Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

«Δυστυχώς η Βουλή δεν διαθέτει ελικοδρόμιο»

Η Κυβέρνηση αναζητεί τρόπους να αποφευχθούν τα χειρότερα

Φόβος και τρόμος μεταξύ των βουλευτών μετά τις ακραίες αποδοκιμασίες των εθνοπατέρων. Η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να αποφευχθούν τα χειρότερα την ημέρα που θα ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, καθώς οι Αγανακτισμένοι προτίθενται να κινητοποιήσουν ένα εκατομμύριο κόσμο για τον αποκλεισμό του Κοινοβουλίου.

Η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στην πλατεία Συντάγματος και γύρω από το ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ασφυκτική για τον πολιτικό κόσμο της χώρας και εξόχως ανησυχητική για τις επερχόμενες εξελίξεις. Υπό το βάρος αυτό όλο και περισσότεροι στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι απαιτείται ειδικό σχέδιο αντιμετώπισης της ιδιότυπης αυτής εξέγερσης.

Κυβερνητικοί παράγοντες και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκτιμούν σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα ότι με τα σημερινά δεδομένα όχι μόνο η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού διαδηλωτών είναι βέβαιη, αλλά και ότι αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτο αποκλεισμό της Βουλής, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Το ενδεχόμενο να στηθεί ένας κλοιός γύρω από τη Βουλή που θα εμποδίζει τους βουλευτές να εισέρχονται στο κτίριο και πολύ περισσότερο να μην ανοίξει όταν το μεσοπρόθεσμο ψηφιστεί για να αποχωρίσουν οι εθνοπατέρες ,προκαλεί τρόμο στα αρμόδια κυβερνητικά κλιμάκια και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ο φόβος έτσι κι αλλιώς είναι διάχυτος επειδή ακριβώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις του κόσμου. Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι ομολογούν ότι ο καθένας υπουργός και βουλευτής πρέπει πλέον να προσέχει πού κυκλοφορεί στο κέντρο της Αθήνας και φυσικά να μην υποτιμά το κλίμα που κυριαρχεί στις διαδηλώσεις των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.

Η τεράστια κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων είναι το προφανές μέτρο, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποδειχτεί επαρκές, με δεδομένο ότι χρειάζεται να φυλαχτεί ένας τεράστιος χώρος με πολύ μεγάλη περίμετρο.
Οι πιο υποψιασμένοι των αστυνομικών δυνάμεων αναμένουν ότι εκείνη την ημέρα θα έχουν να κάνουν και με «κλεφτοπόλεμο», καθώς είναι πιθανό «δυνάμεις» των Αγανακτισμένων να ακροβολιστούν σε διάφορα σημεία, είτε μακριά από τη Βουλή, αλλά σε σημεία απ’ όπου πρέπει να περάσουν οι βουλευτές για να πλησιάσουν τις εισόδους του Κοινοβουλίου, είτε ακόμη και στον Εθνικό Κήπο.

newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...