Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Κατέλαβαν την "Αξιοπρέπεια"




Ισραηλινοί πεζοναύτες επιβιβάστηκαν σε πλοίο αναψυχής το οποίο έπλεε προς τη Γάζα σε μια επιχείρηση για την επιβολή του ναυτικού αποκλεισμού της ελεγχόμενης από την ισλαμιστική παράταξη Χαμάς περιοχής και το οδηγούν στο λιμάνι του Ασντότ, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera πριν από λίγο.
Νωρίτερα, το γαλλικό πλοίο του διεθνούς στολίσκου με προορισμό τη Γάζα βρισκόταν περικυκλωμένο από ισραηλινά πολεμικά πλοία.
"Το πλοίο έχουν περικυκλώσει τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία και από τις 09:06 ώρα Παρισιού (10:06 ώρα Ελλάδος), υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους, ούτε μέσω τηλεφώνου ούτε μέσω Διαδικτύου", είχε δηλώσει ο Ζυλιέν Ριβουάρ από το Παρίσι.
"Απομακρυνθείτε από την περιοχή"
Πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού ζήτησαν από το γαλλικό σκάφος που μεταφέρει φιλο-παλαιστίνιους ακτιβιστές με προορισμό τη Γάζα να απομακρυνθεί από την περιοχή, ανακοίνωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος.
"Τα πολεμικά πλοία διέκοψαν τον πλου του σκάφους και προειδοποίησαν τους επιβαίνοντες ότι πλησιάζουν την περιοχή του ναυτικού αποκλεισμού", διευκρίνισε ο εκπρόσωπος χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.
Μάλιστα νωρίτερα απεσταλμένος του Αλ Τζαζίρα που βρίσκεται πάνω στο γαλλικό "Dignite-AlKarama" μαζί με άλλους 16 επιβάτες μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί τους ανακοίνωσαν ότι θα καταλάβουν το σκάφος αν οι ακτιβιστές δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες τους, όπως και έκαναν,
Έκκληση ΣΥΡΙΖΑ για την ομαλή πλεύση του
"Κάνουμε έκκληση στην ελληνική Κυβέρνηση, σε όλες τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε., στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην παγκόσμια κοινότητα να παρέμβουν άμεσα, ώστε να εγγυηθούν την ομαλή πλεύση του μικρού σκάφους προς τη Γάζα και κυρίως να προστατεύσουν την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όλων όσων επιβαίνουν στο σκάφος", τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
"Το Γαλλικό σκάφος «Αξιοπρέπεια» (Dignit - Al Karama), το μόνο από το σύνολο των σκαφών του στόλου της ειρήνης «Freedom Flotilla II - Stay Human» που μπόρεσε να ξεπεράσει τις απαγορεύσεις, βρίσκεται ήδη αυτήν την στιγμή στην τελική φάση της πορείας του, 50 περίπου ναυτικά μίλια από τις ακτές της Γάζας. Οι επόμενες ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.
Στο σκάφος επιβαίνουν 16 σημαντικοί εκπρόσωποι της διεθνούς καμπάνιας Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί, Τυνήσιοι και άλλοι, επιστήμονες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ιατροί και ακτιβιστές, ανάμεσα τους και ο έλληνας Συντονιστής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας, Βαγγέλης Πισσίας", σημειώνει.
"Το θαλασσινό αυλάκι της ειρήνης προς τη Γάζα δεν απειλεί κανένα, ούτε την ειρήνη, ούτε τη διεθνή νομιμότητα, αντίθετα τις υπερασπίζεται!", καταλήγει.

Πηγή news247.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...