Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Υπ. Υποδομών: Προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί

Τη θέση της ότι προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει, εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών κατά τις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών (ΣΑΤΑ) και των οδηγών (ΟΣΜΕ) ταξί.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στη διάρκεια των συναντήσεων ζητήθηκαν οι προτάσεις των δύο σωματείων για το περιεχόμενο των κανόνων με βάση τους οποίους θα πραγματοποιηθεί η έκδοση νέων αδειών ταξί.
Πάντως, οι ιδιοκτήτες, δια του προέδρου του ΣΑΤΑ κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση συμφωνήθηκε να υπάρξει μια τρίμηνη διαπραγμάτευση και ότι οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Σημείωσε μάλιστα ότι η Ομοσπονδία επιζητεί ειλικρινή συζήτηση και καθαρές λύσεις και ότι θα προσέλθει στο διάλογο με τις δικές της προτάσεις, οι οποίες θα είναι στη βάση του προεδρικού διατάγματος που προώθησε ο προηγούμενος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας, βελτιωμένες προς το καλύτερο, σε ό,τι αφορά τον κλάδο των ταξί.
Σε ανακοίνωσή του μετά της δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου το Υπουργείο Υποδομών τονίζει ότι είναι παντελώς ανακριβές οτιδήποτε περιλαμβάνεται στις δηλώσεις των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί (ΣΑΤΑ) και δεν αντιστοιχεί στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...