Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Δικαστές καλούνται ως ύποπτοι για συμμετοχή σε νέο παραδικαστικό


Σχετικά με πλειστηριασμούς ακινήτων

Για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση , που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το λειτούργημα του δικαστικού λειτουργού, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τουλάχιστον δύο εν ενεργεία εφέτες, οι οποίοι ελέγχονται ποινικά στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για το αποκαλούμενο «νέο παραδικαστικό κύκλωμα».

Η υπόθεση αυτή αφορά κυρίως σε παράνομους πλειστηριασμούς ακινήτων και -σύμφωνα με πληροφορίες- τα ονόματα των ελεγχόμενων δικαστικών λειτουργών ακούγονται σε τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των εμφανιζόμενων ως πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ερευνά εδώ και μήνες ο εισαγγελέας εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Η δικαιοσύνη ασχολήθηκε με την υπόθεση αυτή με αφορμή μηνύσεις τριών ιδιωτικών τραπεζών που κατήγγειλαν τις ύποπτες μεθόδους με τις οποίες συγκεκριμένα πρόσωπα κατάφερναν να μπλοκάρουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων οφειλετών τους.

Ακολούθησαν κατασχέσεις σε σπίτια και γραφεί υπόπτων , ενώ και σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιήθηκε ο ... κοριός της ΕΥΠ καταγράφοντας συνομιλίες με αξιόποινο -κατά τις αρχές- περιεχόμενο. 

Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρονται να έχουν ένας δικηγόρος, ο οποίος στο παρελθόν είχε σταθερή τηλεοπτική παρουσία, ένας πολιτικός μηχανικός και ένας ιερέας, ο οποίος και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη με τις πράξεις του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύκλος των υπόπτων μόλις ξεκίνησε και ουδείς είναι σε θέση εκ των προτέρων να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους, καθώς τις επόμενες μέρες η σκυτάλη για ανωμοτί (σ.σ. χωρίς όρκο) εξέταση θα περάσει και σε άλλους δικαστές και δικηγόρους οι οποίοι φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση αυτή. Μετά το τέλος της εξέτασης όλων των υπόπτων ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν και για ποιους από αυτούς στοιχειοθετούνται αξιόποινες πράξεις ώστε να προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους.
newsbeast.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...