Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Θρίαμβος Ερντογάν με αυτοδυναμία


Αυτοδυναμία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και αύξηση της δύναμης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, δείχνουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής στην Τουρκία.

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του πρωθυπουργού κ. Ερντογάν κερδίζει το 50,7 % των ψήφων με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, αλλά φαίνεται πως δεν θα καταφέρει να κερδίσει τις απαιτούμενες 330 έδρες για να προχωρήσει στο δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα, το κόμμα του κ. Ερντογάν κερδίζει έως τώρα 326 έδρες , κάτω από τις αναγκαίες 330 και κάτω από τις 331 που κατείχε έως τώρα. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα 25,6% και το Κόμμα της Εθνικής Δράσης 13,2% , σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά αποτελέσματα που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Στις εκλογές του 2007 το κόμμα του κ. Ερντογάν είχε κερδίσει τις εκλογές με ποσοστό 46,5 % ενώ τώρα με βάση τις σφυγμομετρήσεις το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης αναμένεται να λάβει μεταξύ 45-50% των ψήφων.

Οι κάλπες στην Τουρκία έκλεισαν στις 17.00 ώρα Ελλάδας. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 04.00 ώρα Ελλάδας στις ανατολικές επαρχίες της χώρας και μία ώρα αργότερα στις δυτικές, ενώ η προσέλευση του κοινού ήταν πολύ μεγάλη από νωρίς μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Νωρίτερα, πολλά άτομα τραυματίστηκαν και η αστυνομία προχώρησε σε 40 συλλήψεις λόγω επεισοδίων που έγιναν κυρίως στην Αγκυρα και στο νότιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας. 

protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...