Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ο Mark Zuckerberg προτείνει να επιτραπεί το Facebook σε ανήλικους κάτω των 13 ετών




Σύμφωνα με μια μελέτη του Consumer Reports, περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια χρήστες του Facebook είναι κάτω των 13, γεγονός το οποίο όχι μόνο... απαγορεύεται από τους όρους χρήσης, αλλά και αποτελεί πρόβλημα το οποίο ο γερουσιαστής Jay Rockefeller κατονομάζει «απαράδεκτο». Από την άλλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του κοινωνικού δικτύου, Mark Zuckerberg, δήλωσε ότι θα πρέπει να επιτραπεί το Facebook σε παιδιά νεαρής ηλικίας.
Σε μια συνέντευξη με τον John Doerr στο Fortune, ο Zuckerberg υποστήριξε ότι το μέλλον της εκπαίδευσης θα πρέπει να βοηθηθεί από την τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook. Επί του παρόντος, το εν λόγω μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν επιτρέπει σε παιδιά κάτω των 13 να εγγραφούν, αλλά ο Zuckerberg ελπίζει ότι αυτό θα αλλάξει.
Πάντως, το Facebook έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο θέμα της καταπάτησης προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα, μια πρόσφατη έκθεση της Symantec, αναφέρει ότι εκατομμύρια πληροφορίες από τα προφίλ των χρηστών έχουν διαρρεύσει μέσω χιλιάδων εφαρμογών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι το Facebook επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται τις διευθύνσεις κατοικίας τους και τους αριθμούς των τηλεφώνων τους μέσω διάφορων εφαρμογών.
Επιπλέον, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο έχει ήδη μηνυθεί διότι δεν παίρνει άδεια από τους κηδεμόνες ανηλίκων για την προβολή τους σε διαφημίσεις που χρησιμοποιούνται στις σελίδες του.
Φανταστείτε λοιπόν το κύμα αντιδράσεων που θα δημιουργηθεί σε περίπτωση που επιτραπεί η χρήση του σε ανήλικους κάτω των 13 ετών. Εκτός αυτού, αναλογιστείτε το πόσο πιο εύκολα και γρήγορα θα εξαπλώνονται οι απάτες και θα αυξάνονται τα κρούσματα καταπάτησης προσωπικών δεδομένων, αφού οι ανήλικοι είναι η πιο ευάλωτη ομάδα χρηστών.
Παρ ‘όλα αυτά, ο Zuckerberg υπόσχεται ότι, αν τα παιδιά πάρουν άδεια για να χρησιμοποιούν το site, θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Για να δούμε.

Πηγή : 24ωρο: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...