Μυστικό κώδικα σε κείμενα του Πλάτωνα υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ο ερευνητής δρ Τζέι Κένεντι, από το Κέντρο Ιστορίας της Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του καθηγητή, ο Πλάτων ήταν οπαδός της θεωρίας του Πυθαγόρα, σύμφωνα με την οποία οι πλανήτες και τα αστέρια παράγουν μια μη ακουστή μουσική, την περίφημη «αρμονία των σφαιρών».
Βαδίζοντας στα χνάρια του Πυθαγόρα, έναν αιώνα μετά ο Πλάτων χρησιμοποιούσε μια μυστική διάταξη των συμβόλων, έναν «κώδικα», προκειμένου να δώσει στα κείμενά του μια μουσική δομή! Αυτόν ακριβώς τον «κώδικα» υποστηρίζει ότι «έσπασε» ο δρ Κένεντι ανακαλύπτοντας τα κρυφά μηνύματα στα έργα του μεγάλου Έλληνα φιλοσόφου.
«Οι μυστικοί κώδικες του Πλάτωνα, δεν είναι κάτι νέο", εξηγεί ο καθηγητής. «Στην αρχαιότητα, πολλοί από τους οπαδούς του υποστήριζαν ότι τα βιβλία του περιείχαν κι άλλα επίπεδα εννοιών και μυστικούς κώδικες, αλλά αυτό είχε αμφισβητηθεί και τελικά απορριφθεί από τους σύγχρονους μελετητές. Κι όμως εγώ έσπασα τον κωδικό. Έχω πλέον αποδείξεις ότι τα βιβλία περιέχουν κώδικες και σύμβολα και ότι η διαλεύκανση αυτών αποκαλύπτει την κρυμμένη φιλοσοφία του Πλάτωνα».
Το μυστικό του σύμπαντος, μέσα από την αρμονία!
Ο δρ Κένεντι αφιέρωσε τα τελευταία πέντε χρόνια μελετώντας τα περίπου 30 βιβλία του Έλληνα φιλοσόφου.
«Η παρουσία και η φύση των κρυφών κωδίκων σημαίνουν ότι ο Πλάτωνας είχε συλλάβει 2.000 χρόνια πριν από τη γέννηση της σύγχρονης επιστήμης, το μήνυμα ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε από τα μαθηματικά και τη λογική και όχι από τους θεούς!», λέει ο καθηγητής.
Ο Πλάτων, έζησε μία ζωή «στην κόψη του ξυραφιού», ενοχλώντας πολλούς με τις ιδέες και τις πράξεις του! Η κωδικοποίηση των απόψεών του, ήταν μάλλον ο μόνος τρόπος για να τις κληροδοτήσει στις επόμενες γενεές!
Η προσπάθεια για αποκάλυψη της κρυφής γνώσης του, μόλις ξεκίνησε! Όπως λέει ο δρ Κένεντι: «Υπάρχουν 2.000 σελίδες γεμάτες από κρυμμένα μηνύματα σε κάθε λέξη. Θεωρώ ότι οι σημαντικότερες απόψεις αυτού του κορυφαίου φιλοσόφου, μας περιμένουν να τις φέρουμε στο φως! Είμαστε μόνο στην αρχή κάτι πολύ σπουδαίου».