χαμόγελου απευθυνόμενοι στους ανθρώπους με πλεόνασμα ψυχής, προκειμένου να βοηθήσουν παιδιά που βιώνουν τραγικές καταστάσεις.
Ο πρόεδρος, Κώστας Γιαννόπουλος, και μέλη της οργάνωσης, έθεσαν στη διάθεση όποιου μπορεί να βηθήσει δύο τηλεφωνικούς αριθμούς, το 14545 για κλήσεις από σταθερό και κινητό με χρέωση 2,27 και 2,46 ευρώ αντίστοιχα και το 54020 για SMS με τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ ή XAMOGELO με χρέωση 2,46 ευρώ, ζητώντας τη βοήθειά τους (ισχύουν σε μόνιμη βάση).

«Για τα παιδιά, όχι για την οργάνωση, γιατί το Χ.Π. είναι λύση και πρέπει να παραμείνει λύση», τόνισε ο Κώστας Γιαννόπουλος.
«Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα ζωής»
«Χωρίς εσάς έχουμε μόνο ενάμιση μήνα ζωής», «Πείτε μας τι να του κόψουμε; Τη στήριξη στο νοσοκομείο; Το σπίτι του; την εθνική γραμμή SOS; τις 8 κινητές ιατρικές μονάδες για παιδιά και νεογνά; το Amber Alert για τα εξαφανισμένα και υπο εκμετάλλευση παιδιά;», τονίζει η οργάνωση που εδώ και 16 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των κακοποιημένων, παραμελημένων, πεινασμένων, άρρωστων παιδιών.
Χωρίς βοήθεια, τα 275 παιδιά-θύματα κακοποίησης που φιλοξενούνται στα 11 σπίτια της οργάνωσης θα βρεθούν χωρίς σπίτι. Γιατί μόνο πέρσι η Εθνική Γραμμή για Παιδιά και Εφήβους SOS 1056 απάντησε σε 270.000 κλήσεις για βοήθεια, οι κινητές ιατρικές μονάδες μετέφεραν 2.360 νεογνά και παιδιά που κινδύνευαν, οι εθελοντές στάθηκαν στο πλευρό 9.344 παιδιιών που νοσηλεύθηκαν. Γιατί κάθε μήνα στηρίζονται από το Χ.Π. 3.000 παιδιά και οι οικογένειές τους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν χρηματοδοτείται από το κράτος. Ολόκληρος ο οργανισμός επιβιώνει αποκλειστικά χάρη στις χρηματικές δωρεές του απλού κόσμου και τις χορηγίες, χρηματικές ή σε είδος, φίλων και εταιριών. Στο πλευρό της οργάνωσης, είναι περίπου 4.000 εθελοντές.

ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...